forum.optyczne.pl

Warsztat foto, literatura, teoria, art - e-album

90s - Pią 15 Lis, 2013
Temat postu: e-album
Witam mam takie pytanie czy zna ktoś jakąś samouruchamialną aplikacje która się włączy po włożeniu płyty do napędu, albo będzie łatwa do uruchomienia.
Chodzi mi o zrobienie prezentacji foto albumu przed zleceniem jej wydruku dla klienta.
Ważne by była okładka i przewijane strony na których można dodawać zdjęcia w różnych konfiguracjach.

hijax_pl - Sob 16 Lis, 2013

Najprościej - przygotuj galerię w html/flash co tam masz (byle nie było to server-side nic).
A w autorunie wpisz by się przeglądarka uruchamiała z ładowaniem strony index.html z dysku.

komor - Sob 16 Lis, 2013

Ktokolwiek pod Windows ma jeszcze włączone działanie Autorun? To w nowszych Windowsach jest już chyba domyślnie wyłączone, nie? Może bezpieczniej jest przygotować prezentację jako płytę DVD-Video? Wtedy można na odtwarzaczu DVD też puścić, a i chyba większa szansa zadziałania automatycznego uruchomienia w komputerze, o ile w Windows jest taki ficzer, bo nie wiem.
hijax_pl - Sob 16 Lis, 2013

Autoplay jest domyślnie wyłączony na USB gdzie złośliwe oprogramowanie może się samo instalować. CD nadal się same uruchamiają. Tak jak i dyski DVD z filmami ;)
90s - Sob 16 Lis, 2013

Dzięki za odpowiedz koledzy.
Nie ma czegoś gotowego ?
chciałbym coś takiego jak jest tutaj zrobione
http://www.myfavouritemag...CFfMdtAodpFIAqw
Okładka, klikamy otwierają się strony.
Może aplikacja być odpalana z ikony ważne by to było dość intuicyjne a zarazem bym ja nie musiał się babrać z tworzeniem takiego albumu, tylko dodał zdjęcia w kolejności i rozmieszczeniu na stronie jaka mnie interesuje.