|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze obiektywu - Tania Minolta 35-70 f3.5-4.5?
litersci - Wto 03 Wrz, 2013 Temat postu: Tania Minolta 35-70 f3.5-4.5? Witam, zastanawiam się nad kupnem tego taniego obiektywu do mojej a58.
posiadam do niej kit 18-55 i minolte af 100-200, zastanawiam sie czy ten obiektyw da mi lepsza jakosc niz kiciak, plus wiem ze ostrzy juz od 50 cm wiec to calkiem przyjemny wynik, nada sie do portretu( wiem wiem ze za grosze mam minolte 50 mm f1.7 czy sony f.1.8) ale po prostu nie chce wydawac wiecej.
MaciekNorth - Wto 03 Wrz, 2013
Tak się składa, że mam ten obiektyw. Jakość zdjęć jest wyraźnie (choć nie drastycznie) lepsza niż z 18-55, szczególnie kolory. Z tym że jest to plasticzak nawet z plastikowym bagnetem i mogą trafić się egzemplarze wyeksploatowane. A zakres na APS-C taki sobie, do portretu to się nada na pewno bardziej niż 18-55, ale z rozmyciem tła nie zaszalejesz. No i ciężko chyba dostać ten obiektyw z oryginalną osłoną przeciwsłoneczną, która nota bene jest dedykowana pod pełną klatkę, więc i tak nie będzie w pełni skuteczna. Mieszkasz blisko, więc możesz wpaść do mnie do Rumi wypróbować to szkiełko, inne też A ja bym chętnie pobawił się A58
|
|