forum.optyczne.pl

Inne akcesoria fotograficzne - Lumix DMC-FZ200 zewnętrzny monitor

morelo - Pon 16 Gru, 2013
Temat postu: Lumix DMC-FZ200 zewnętrzny monitor
Czy do Lumix DMC-FZ200 mogę podpiąć zewnętrzny monitor?
Jeśli tak to jaki i gdzie kupić?

komor - Pon 16 Gru, 2013

morelo, a czemu w Wolnych tematach? Jak widzę w specyfikacji, czy choćby teście na DPReview, to aparat ten ma złącze HDMI, możesz więc podpiąć jakikolwiek monitor wyposażony w takie złącze.

A no w sumie nie wiem czemu w wolnych przepraszam, tak ten aparat ma mini HDMI ale nie znalazłem monitora 7 cali w przyzwoitej cenie z HDMI . I przez to pytam prosze mi coś polecic jak to podpiąć.
komor - Pon 16 Gru, 2013

Nie wiem jaka to jest przyzwoita cena, ale bodaj wszystkie monitory przeznaczone do lustrzanek (a o takich chyba mówimy?) mają HDMI? Inna sprawa, że kupno takiego monitora do kompaktu może się okazać kosztowne w porównaniu do jego ceny.

No właśnie nie mówie o monitorach typowo do aparatów. Nie na moją kieszeń
Miałem na myśli tego typu monitory
http://allegro.pl/monitor...3743703716.html

Jak już gadamy to jeszcze jedno czy są Wężyki spustowe ale z funkcją zoom? i by to działało z tym aparatem :?:

[ Dodano: Pią 03 Sty, 2014 08:06 ]
komor napisał/a:
morelo, a czemu w Wolnych tematach? Jak widzę w specyfikacji, czy choćby teście na DPReview, to aparat ten ma złącze HDMI, możesz więc podpiąć jakikolwiek monitor wyposażony w takie złącze.

Ano kupiłem kabel i tylko można przeglądać pliki na zewnetrznym tv podglądu na żywo nie ma :sad: