|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Adobe CC i Lightroom 5 za 10 dolców miesięcznie
90s - Pią 22 Lis, 2013 Temat postu: Adobe CC i Lightroom 5 za 10 dolców miesięcznie Dobra promocja dla tych których nie stać na kupno wersji pudełkowej.
Promocja ważna do 2 grudnia.
Później będzie obowiązywać jedynie dla osób które przechodzą z CS3 lub nowszej wersji.
https://creative.adobe.com/plans/offer/photoshop+lightroom
Na razie z tego co wygrzebałem to oferta ważna przez rok i płatne z góry czyli za 120 dolców mamy Photoshopa CC i Lightrooma z pełnym wsparciem i 20 gb w chmurze adobe.
hijax_pl - Pią 22 Lis, 2013
90s napisał/a: | Na razie z tego co wygrzebałem to oferta ważna przez rok | O ile wcześniej (tzn przed zakończeniem) nie wykupi się kolejnego rocznego abonamentu...
90s - Pią 22 Lis, 2013
hijax_pl napisał/a: | Na razie z tego co wygrzebałem to oferta ważna przez rok
O ile wcześniej (tzn przed zakończeniem) nie wykupi się kolejnego rocznego abonamentu... |
to dla mnie bajka, za takie pieniądze to tylko brać
manolo - Pią 22 Lis, 2013
gdyby nie to że potrzebny mi jest również Illustrator wziąłbym od razu, dobra oferta.
90s - Pią 22 Lis, 2013
manolo, ilustrator cc jest za prawie 25 euro miesięcznie.Sporo ale ilustrator cs6 na amazonie stoi za 515 funtów. czyli dwa lata abonamentu.
Takie jeszcze sprostowanie, pieniądze są pobierane co miesiąc a abonament odnawiany automatycznie po roku na takich samych warunkach.
Zrezygnować można do 30 dni i dostaje się pełen zwrot pieniędzy, później jakieś procenty są liczone.
Ja się skusiłem
masza - Pią 22 Lis, 2013
Mam i ja.
manolo - Sob 23 Lis, 2013
jest za 62€ całe CC, nie ma opcji na dwie aplikacje, jedna aplikacja 25€, bardziej opłaca się brać całe CC, wtedy można mieć też indesign'a i soft do montażu video, coraz lepszy, mocny konkurent final cut'a i avida.
To jest 6250 za 2 lata abonamentu, to jest dużo taniej od Master Collection CS6, a mniej więcej tyle czasu zajmuje Adobe przygotowanie kolejnych wersji, update'y były tańsze, ale niewiele..
Usjwo - Sro 04 Gru, 2013
To ja podraze ten temat. Czy Photoshop CC ma conajmniej taka funkcjonalnosc jak CS6?
Czy wogole jest jeszcze mozliwosc kupienia CS6? Czy CC to nowa polityka licenycjna i wersje pudelkowe odchodza do lamusa?
12.30Eur x 12 = 148Eur = 620PLN
+ 22% Vat = 760 PLN
Faktycznie nie tak wiele (roczny abonament na VPN kosztuje ponad 400PLN).
Ktos uzywa PS CC?
Trzeba byc caly czas podlaczonym do sieci zeby uzywac?
Mozna miec jedna licencje na dwie instalacje (uzywajac oczywiscie niejednoczesnie)?
[ Dodano: Sro 04 Gru, 2013 12:57 ]
Juz doczytalem,
Do sieci trzeba sie podlaczac co 99 dni (przy rocznym abonamecie).
Jest to wpelni funkcjonalna applikcaja CS6 + dodatki
Pozostaje pytanie jak wyglada to przy instalacji na wielu maszynach. Teoretycznie licencja przypisana jest do AdobeID, a nie do sprzetu, wiec pozwala na instalacje na wielu sprzetach. Z drugiej strony dzialajac nieuczciwie moznaby miec kilka instalacji i podlaczac sie do sieci tylko co 99 dni, aby odnowic "licencje".
Do 8 nie zostalo duzo czasu, a cena kozystna (podatek jest 23%), ciekawe tylko czy po 8 nie zrobia nowej promocji po 10Euro za miesiac
hijax_pl - Sro 04 Gru, 2013
Po pierwsze to dwa razy VAT dodajesz. Bo formalnie to 9.99+2.3=12.29euro. Przynajmniej tak na fakturze przychodzi.
Tak - licencja jest na AdobeID i tam gdzie zainstaluejsz taką apkę Creative Cloud tam zainstalujesz.
Usjwo - Sro 04 Gru, 2013
hijax_pl napisał/a: | Po pierwsze to dwa razy VAT dodajesz. Bo formalnie to 9.99+2.3=12.29euro. Przynajmniej tak na fakturze przychodzi. |
Juz zauwazylem, wiec wychodzi jeszcze taniej
hijax_pl napisał/a: | Tak - licencja jest na AdobeID i tam gdzie zainstaluejsz taką apkę Creative Cloud tam zainstalujesz. |
Chyba jakiegos skrotu tu uzyles .
Czyli tam gdzie jest zainstalowany Creative Cloud, siadam loguje sie na swoje AdobeID i wszystko (co wykupilem i jest zainstalowane) dziala
hijax_pl - Sro 04 Gru, 2013
Usjwo napisał/a: | Chyba jakiegos skrotu tu uzyles . | Nie do końca. Musisz wpierw zainstalować Adobe Creative Cloud, żeby ściągnąć te programy (do których masz prawo) na dysk i je zainstalować. Później już uruchamiasz LR czy PS bezpośrednio.
Jak rozumiem to ta apka Creative Cloud nadzoruje tylko aktualizacje. No i nie ma znaczenia czy to Windows czy OSX. Ale nie próbowałem jednocześnie na obu systemach odpalać, więc nie rozwiążę Twojego dylematu
Usjwo - Sro 04 Gru, 2013
Juz doczytalem, mozna byc zainstalowane i aktywowane na dwoch komputerach nawet z roznymi systemami, co jest dla mnie plusem.
manolo - Sro 04 Gru, 2013
programy instalujesz właśnie za pomocą tej appki, jak masz CC, ściągasz ją, ona wyświetla listę aplikacji, klikasz, ściągasz i instalujesz
cybertoman - Sro 04 Gru, 2013
Usjwo napisał/a: | Do 8 nie zostalo duzo czasu | Masz miesiac zeby zrezygnowac z abonamentu, powinno starczyc.
manolo - Pią 06 Gru, 2013
Usjwo napisał/a: | Juz doczytalem, mozna byc zainstalowane i aktywowane na dwoch komputerach nawet z roznymi systemami, co jest dla mnie plusem. |
kiedyś tak łatwo nie było, trzeba było dzwonić albo faksować do Adobe
90s - Pią 06 Gru, 2013
No to ja nie doczytałem że ta licencja jest na dwa kompy i drugi abonament wykupiłem.
Zaraz trzeba będzie zrezygnować z jednego.
Mam takie jeszcze pytanie bo mocno się motałem by uruchomić pełną wersje CC. cały czas wyskakiwała mi informacja że jest to wersja próbna.
To samo teraz mam na drugim komputerze i za cholerę nie wiem jak to autoryzować.
W Photoshopie konto zalogowane z chmury już 2 razy instalowałem PSa i dalej to samo.
Oni mają jakieś problemy techniczne? czy czegoś nie zrobiłem?
Andrzej.M. - Sob 07 Gru, 2013
90s napisał/a: | za 120 dolców mamy Photoshopa CC i Lightrooma z pełnym wsparciem i 20 gb w chmurze adobe. |
A na co to komu? Za 120 USD ? tylko na rok?
Nie lepiej kupić pakiet i mieć na zawsze? I bez żadnej chmury... ja tam wolę wiedzieć gdzie co mam , a nie wysyłać nie wiadomo gdzie... Coś się posypie i szukaj...
Pół biedy jak masz szybki stacjonarny internet, aj wolę być od niego całkowicie niezależny .
[ Dodano: Sob 07 Gru, 2013 12:20 ]
90s napisał/a: | Oni mają jakieś problemy techniczne? czy czegoś nie zrobiłem? |
No i masz - co tanie to do d... albo co tanie to drogie... kup sobie pudełko albo ściągnij Gimpa.
komor - Sob 07 Gru, 2013
AndrzejM.Makuch napisał/a: | A na co to komu? Za 120 USD ? tylko na rok?
Nie lepiej kupić pakiet i mieć na zawsze? |
Jak Cię stać to nie ma problemu. No, przynajmniej dotąd nie było, bo teraz niestety Adobe chce zupełnie zrezygnować z wersji pudełkowych, co wielu osobom się nie podoba.
AndrzejM.Makuch napisał/a: | I bez żadnej chmury... ja tam wolę wiedzieć gdzie co mam , a nie wysyłać nie wiadomo gdzie... Coś się posypie i szukaj... |
Nic nie musisz wysyłać, doczytaj jak to działa. Tu chodzi o sposób licencjonowania, a nie pracę zdalną gdzieś przez internet.
Andrzej.M. - Sob 07 Gru, 2013
komor napisał/a: | Tu chodzi o sposób licencjonowania, a nie pracę zdalną gdzieś przez internet. |
Tym gorzej - bez internetu pewnie nie można pracować co jest dla mnie porąbane, zwłaszcza jeśli ktoś zabezpiecza komputer do pracy nie podłączając go do sieci. W takim przypadku robi się narzędzie dla amatorów.
komor - Sob 07 Gru, 2013
AndrzejM.Makuch napisał/a: | Tym gorzej - bez internetu pewnie nie można pracować |
Jeszcze raz uprzejmie doradzę: przeczytaj jak to działa. Choćby w tym wątku, ten post.
AndrzejM.Makuch napisał/a: | zwłaszcza jeśli ktoś zabezpiecza komputer do pracy nie podłączając go do sieci |
Wystarczy nie używać Windows.
maziek - Sob 07 Gru, 2013
AndrzejM.Makuch napisał/a: | zwłaszcza jeśli ktoś zabezpiecza komputer do pracy nie podłączając go do sieci. | Jeszcze większe bezpieczeństwo daje nie włączanie komputera ;> ...
90s - Sob 07 Gru, 2013
AndrzejM.Makuch napisał/a: | zwłaszcza jeśli ktoś zabezpiecza komputer do pracy nie podłączając go do sieci. W takim przypadku robi się narzędzie dla amatorów. |
ja bym proponował nie podłączać do prądu bo jest ryzyko że się spali.
poza tym PS możesz autoryzować przez telefon.
I chyba się za dużo naczytałeś głupot z głównej bo tam wielu znafców którym się wydaje że ten Photoshop pracuje w chmurze lub na jakimś serwerze Adobe.
oferta jest rewelacyjna a cena śmieszna, poza tym masz cały czas najnowszą wersje a 120 dolarów rocznie na pełną licencje za dwa programy na dwa komputery to już taniej się chyba nie da.
Dla mnie ruch adobe bardzo dobry widać że wyciągnęli nauki ze steama.
A ja chyba będę musiał pisać do nich bo nie chce mi się kombinować z tą autoryzacją
Usjwo - Nie 08 Gru, 2013
U mnie wczoraj, PS i Bridge sie zistalowaly sie bez problemu.
AndrzejM.Makuch do internetu trzeba sie podlaczac raz na 99 dni, aby aktywowac licencje, wiec w zasadzie mozna pracowac bez internetu.
cybertoman - Nie 08 Gru, 2013
AndrzejM.Makuch napisał/a: | zwłaszcza jeśli ktoś zabezpiecza komputer do pracy nie podłączając go do sieci. | I jak wtedy ten biedny czlowiek loguje sie na forum by podzielic sie swoimi osiagnieciami?
|
|