forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Wycena gratów - Minolta AF 28-85 3,5-4,5, Chinon 3000XP

shooter - Pon 26 Sie, 2013
Temat postu: Wycena gratów - Minolta AF 28-85 3,5-4,5, Chinon 3000XP
Witam ;)
jw. Szczerze powiedziawszy to nawet nie wiem czy działaj±, ale je¶li tak to ile mogłoby to być warte ?

krisv740 - Pon 26 Sie, 2013

zazwyczaj tyle ile kupuj±cy zgodzi się zapłacić....

Tyle to każdy głupi może napisać ;)
Wiadomo, że chodzi mi o orientacyjne widełki, bo nie wiem czy to totalny zabytek i jak się uda to za 2l piwa kto¶ weĽmie czy może poszłoby i za 2l Jack Daniel's ? ;)

moronica - Pon 26 Sie, 2013

shooter, tego obiektywu masa lezy na ebayu, sprawdz sobie po ile
ghost - Pon 26 Sie, 2013

albo na alle

A lampa ? Jej nigdzie nie widać ;)

edit: Jednak Minolta jest w stanie dosłownego rozpadu, także sprzedaż raczej odpada :wink:

Stuku - Pon 26 Sie, 2013

shooter napisał/a:
A lampa ? Jej nigdzie nie widać ;)

edit: Jednak Minolta jest w stanie dosłownego rozpadu, także sprzedaż raczej odpada :wink:

Możesz próbować sprzedać :) Może komu¶ przyda się na czę¶ci. Sw± drog± obok 35-70 F/4 zance szkło jako pierwszy zamiennik kita :)

muzyk - Pon 26 Sie, 2013

100 zł może mniej.
lotofag - Pon 26 Sie, 2013

Stuku napisał/a:
Może komu¶ przyda się na czę¶ci. Sw± drog± obok 35-70 F/4 zance szkło jako pierwszy zamiennik kita :)

Zwłaszcza pod APS-C ;)

Stuku - Pon 26 Sie, 2013

muzyk napisał/a:
100 zł może mniej.

Może nawet i troszkę więcej, ale takie elementy jak przednia czy tylna soczewka, na pewno ucieszyłby nie jednego serwisanta.

@lotofag - dokładnie :)

O samej 28-85, można poczytać tutaj: http://www.optyczne.pl/24..._obiektywu.html

Wielk± jak zalet± tego szkła, jest na pewno jego konstrukcja (czyste szkło i metal)...

No na APS-C "trochę" w±sko na uniwersalny zoom ;)
Choć jak kto¶ ma oddzielnego zooma wide to taka Minolta mogłaby go uzupełniać ;)

Jakby kto¶ był zainteresowany lamp± to pisać :)

Co do szkła to w sumie konstrukcja optyczna wydaje się nienaruszona, "jedynie" odpada kawałek obudowy z mocowaniem do body (samo mocowanie metalowe i ok) razem z tasiemk± która chyba przesyła dane do styków w mocowaniu. Jakby kto¶ był zainteresowany to mogę zrobić zdjęcia.

komor - Pon 26 Sie, 2013

Stuku napisał/a:
Wielk± jak zalet± tego szkła, jest na pewno jego konstrukcja (czyste szkło i metal)

A jednak mimo to:
shooter napisał/a:
odpada kawałek obudowy z mocowaniem do body

;)

ghost - Pon 26 Sie, 2013

bo to do sony pasuje :razz: