|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Czy kompakt da radę?
katstan - Sob 14 Gru, 2013 Temat postu: Czy kompakt da radę? Witam was. Chciałabym prosić o kilka rad dotyczących zakupu aparatu fotograficznego. Pierwszą rzeczą o jakiej powinnam wspomnieć to posiadany do tej pory aparat bardziej przypomina toster. Samung ES55 kupiony sporo lat temu na jakiejś solidnej wyprzedaży. Leżał, dojrzewał, aż w końcu sobie o nim przypomniałam. I zaczęło się focenie każdego dnia. Okazało się że jednak taki sprzęt mi nie wystarcza. Ba, nawet w ogóle nie daje rady bo 99% moich fotek to psy w ruchu. Na 100 zdjęć wychodzi może 1 i to tylko przy dobrym świetle. Postanowiłam więc zakupić nowy aparat. Raczej szukałam kompaktu, bo ciężko jest nosić coś większego na spacery z psami gdzie i tak jestem obładowana wodą, miskami, smyczami itp.
Wyszukałam sobie Canona G15. I teraz pytanie do specjalistów, czy dam radę zrobić fotę psu w dzikim pędzie? I czy na tej focie będzie wyglądał jak pies a nie jak duch? Jeśli nie to jakiego sprzętu powinnam szukać? Z wdzięcznością przyjmę wszelkie uwagi i porady.
Wojmistrz - Sob 14 Gru, 2013
Światłosiła f/1.8 - 2.8
ISO do 12800
Powinien sobie poradzić.
Zawsze możesz wspomóc się lampą
katstan - Pon 16 Gru, 2013
Dzięki za odpowiedz. Szczerze mówiąc mocno się zmartwiłam czytając komentarze pod testem tegoż aparatu. Myślę czy inwestować w kompakt czy może raczej w lustrzankę entry-level. Ale to już chyba temat do innego działu tego forum...
|
|