|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - [poszukuje] Profesionalny serwis na albumy online
vandal7 - Sob 02 Lis, 2013 Temat postu: [poszukuje] Profesionalny serwis na albumy online Korzystam na dzień dzisiejszy z społeczności i możliwości, jakie daje myopera. Niestety serwis będzie zamykany.
Moja strona tam wygląda tak:
http://my.opera.com/vandal7/albums/
Bardzo odpowiada mi układ strony rozłożenie wszystkiego i prostota, szukam teraz podobnej strony gdzie mogę wrzucać zdjęcia bez ograniczeń układać je w bardzo przejrzyste albumy, i co najważniejsze żeby polityka prywatności nie kradła mi moich zdjęć, które tam wrzucam tak jak robi to fb a prawdopodobnie tez nk i wszystkie inne cudowne serwisy społecznosciowe.
moronica - Sob 02 Lis, 2013
vandal7,
Cytat: | by submitting User Generated Content to us, User grants Opera the right and limited license to use, copy, display, perform, distribute, and adapt this User Generated Content for the purpose of carrying out the Services |
czyli z tego co sie orientuje to samo co FB oraz inne portale spolecznosciowe
vandal7 - Sob 02 Lis, 2013
i nawet pobluzgac nie pozwola
[ Dodano: Sob 02 Lis, 2013 17:30 ]
a flickr ? zna sie ktos na tym, to co sie tam nazywa "sets"to mi wyglada na albumy
oni tez kradna prawa ?
komor - Pon 04 Lis, 2013
vandal7, celem Flickra jest prezentacja fotografii, więc raczej nie „kradnie” na zasadzie takiej jak robi to (?) FB czy NK, ale odpowiedni zapis w regulaminie na pewno jest, bo ma go każdy serwis prezentujący publicznie i online treści wrzucane przez użytkowników.
Sets na Flikrze to są takie albumy, kiedyś były jeszcze Collections (wyższy poziom organizacji) ale po ostatnich zmianach zdaje się to znikło.
patrycjusz7 - Sro 06 Lis, 2013
Jest sporo alternatyw do założenia albumu online:
bardzo ładnie można zagospodarować tumblr.com, a jeśli chciałabyś zrobić coś w stylu portfolio to może issuu.com? Tyle tylko, że do issuu wrzucasz gotowy pdf zmontowany, na przykład ze zdjęciami, opisami itd. a tumblr, to postać bloga, ale jest bogaty w modyfikacje, co sprawia, że na prawdę można poszaleć.
|
|