|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Nikon D70s czy warto jaka cena?
Loccek - Nie 01 Wrz, 2013 Temat postu: Nikon D70s czy warto jaka cena? Witam wszystkich to mój pierwszy post.
Mianowicie chcę spytać czy 550 zł za D70s z przebiegiem 12 tyś. w bdb stanie to dobra cena?
moronica - Nie 01 Wrz, 2013
Loccek, porownaj sobie http://www.ebay.pl/sch/Ap...LH_Sold=1&rt=nc
kozidron - Nie 01 Wrz, 2013
moronica ale przebieg jest bardzo mały (12 tysia) to dość wiekowy model.
ja jakby patrze na to innymi kategoriami, bo 550 ziko to nie jest jakis majatek a jak ma sie dostep do szkieł nikona to może to być spoko start.
Chociaż można znaleźć a200 z 4 szkłami, kartą 4G, torbą a nawet statywem za 900ziko, wszystko to oczywiscie dosc leciwy zestaw ale na początek da radę
kozidron, nawet nie wiemy czy pytajacy kupuje czy sprzedaje ale nadal uwazam, ze to do niego nalezy sprawdzic, po ile chodza egzemplarze z podobnym przebiegiem i w podobnym stanie
Loccek - Nie 01 Wrz, 2013
Tak jak mówisz jest to trochę leciwy sprzęt, ale nikon nawet z aktualnie mniejszym arsenałem szkieł wydaję się bardziej atrakcyjniejszy ze względu na system, większy wybór szkieł, lepszych następców. Co o tym myślicie?
@moronica: ja kupuję to będzie moja pierwsza cyfrowa lustrzanka przesiadam się z zenita 12xp mojego taty
lotofag - Nie 01 Wrz, 2013
Loccek napisał/a: | ze względu na system, większy wybór szkieł, lepszych następców. Co o tym myślicie? |
A ile z tych szkieł i akcesoriów zamierzasz w praktyce kupić? Budżet też będzie podobny jak na korpus?
W praktyce to ja chcę stworzyć coś z niczego mianowicie uda mi się kupić te body i tyle to mój budżet- będę robił zdjęcia na heliosie z zenita, uczył się a wraz z przypływem gotówki zafunduje sobie szkła i na pewno już to będzie większy budżet.
Sunders - Nie 01 Wrz, 2013
Loccek napisał/a: | czy 550 zł za D70s z przebiegiem 12 tyś. w bdb stanie to dobra cena? |
Biorąc pod uwagę ceny D70s ze zbliżonym przebiegiem na allegro, to ta cena nie jest jakaś szczególnie atrakcyjna, ale w miarę normalna.
http://allegro.pl/aparaty...ring=nikon+d70s
Loccek napisał/a: | nikon nawet z aktualnie mniejszym arsenałem szkieł wydaję się bardziej atrakcyjniejszy ze względu na system, większy wybór szkieł, lepszych następców. Co o tym myślicie? |
Myślę podobnie jak Ty.
zamontowanie heliosa na nikonie bedzie wymagalo przejsciowki z soczewka a te zazwyczaj sa niskich lotow i beda degradowaly obraz (soczewka jest niezbedna w tym przypadku jesli chcesz miec mozliwosc ostrzenia na nieskonczonosc)
Właśnie te body jest sprzedawane z takową przejściówką na opakowaniu jest napisane LENS MOUNT ADAPTER- więcej nie wiem szczerze to się nie znam i nie wiem czy to ma jakąś soczewkę
Loccek, jesli to ta aukcja co mysle to na zdjeciu widac, ze nie ma soczewki
to juz lepiej powalcz o tego http://allegro.pl/nikon-d...3509675796.html przynajmniej ma jakis tam obiektyw w zestawie
|
|