|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Ocena obiektywów Nikkor na Fotopolis.pl
heding - Wto 19 Lut, 2008 Temat postu: Ocena obiektywów Nikkor na Fotopolis.pl Jako amator i niemalże laik , czytający różne opinie na różnych stronach, mogę mieć chyba prawo spytać, i broń Boże nie będzie to reklama konkurencji a raczej anty... ,
dlaczego nowe obiektywy AF-S Nikkor 14-24mm f/2.8G ED i AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8G ED mają opis w specyfikacji odnośnie stabilizacji obrazu wpisane "brak" a na stronce z oceną D3 filmik z YouTube, na którym pan z Nikon Polska przekonuje, że wymienione obiektywy, posiadają VR...
goltar - Wto 19 Lut, 2008
Obiektywy AF-S Nikkor 14-24mm f/2.8G ED i AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8G ED nie mają stabilizacji o czym świadczą same ich nazwy (brak literek VR). A co do filmiku to może jakiś link ? bo na fotopolis jest kilka artykułów na temat D3.
heding - Wto 19 Lut, 2008
Zwracam honor... mea culpa ... jakoś niedosłyszałem albo sobie dopowiedziałem, bo łącznie z wymienionymi omawiane były 3 megazoomy z VR.... co laik, to laik, sprawę można zamknąć bo tylko dałem plamę z moją pseudodociekliwością więc i linka podawać nie warto... chyba pozostanę tylko czytelnikiem ...
|
|