|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - kompakt do 1500 zł
arbibar - Sro 25 Wrz, 2013 Temat postu: kompakt do 1500 zł Witam
Od pewnego czasu trwam w procesie decyzyjnym, który aparat kupić?
Im więcej zaznajamiam się z tematem, tym więcej mam wątpliwości. Chciałby prosić o pomoc w wyborze. Pierwsza decyzja, kupuję lustrzankę! Wybór padł na zestaw NIKON D3100 + OBIEKTYW 18-55mm lub CANON 1100D +OBIEKTYW 18-55. Ktoś jednak napisał, że to kosztowna zabawa i prawdziwa lustrzanka zaczyna od 4 tys plus obiektywy itd. W tak założonym budżecie to lepiej kupić aparat kompakt. Szukałem, więc kompaktu. Z wielu wyłoniłem: NIKON COOLPIX P520 lub FujiFilm Finepix HS35 EXR. Na tę chwilę bardziej się skłaniam w kierunku tego ostatniego, ale cały mam wątpliwości. Aparat będzie wykorzystywany amatorsko, wycieczkowo - rodzinnie. Dotychczas korzystałem z małych kompaktów. Chciałbym przejść na wyższy "stopień wtajmniczenia", aczkolwiek z racji okrojonego budżetu nie na najwyższy. Dlatego moja prośba o pomoc, który z w/w kompaktów jest lepszym wyborem? Może inna propozycja w budżecie 1-1,5 tys zł?
Sunders - Sro 25 Wrz, 2013
Olympus XZ-2
arbibar - Czw 26 Wrz, 2013
Taki sobie automacik, i wcale nie tani. ale chyba bardziej się skłaniam w kierunku jakiegoś "superzooma". Czy co jest nie tak z FujiFilm Finepix HS35 EXR? Czy to będzie dobry wybór?
|
|