forum.optyczne.pl

Lampy błyskowe i oświetlenie - Ringlight

rubio - Wto 22 Paź, 2013
Temat postu: Ringlight
Witam. Ma ktos pomysl jak zrobic ringlight do portretow? Juz probuje jak sie da wszelkich sposobow domowych ale jakos los robi mi na zlosc i nie daje zrealizowac planu. Chodzi o ringlight ze stalym swiatlem oczywiscie do portetow albo na kablu do sieci albo na akumulator. Probowalem juz ze swietlowkiami kołowymi ale nie wyszlo bo absolutnie nigdzie nie moge dostac gniazda 2gx13 do takiej swietlowki ani tez stabilizatora napiecia. Myslalem tez o takich ringach ktore stosuja fanatycy tuningu bmw wokol swoich reflektorow na lampy przednie ale tam wymagany jest konwerter i robi sie to malo pozyteczne. Najlepiej by mi pasowal ze swietlowki kołowej bo to duzo swiatla dawałoby pieknie to sobie mozna zamocowac (oslona przeciwsloneczna plastikowa+opaski zaciskowe) ale nie wiem jak to zmontowac bez ww elementow. Zaznaczam ze nie interesuje mnie ring na żarówkach taki jaki jest dostepny w necie tzn instrukcja jak zrobic. Sa tu jacys eksperci od elektroniki? Pozdro
hijax_pl - Wto 22 Paź, 2013

http://www.youtube.com/watch?v=1u2wLg-3Ps0
rubio - Wto 22 Paź, 2013

Widziałem to jakis czas temu ale ok, dzieki. Jeszcze jakies pomysly? Naciskam na swietlowke kolowa bo ona dałaby najlepsze efekty ale cos rownie dobrego też mile widziane.