|
forum.optyczne.pl
|
 |
Filtry, konwertery i soczewki - CPL Hoya Pro1- dziwne?
kojut - Pon 30 Wrz, 2013 Temat postu: CPL Hoya Pro1- dziwne? Pytanie do posiadaczy polara z tytułu. Dopiero odpakowałem ten filtr i zauważyłem coś dziwnego- podczas patrzenia pod pewnym kątem na powierzchni filtra widać jaśniejsze pręgi. Wygląda to jakby powłoka była spękana. Pręgi są równoległe względem siebie i biegną w jednym kierunku (nie przecinają się). Polar działa (już ciemno było i sprawdziłem na lcd) i nie wychodzą żadne dziwne odblaski. Nie przejmowałbym się, tylko nie wiem czy się to nie będzie "rozrastać" i po czasie mógłbym coś zauważyć na fotkach. A wtedy na reklamację może być już za późno.
Nie wiem czy reklamować, czy może ten typ tak ma. Czy sklep w ogóle uzna to jako reklamację? Kupiłem go w Polsce przez internet i przyszedł na adres teściowej, która sprawdziła tylko pod kątem uszkodzeń paczki.
[ Dodano: Sro 02 Paź, 2013 20:48 ]
Tutaj zdjęcie tego "czegoś"
JarexY - Sro 27 Lis, 2013
Cytat: | Nie wiem czy reklamować, czy może ten typ tak ma. |
Żaden typ tak nie ma, nawet te najtańsze. Tak może mieć tylko odpad.
Mam sporo polarów, od "czarnej serii" Hoya po Akirę za 2-3 dychy i w żadnym tego typu "efektów".
Andrzej.M. - Sro 27 Lis, 2013
Reklamuj! Najlepiej wyślij im to zdjęcie najpierw - i uzgodnij wymianę lub zwrot kasy. Niestety - to oni zdecydują.
|
|