|
forum.optyczne.pl
|
 |
Filmowanie cyfrowe - półprofesjonalna kamera do 5tys zł
mariobros - Pon 23 Wrz, 2013 Temat postu: półprofesjonalna kamera do 5tys zł Witam, szukam bardzo dobrej kamery do prawie wszystkiego ,
filmowania wycieczek, imprez małych dużych, meczy... potem montaż scen filmowych programem profesjonalnym, spowolnienie tempa przyspieszenia w montażu.
Jestem początkujący w filmowaniu ale już od razu chciałbym kupić coś dobrego i cieszyć się jakością obrazu i dzwięku.
Także kamera musi dobrze radzić w słabym oświetleniu i posiadać duży zoom optyczny może od 15x. i przydałby się mikrofon z zoomem stereo, full HD,
http://www.canon.pl/For_H.../LEGRIA_HF_G10/ coś takiego wybrałem, ale ma mały zoom optyczny ale za to manualny balans bieli, i to chyba nie full hd :p może ktoś coś widział lepszego za cenę około 5tys ?
Pozdrawiam.
[ Dodano: Wto 24 Wrz, 2013 10:00 ]
może jak ktoś nie rozumie pierwszego postu to tu inny opis tematu
Witam, uprzejmie proszę was o poleceniu dla mnie kamery do filmowania imprez małych czasem dużych, do wycieczek, sportu, czasem piorunów ) taka która by poradziła sobie w słabym sztucznym oświetleniu i nagrywanie na dużych odległościach, zoom najlepiej ponad x10, słyszałem że balans bieli manualny też jest bardzo przydatną rzeczą bo nie zawsze automat sobie dobrze radzi.
Pozdrawiam pomagającym.
|
|