| 

| 

|  | forum.optyczne.pl 
 |  |  Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Aparat w zakresie cenowym 800-1000zł.

Karbon315 - Pią 30 Sie, 2013
 Temat postu: Aparat w zakresie cenowym 800-1000zł.
 Cześć.

Do niedawna używałem HP PhotoSmart C850, ale miał już swoje lata i odmówił posłuszeństwa. Myślałem nad wieloma opcjami zastąpienia go, ale nie mogę się zdecydować. Będę go używać do wszystkiego - nie liczę na super jakość przy maksymalnym zoomie czy na ekstra zdjęcia przy małej ilości światła. Chcę po prostu najlepszy aparat jaki mogę kupić w moim budżecie.

Moje wymagania:
 - nowy
 - do 1000zł (nie mam zamiaru przekraczać tej granicy)
 - opcjonalnie wizjer
 - obsługa RAW też mile widziana
 - rozmiar i waga nie mają znaczenia
 - tryby manualne

Myślałem nad:
 - Fuji HS25EXR i następcą HS30EXR
 - Sony Cyber-shot DSC-HX20V
 - Nikon Coolpix P7100
 - Samsung EX1, używany ale na gwarancji
 - miejsce na Wasze propozycje

Proszę o pomoc i pozdrawiam.

PS. Muszę go pilnie kupić, bo przecież nie pojadę na targi samochodowe z aparatem do którego się nie przyzwyczaiłem.
 hijax_pl - Pią 30 Sie, 2013

A jaki to "najlepszy"? 	  | Karbon315 napisał/a: |  	  | Chcę po prostu najlepszy aparat jaki mogę kupić w moim budżecie. | 

Sam nie wiem, można to wykreślić. Obecnie jestem najbliżej kupna Nikona Coolpix P7100. Zdecydowac się na niego czy jednak coś innego?
 hijax_pl - Pią 30 Sie, 2013

Ja bym się zdecydował na EX1, ale to zupełnie inny aparat....

Co byście zaproponowali do 1000zł jesli w grę wchodzi używka?
 Sunders - Pią 30 Sie, 2013

A ja na Olympusa XZ-1, ale on też jest inny

Teraz kompletnie nie wiem co brać. Byłem blisko kupna Nikona P7100, ale teraz Olympus XZ-1 wydaje mi się również ciekawy. Uzywał ktoś któregoś z nich?
 Jackiller - Sob 31 Sie, 2013

W zasadzie każdy aparat z sensorem minimum 1/1.7" spełni Twoje oczekiwania (może poza EX2F).

|  |