forum.optyczne.pl

Cyfrowe kompakty - Akumulator CANON PowerShot SX500 IS

Antekk - Nie 13 Paź, 2013
Temat postu: Akumulator CANON PowerShot SX500 IS
Witam

Kupiłem dwa dni temu CANON'a i niestety po jednym dniu oryginalny akumulator mi padł (wyczerpał się), choć praktycznie mało co zdjęć zrobiłem :/ Albo dostałem jakiś wadliwy egzemplarz albo po prostu tak kiepsko te aparaty trzymają energię :( Przechodząc do rzeczy, potrzebuję jakiś zamiennik baterii, żeby mieć stale przy sobie zasób prądu. Niestety szkoda mi kasy za oryginalny akumulator (śmiesznie wysoka cena), więc postanowiłem zapytać się Was o jakiś tańszy, a dobry zamiennik. Proszę, doradźcie co.

Na allegro jest coś takiego, ale znając życie, to pewnie nic nie warta jest ta bateria..

Pozdrawiam

bogdanek - Nie 13 Paź, 2013

Bateria powinna Ci wystarczyć, być może żle naładowałeś, jutro przeczytam specyfikacje sx500 to coś więcej podpowiem, sam mam między innymi sx110 is.

[ Dodano: Nie 13 Paź, 2013 21:38 ]
Zamiennik jest na przykład w komputroniku za 32 zł , bo niestety oryginały są dość drogie , ale z drugiej strony pewne, co nie zmienia faktu , że używam zamiennika gripa do lustrzanki i przeróżnych akku do kompaktu i jest ok. Przeczytaj dokładnie jak się powinno naładawać pierwszy raz akumulatorek , bo może w tym sęk.Canon to jednak porządna firma póki co.

Antekk - Pon 14 Paź, 2013

Pisało żeby przed pierwszym użyciem naładować baterię do pełna, i tak zrobiłem.

Możesz podesłać linka do tej baterii z komputronika?

Sunders - Pon 14 Paź, 2013

http://www.komputronik.pl...i_Ion_3_6V.html
http://seltrade.pl/100607..._li_ion_2900mAh

bogdanek - Pon 14 Paź, 2013

Antekk , a nie robiłeś przypadkiem za dużo zdjęć przy użyciu lampy błyskowej , bo w moim kompakcie wystarczy kilkadziesią błyśnięć i po baterii.
Przeproprzem - Sro 23 Paź, 2013

Ja proponuję zainteresować się w pobliskich komisach. Bardzo miłym zaskoczeniem było jak okazało się że w pobliskim komisie blisko mnie w Łodzi mogłem kupić baterię do mojego cybershoota ^^