|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - C 40D vs C 50D
tores - Nie 15 Gru, 2013 Temat postu: C 40D vs C 50D Po poprzednim pytaniu kolejne zwiazane z dylematem co wybrać
Który model ma lepsze walory. Trudno wertować wszystkie wpisy n t 40 i wszystkie nt 50.Pewnie odpowiedź bedzie zalezy od szkła, ale mnie chodzi o tzw "body" Zastosowanie amatoskie , hobbystyczne. No for profit.
kozidron - Nie 15 Gru, 2013
tores, poszukaj sobie dyskusje w teście 50D.
Pamiętam że to było z 5 lat temu ale ja dylematu nie miałem, bo przez miesiąc jak szukałem na aukcjach były same przechodzone 40stki to wybór był prosty, nowy aparat.
tores a za tydzień będziesz pytał 50D vs 60D aż w końcu uzbierasz na nikona
tores - Nie 15 Gru, 2013
Mam "zakontraktowaną" 40-tkę z 11k klapów. Ale jak piszesz . to pół-antyk. Ja jednak jestem z tych kustoszy co lubią sprawdzone konstrukcję ,pod warunkiem pewnego źrodła.
Czy 50D jest warta tego co żadają sprzedający. Z porownywalnym przebiegiem trudno znaleźć.
tores napisał/a: | Mam "zakontraktowaną" 40-tkę z 11k klapów. Ale jak piszesz . to pół-antyk. Ja jednak jestem z tych kustoszy co lubią sprawdzone konstrukcję ,pod warunkiem pewnego źrodła.
Czy 50D jest warta tego co żadają sprzedający. Z porownywalnym przebiegiem trudno znaleźć. |
uzywany 50D jest w okolicach 1000 ziko, używany d7000 i to z fakturą na alledrogo jest za 1300 ziko. tores, weź dozbiera te 3 stówki, żebyś w przyszłym tygodniu nie musiał zakładać tu wątku.
tores, zaletą tego rozwiazania jest zdecydowanie lepsze obrazowanie w całym zakresie ISO, obiektywy jak dla amatora na poczatku bardzo przyzwoite i ceny nie są wcale takie wysokie. No i najwieksza zaleta, nie bedziesz miał dylematów, ze kupujesz przestarzałe dziadostwo a dwa bedziesz miał więcej czasu na zdjęcia zamiast zakładać kolejny wątek, nie wystąpi u Ciebie syndrom po zakupowy, bo to bardzo przyzwoity aparat.
Proponuje na poważnie rozważyć ta opcje
Sunders - Nie 15 Gru, 2013
tores napisał/a: | Który model ma lepsze walory |
50D
tores napisał/a: | Czy 50D jest warta tego co żadają sprzedający. |
Biorąc pod uwagę różnice w cenach przy porównywalnych przebiegach dochodzące do 50%, to nie.
muzyk - Nie 15 Gru, 2013
Zależy jaka cena, jeśli znacząco niższa dla 40D to nie zastanawiałbym się i tego 2/3 antyka wziął.
lotofag - Nie 15 Gru, 2013
Obstawiam niedługo kolejny wątek w stylu "Jak zmienić firmłer w pięćdziesiąt-de????" oraz kilka innych "problemów" w kilku kolejnych tematach
tores - Nie 15 Gru, 2013 Temat postu: SAMI NIEOMYLNI FACHOWCY -PORA ZNIKAĆ.:) Już wybralem -j.w.Podziękowania.
lotofag napisał/a: | Obstawiam niedługo kolejny wątek w stylu "Jak zmienić firmłer w pięćdziesiąt-de????" oraz kilka innych "problemów" w kilku kolejnych tematach |
tores, to napiszę zawczasu bo cos mi sie zdaje kolega lotofag ma rację.
W 50D możesz z powodzeniem korzystać z ML np. mając ten soft na jednej karcie a z inną kartą możesz z powodzeniem wrócić do canonowego firmware'u.
tores, kup sobie d7000
|
|