|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Wycena gratów - Minolta AF 28-85 3,5-4,5, Chinon 3000XP
shooter - Pon 26 Sie, 2013 Temat postu: Wycena gratów - Minolta AF 28-85 3,5-4,5, Chinon 3000XP Witam
jw. Szczerze powiedziawszy to nawet nie wiem czy działaj±, ale je¶li tak to ile mogłoby to być warte ?
krisv740 - Pon 26 Sie, 2013
zazwyczaj tyle ile kupuj±cy zgodzi się zapłacić....
shooter - Pon 26 Sie, 2013
Tyle to każdy głupi może napisać
Wiadomo, że chodzi mi o orientacyjne widełki, bo nie wiem czy to totalny zabytek i jak się uda to za 2l piwa kto¶ weĽmie czy może poszłoby i za 2l Jack Daniel's ?
moronica - Pon 26 Sie, 2013
shooter, tego obiektywu masa lezy na ebayu, sprawdz sobie po ile
ghost - Pon 26 Sie, 2013
albo na alle
A lampa ? Jej nigdzie nie widać
edit: Jednak Minolta jest w stanie dosłownego rozpadu, także sprzedaż raczej odpada
Stuku - Pon 26 Sie, 2013
shooter napisał/a: | A lampa ? Jej nigdzie nie widać
edit: Jednak Minolta jest w stanie dosłownego rozpadu, także sprzedaż raczej odpada |
Możesz próbować sprzedać Może komu¶ przyda się na czę¶ci. Sw± drog± obok 35-70 F/4 zance szkło jako pierwszy zamiennik kita
muzyk - Pon 26 Sie, 2013
100 zł może mniej.
lotofag - Pon 26 Sie, 2013
Stuku napisał/a: | Może komu¶ przyda się na czę¶ci. Sw± drog± obok 35-70 F/4 zance szkło jako pierwszy zamiennik kita |
Zwłaszcza pod APS-C
Stuku - Pon 26 Sie, 2013
muzyk napisał/a: | 100 zł może mniej. |
Może nawet i troszkę więcej, ale takie elementy jak przednia czy tylna soczewka, na pewno ucieszyłby nie jednego serwisanta.
@lotofag - dokładnie
O samej 28-85, można poczytać tutaj: http://www.optyczne.pl/24..._obiektywu.html
Wielk± jak zalet± tego szkła, jest na pewno jego konstrukcja (czyste szkło i metal)...
No na APS-C "trochę" w±sko na uniwersalny zoom
Choć jak kto¶ ma oddzielnego zooma wide to taka Minolta mogłaby go uzupełniać
Jakby kto¶ był zainteresowany lamp± to pisać
Co do szkła to w sumie konstrukcja optyczna wydaje się nienaruszona, "jedynie" odpada kawałek obudowy z mocowaniem do body (samo mocowanie metalowe i ok) razem z tasiemk± która chyba przesyła dane do styków w mocowaniu. Jakby kto¶ był zainteresowany to mogę zrobić zdjęcia.
komor - Pon 26 Sie, 2013
Stuku napisał/a: | Wielk± jak zalet± tego szkła, jest na pewno jego konstrukcja (czyste szkło i metal) |
A jednak mimo to:
shooter napisał/a: | odpada kawałek obudowy z mocowaniem do body |
ghost - Pon 26 Sie, 2013
bo to do sony pasuje
|
|