|
forum.optyczne.pl
|
 |
Warsztat foto, literatura, teoria, art - Fotografia na kablu - fotografie na komputerze
meis - Pią 15 Lis, 2013 Temat postu: Fotografia na kablu - fotografie na komputerze Witam,
proszę o poradę:
fotografowanie podczas podłączonej lustrzanki kablem do laptopa - wykonana fotografia pojawia się automatycznie na komputerze (w programie).
Posiadam: CANON EOS 400D
Oczywiście wiem, że najlepszym programem do tej pracy jest eos viewer utility. Tylko tu pojawia się problem, a mianowicie, nie mogę odszukać płyty CD z oprogramowaniem od aparatu a ze strony canona (szukałem oczywiście na innych również) można tylko pobrać aktualizację, ale nie sam program :/
Bardzo proszę o pomoc, albo w postaci podania jakiegoś innego zastępczego programu
lub stronki (może ktoś zna), z której mogę pobrać bezpośrednio eos viewer utility
90s - Pią 15 Lis, 2013
meis napisał/a: | Bardzo proszę o pomoc, albo w postaci podania jakiegoś innego zastępczego programu |
ja używam BreezeSys DSLR Remote Pro i jestem zadowolony.
meis - Pią 15 Lis, 2013
90s napisał/a: | meis napisał/a: | Bardzo proszę o pomoc, albo w postaci podania jakiegoś innego zastępczego programu |
ja używam BreezeSys DSLR Remote Pro i jestem zadowolony. |
O dzięki bardzo za szybka i trafioną odpowiedź
programik fajnie i szybko działa
90s - Pią 15 Lis, 2013
meis nie ma za co, udanego pstrykania:)
B o g d a n - Nie 17 Lis, 2013
meis napisał/a: | Bardzo proszę o pomoc, albo w postaci podania jakiegoś innego zastępczego programu
lub stronki (może ktoś zna), z której mogę pobrać bezpośrednio eos viewer utility |
Oprogramowanie instalacyjne możesz pobrać ze strony Canon.
Akurat dla Twojego aparatu nie było to jeszcze dostępne i wyszczególnione na stronie ale od 450 w górę już jest, zobacz sam:
Szukaj-Sterownik Oprogramowanie Instrukcja do: EOS 450D
W punkcie 5 wchodzisz i ściągasz przykładowo dla Windows Oprogramowanie EOS Digital Solution Disk Software 28.2A dla użytkowników systemu Windows, którzy nie mogą korzystać z dołączonej płyty CD
EOS Digital Solution Disk Software to pakiet oprogramowania zawierający aplikacje Digital Photo Professional, EOS Utility oraz Picture Style Editor, który jest przeznaczony dla użytkowników niemających możliwości skorzystania z dołączonej płyty CD w celu zainstalowania oprogramowania na komputerze.
pozdrawiam
/B
|
|