forum.optyczne.pl

Opinie i uwagi - Pytanie do Arka w sprawie obiecywanego testu...

hubymac - Pią 15 Lut, 2008
Temat postu: Pytanie do Arka w sprawie obiecywanego testu...
Przeszukujac archiwum forum trafilem 23 marca 2006r na taki oto post...

"Jak zwykle życie brutalnie zweryfikowało nasze oczekiwania, ale dzięki firmom Nikon Polska
i Cyfrowe.pl już jutro dotrze do nas Nikon D200 i następujące szkła:

Nikkor 17-55 mm F2.8 G AF-S DX IF-ED
Nikkor 18-55 mm F3.5-F5.6G ED
Nikkor 18-70 mm F3.5-F4.5 G AF-S DX IF-ED
Nikkor 24-120 mm F3.5-F5.6 G AF-S VR IF-ED
Nikkor 300 mm F4 D AF-S IF-ED
Nikkor 55-200 mm AF-S DX"

Pytanie brzmi - albo moje soczewki oczne zawodza, albo nie doszukalem sie testu 17-55 do dnia dzisiejszego. Czy byl jakis powod ktory przeoczylem?
Jesli tak moglbym Cie prosic o subiektywna opinie tego szkielka
pozdrawiam

MM - Pią 15 Lut, 2008

A na PW nie można było tego pytania zadać? Trzeba do tego specjalnego wątku? Przenoszę do innego działu.
Arek - Pią 15 Lut, 2008

Tak powód był jeden i poważny. Pad dysku na którym zapisaliśmy większość danych z 17-55 f/2.8 i 24-120.
Danych dla tych dwóch szkieł nie udało się odzyskać i dlatego nie opublikowaliśmy materiału. Od tego czasu
staranniej i częściej robimy back-upy więc sytuacja już się nie powtórzyła.

mavierk - Pią 15 Lut, 2008

A to było wtedy, co 2 tygodnie żadnego testu nie było (no może nie 2 tygodnie, ale długo ;) )?

A testy się powtórzą? bo 24-120 mnie niezmiernie interesuje ;)

RobertO - Pią 15 Lut, 2008

mavierk napisał/a:
A to było wtedy, co 2 tygodnie żadnego testu nie było (no może nie 2 tygodnie, ale długo

cholera, jacy pamietliwi sie zrobili ;-)

mavierk - Pią 15 Lut, 2008

ja nie tyle pamiętliwy, co zapalony czytelnik (tak to bywa, jak codziennie po 30 razy sprawdzam, czy nowy teścik jest, komentarze do wykresów czytam tylko dla sprawdzenia, czy to, co wymyśliłem sobie z schematu się sprawdza).

A dałoby się zrobić, żeby poszczególne wykresy do obiektywów były dostępne wcześniej? :)