|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe kompakty - Akumulator CANON PowerShot SX500 IS
Antekk - Nie 13 Paź, 2013 Temat postu: Akumulator CANON PowerShot SX500 IS Witam
Kupiłem dwa dni temu CANON'a i niestety po jednym dniu oryginalny akumulator mi padł (wyczerpał się), choć praktycznie mało co zdjęć zrobiłem :/ Albo dostałem jakiś wadliwy egzemplarz albo po prostu tak kiepsko te aparaty trzymają energię Przechodząc do rzeczy, potrzebuję jakiś zamiennik baterii, żeby mieć stale przy sobie zasób prądu. Niestety szkoda mi kasy za oryginalny akumulator (śmiesznie wysoka cena), więc postanowiłem zapytać się Was o jakiś tańszy, a dobry zamiennik. Proszę, doradźcie co.
Na allegro jest coś takiego, ale znając życie, to pewnie nic nie warta jest ta bateria..
Pozdrawiam
bogdanek - Nie 13 Paź, 2013
Bateria powinna Ci wystarczyć, być może żle naładowałeś, jutro przeczytam specyfikacje sx500 to coś więcej podpowiem, sam mam między innymi sx110 is.
[ Dodano: Nie 13 Paź, 2013 21:38 ]
Zamiennik jest na przykład w komputroniku za 32 zł , bo niestety oryginały są dość drogie , ale z drugiej strony pewne, co nie zmienia faktu , że używam zamiennika gripa do lustrzanki i przeróżnych akku do kompaktu i jest ok. Przeczytaj dokładnie jak się powinno naładawać pierwszy raz akumulatorek , bo może w tym sęk.Canon to jednak porządna firma póki co.
Antekk - Pon 14 Paź, 2013
Pisało żeby przed pierwszym użyciem naładować baterię do pełna, i tak zrobiłem.
Możesz podesłać linka do tej baterii z komputronika?
Sunders - Pon 14 Paź, 2013
http://www.komputronik.pl...i_Ion_3_6V.html
http://seltrade.pl/100607..._li_ion_2900mAh
bogdanek - Pon 14 Paź, 2013
Antekk , a nie robiłeś przypadkiem za dużo zdjęć przy użyciu lampy błyskowej , bo w moim kompakcie wystarczy kilkadziesią błyśnięć i po baterii.
Przeproprzem - Sro 23 Paź, 2013
Ja proponuję zainteresować się w pobliskich komisach. Bardzo miłym zaskoczeniem było jak okazało się że w pobliskim komisie blisko mnie w Łodzi mogłem kupić baterię do mojego cybershoota ^^
|
|