|
forum.optyczne.pl
|
 |
Aparaty analogowe - INSTRUKCJA OBSŁUGI DO MAMIYA RZ67 PRO II PO POLSKU
photoamator - Czw 24 Paź, 2013 Temat postu: INSTRUKCJA OBSŁUGI DO MAMIYA RZ67 PRO II PO POLSKU WITAM
GDZIE MOGĘ DOSTAĆ INSTRUKCJĘ DO MAMIYA RZ 67 PRO II PO POLSKU??
kojut - Czw 24 Paź, 2013
photoamator, po pierwsze- przestań się drzeć. Po drugie- nie istnieje coś takiego jak polska instrukcja do tego aparatu. Ale na szczęście jest kilka wyjść:
1) najtrudniejsze, długotrwałe- nauczyć się języka
2) średnio trudne, długotrwałe- znaleźć jelenia, który to przetłumaczy
3) najłatwiejsze i najszybsze- zapłacić komuś aby zrobił opracowanie dla Ciebie.
pioroon - Czw 24 Paź, 2013
4) Odpalić google translator
kojut - Czw 24 Paź, 2013
pioroon napisał/a: | 4) Odpalić google translator |
angielski napisał/a: | Emergency Shutter Operation If you were to suddenly find yourself with a dead battery in the midst of a photographic session, switch over to the emergency shutter operation mode. In order to do so, push the Collar Stop lever “D” toward the camera body and while holding it there align the white dot of the Release Button Collar with the orange dot “E” on the camera body |
polski napisał/a: | Działanie migawki awaryjne Jeśli było nagle znaleźć się z rozładowanym akumulatorem w środku sesji zdjęciowej, przełączyć się na migawki awaryjnego trybu pracy. Aby to zrobić, należy nacisnąć dźwignię zatrzymania Collar "D" w stronę korpusu aparatu i trzymając go tam ustawić białą kropkę kołnierz spust z pomarańczową kropką "E" na korpusie aparatu |
pioroon - Czw 24 Paź, 2013
No dobra + podstawy engelsku
muzyk - Pią 25 Paź, 2013
hmm, ale po co instrukcja do takiego aparatu?
Nie da się wypróbować, czy jak?
kojut - Pią 25 Paź, 2013
muzyk napisał/a: | hmm, ale po co instrukcja do takiego aparatu?
Nie da się wypróbować, czy jak? | A czy wiedziałbyś bez instrukcji, że aparatem można robić zdjęcia nawet jak padnie bateria? A jak tak to wiedziałbyś jak to uruchomić?
muzyk - Pią 25 Paź, 2013
kojut napisał/a: | A czy wiedziałbyś bez instrukcji, że aparatem można robić zdjęcia nawet jak padnie bateria? |
No to jest dość nietypowy problem chyba, ale poza tym?
kojut - Pią 25 Paź, 2013
muzyk napisał/a: | No to jest dość nietypowy problem chyba, ale poza tym? |
Jest tego więcej. Na przykład:
instrukcja napisał/a: | There are three monitor lamps visible on the rear edge of the finder. They will indicate the following conditions when the shutter release is depressed |
I teraz patrzysz w wizjer i widzisz lampki, nie dość że świecą na różne kolory, to jeszcze aparat wydaje przy tym dźwięki
Ja może dziwny jestem, ale nie zabieram się za użytkowanie czegoś nowego/nieznanego zanim nie przeczytam instrukcji.
photoamator - Pią 25 Paź, 2013
Witam!
Sorki Kojut za moje "już teraz" chciałem się upewnić czy jest instrukcja w języku polskim.
Właśnie dostałem dziś mój aparat i zabieram się za instrukcję...tak czy inaczej będę miał kilka pytań.
Andrzej.M. - Sob 26 Paź, 2013
Też się miałem dziwić po co komu instrukcja - bo zapomniałem jak duża jest różnica między RB który miałem a RZ - w którym dołożyli sporo elektroniki. Tu instrukcja się przyda.
|
|