|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Aparat cyfrowy/kompakt do max 1300zł
MateuszekX3 - Czw 19 Gru, 2013 Temat postu: Aparat cyfrowy/kompakt do max 1300zł Witam serdecznie jest to mój pierwszy post na tym forum i bardzo serdecznie witam wszystkich!
Przejdźmy do rzeczy, mianowicie zamierzam kupić aparacik do 1300zł (nie lustrzanka), ale mój problem polega na tym, że w ogóle nie mam pojęcia co wybrać, modeli jest wiele, ale który z nich Wy moglibyście mi zaproponować?
Ogólnie na świat za niedługi czas przyjdzie nowy członek rodziny, i zapewne to on będzie najcześciej pojawiał się na celowniku, ale nie tylko, wszystkie wypady, podróże również będą fotografowane, i chciał bym aby to wyglądało w miarę przyzwoicie oglądając to za jakiś czas.
Rozbieżność cenowa jest bardzo duża i czy np za 600 czy za 1300, ważne aby uchwycił w miarę szybko i ostro to co będzie się działo.
Sam na własną rękę poszukałem jakiegoś takiego aparaciku, ale wiadomo to tak samo jak bym miał kupić kobiecie buty, dla mnie są okej, a ona będzie się śmiała
Canon PowerShot SX500 IS
Nikon Coolpix L820
Sony Cyber-shot DSC-HX200V
Nikon Coolpix P520
To modele wynalezione osobiście, ale jestem nastawiony na Wasz wybór/propozycje bo zapewne znacie się na tym 100 razy bardziej.
Z góry dzieki .
Wojmistrz - Pią 20 Gru, 2013 Temat postu: Re: Aparat cyfrowy/kompakt do max 1300zł
MateuszekX3 napisał/a: | mianowicie zamierzam kupić aparacik do 1300zł (nie lustrzanka) | Dlaczego nie lustrzanka?
MateuszekX3 napisał/a: | na świat za niedługi czas przyjdzie nowy członek rodziny | "I dlatego potrzebuję czegoś co da ładne zdjęcie bez świecenia po ślicznych rozwijających się oczkach, więc potrzebuję jasnej optyki i wysokiej czułości matrycy"
MateuszekX3 napisał/a: |
Canon PowerShot SX500 IS
Nikon Coolpix L820
Sony Cyber-shot DSC-HX200V
Nikon Coolpix P520
To modele wynalezione osobiście, ale | to porażka do maleństwa, za to na wypady przy dobrej pogodzie spiszą się całkiem nieźle.
Jeśli nie lustrzanka to przynajmniej bezlustrowiec, chyba że chcesz mieć takie zdjęcia
zamiast takich
1 fotka kompakt jpg ISO6400 1/10s f/3,4
2 fotka lustrzanka raw -> jpg, custom balans bieli + korekcja obiektywu ISO6400 1/10s f/3.5
|
|