|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Monitor Eizo Foris FS2333
Pan_Żabka - Sro 18 Wrz, 2013 Temat postu: Monitor Eizo Foris FS2333 Jak w temacie - nie chcę wydawać fortuny na monitor, bo nie zarabiam fotografią, ale chciałbym mieć cos najlepszego w przedziale cenowym w jakiej jest wyżej wspomniany monitor, czyli w sumie w najtańszym
Tak popatrzałem i poszukałem oferty sklepów i chyba to jest najlepszy kompromis pomiędzy jamiś zwykłymi monitorami za równowartość 800 złotych, a Eizo ColorEdge CS230 za około 2500 złotych?
Ten FORIS jest coprawda głównie skonstruowany z myslą o graczach, ale ma profil sRGB i według testów nawet prosto z pudełka jest w miarę poprawnie skalibrowany a po kalibracji jest bardzo dobrze.
Opinie mile widziane
[ Dodano: Sro 18 Wrz, 2013 22:28 ]
A, dobra - kupiłem go, bo nie chciało mi się czekać na odzew a mój monitor wyziewa ducha
broczek - Pią 20 Wrz, 2013
Jak wrażenia?
Andrzej.M. - Pią 20 Wrz, 2013
Pan_Żabka napisał/a: | A, dobra - kupiłem go, bo nie chciało mi się czekać na odzew |
To napisz czym się różni od reszty Eizo (czy bardzo) i od innych marek tańszych. Co najbardziej podobne jest? Czy kupiłeś z jakimś programem albo np. kalibratorem?
Czy sam go kalibrowałeś? Jak i czym ?
Pan_Żabka - Sob 21 Wrz, 2013
Chwilka, jeszcze jest w vanie kuriera Dzisiaj mam dostawę
Sunders - Sob 21 Wrz, 2013
Będzie relacja na gorąco?
Nie kupiłem kalibratora, więc jedyne na czym będę mógł opierać swoją opinię to moje subiektywne odczucia. Po monitorze, którego teraz używam wszystko będzie dobre
Właśnie dlatego wybrałem ten monitor, bo bez kalibrowania, prosto z pudełka był bardzo blisko 100% zgodności we wszystkich testach które na necie poznajdywałem. Może uda mi się pożyczyć od kumpla kalibrator, to wtedy zdam pełną relację
[ Dodano: Sob 21 Wrz, 2013 09:40 ]
P.S ten kurier mógłby przyjechać w końcu, bo pojechałbym na przejażdżkę motocyklową a tak to człowiek uziemiony
[ Dodano: Sob 21 Wrz, 2013 10:54 ]
Ha! właśnie czerwony parcel force podjechał pod okna macie relację na żywo
kozidron - Sob 21 Wrz, 2013
Pan_Żabka napisał/a: | bo bez kalibrowania, prosto z pudełka był bardzo blisko 100% zgodności we wszystkich testach które na necie poznajdywałem. |
ale wiesz o tym że to tak nie działa
Narazie jedyne co wiem, to że kolory są cieplejsze. I że nie podoba mi się to za bardzo
|
|