forum.optyczne.pl

Nasze zdjęcia - FOTOGRAFIA KOLEJOWA 2014

Wujek_Pstrykacz - Sro 01 Sty, 2014
Temat postu: FOTOGRAFIA KOLEJOWA 2014
Zapraszam.
Fawu - Sro 01 Sty, 2014

1.

[ Dodano: Czw 02 Sty, 2014 17:50 ]
2.

icterus - Pią 10 Sty, 2014

Ciekawiej byłoby gdyby ta fotografia była z przed II światowej. Orzełek miałby koronę i rok byłby 1919 i fabryka nie byłaby w ruinie.
Fawu - Pią 10 Sty, 2014

icterus napisał/a:
Ciekawiej byłoby gdyby ta fotografia była z przed II światowej. Orzełek miałby koronę i rok byłby 1919 i fabryka nie byłaby w ruinie.

Czy aby na pewno byłoby ciekawiej, a może jednak nudniej bo wszystko byłoby tak normalnie :? :Ty to chyba taki gdybacz jesteś, tak?????

fazi75 - Pią 10 Sty, 2014

3. Warszawa Zachodnia

Fawu - Sob 11 Sty, 2014

fazi75 napisał/a:
3. Warszawa Zachodnia

Ciekawy widoczek i dobra fotka.

bhpchmiel - Sob 11 Sty, 2014

fazi75, trójeczka jest extra - jak kolejka w domu :lol:
Intimate - Sob 11 Sty, 2014

Ad3.
Czy tylko ja tam widzę spore mydło ?

Intimate, zdjęcie nie grzeszy ostrością, ale jak dla mnie broni się klimatem :wink:
maziek - Sob 11 Sty, 2014

Intimate napisał/a:
Ad3.
Bo oglądasz pixele a nie zdjęcie ;) ...
lexus - Sob 11 Sty, 2014

bhpchmiel napisał/a:
Intimate, zdjęcie nie grzeszy ostrością, ale jak dla mnie broni się klimatem :wink:

Jesteś wyjątkowo subtelny jak dla mnie.

icterus - Sob 11 Sty, 2014

Fawu napisał/a:
icterus napisał/a:

Czy aby na pewno byłoby ciekawiej, a może jednak nudniej bo wszystko byłoby tak normalnie :? :Ty to chyba taki gdybacz jesteś, tak?????

Odniosłem się tylko do aspektu historycznego, a nie do jakości Twojego zdjęcia. Wycieczkę osobistą w moim kierunku uważam za objaw złych manier lub niepotrzebnej nerwowości.

lexus napisał/a:
bhpchmiel napisał/a:

No i jest very najs :wink:

fazi75 - Sob 11 Sty, 2014

Intimate napisał/a:
Ad3.
lexus napisał/a:
bhpchmiel napisał/a:

Matko Boska Matrycowa :!: :mrgreen: Czy dla wszystkich najważniejsza jest jakość zdjęcia? Nie widzicie tutaj nic innego poza mydłem? Ludzie opanujcie się :evil:
Zdjęcie jest zrobione Fujifilm Hs-10, który mam malutką matrycę i meeega zoom, który na długim końcu jest mydlany. W dodatku jet to delikatny croop. Miałem dać w BW i trochę ziarna, ale zaraz znowu by ktoś wyskoczył i zarzucił, że nie ma czarnego, tylko popielaty :mrgreen: A tak na serio to szkoda mi było światła.

lexus - Sob 11 Sty, 2014

fazi75, w jakim celu wstawiasz zdjęcia?

lexus, Napisz do fuji, że słabe aparaty robią
lexus - Sob 11 Sty, 2014

fazi75, odbierasz to zbyt personalnie. Nie każdy będzie oceniał Twoje prace tak jak Ty.

lexus napisał/a:
fazi75, odbierasz to zbyt personalnie. Nie każdy będzie oceniał Twoje prace tak jak Ty
Otóż mylisz się i to bardzo. Po pierwsze zdjęcia robię dla przyjemności. I to, że pokazuję swoje zdjęcia nie jest oznaką mojej "próżności" , a jedynie jest to chęć podzielenia się z innymi. Fakt są to zdjęcia w działach do oceny, bo lubię się dowiedzieć o swoich pstrykach czegoś więcej niż wiem ja.
Zdaję sobie sprawę z tego, że zdjęcie z jakością jest na bakier, ale według mnie posiada walory dla których zdjęcie się tu znalazło. I tyle.

Fawu - Sob 11 Sty, 2014

icterus napisał/a:
Odniosłem się tylko do aspektu historycznego, a nie do jakości Twojego zdjęcia. Wycieczkę osobistą w moim kierunku uważam za objaw złych manier lub niepotrzebnej nerwowości.

Co tu ma do rzeczy "aspekt historyczny" :?: po drugie nie masz poczucia humoru :zalamany:

przemeczek49 - Nie 12 Sty, 2014
Temat postu: Elbląg Zdrój
4.

Intimate - Nie 12 Sty, 2014

fazi75
Jestem zółtodziobem, forum przeglądam aby nabrać technicznej wiedzy i pojęcia z czym się fotografię je. Moje pytanie nie było opinią - ja na prawdę zastanawiałem się czy obraz jest mydlany (czy potrafię rozpoznać mydlany obraz). Fakt - następnym razem powinienem zaznaczyć, że moje pytanie jest pytaniem, a nie oceną.
Pozatym.
Cytat:
Ludzie opanujcie się
Moim zdaniem to Ty się powinieneś opanować przed takimi wypowiedziami. Każdy może mieć swoją odmienną opinię.
Fawu - Pon 13 Sty, 2014

przemeczek49 napisał/a:
Wysłany: Wczoraj 17:03 Elbląg Zdrój

Czemu ta fotka akurat do "kolejowego" tematu :?: to dworzec jest :?: czy "cóś"?

przemeczek49 - Pon 13 Sty, 2014

5.

Witam

Fawu fotografia przedstawia stary dworzec w Elblągu ,pociąg tamtędy kursował wzdłuż mierzei na trasie Elbląg-Suchacz-Braniewo. chciałem zrobić inne ujecie,ale zaczął padać deszcz. Jestem nowy, przygode z fotografią zacząłem 2 tygodnie temu. Chciałem, zaistnieć na Waszym forum :) gdzie mógłbym wrzucić większa ilość zdjęć aby nie łamać regulaminu? na facebooku mam całą swoją dotychczasową galerie

pozdrawiam serdecznie
Przemysław Kulwicki

kufel - Pon 13 Sty, 2014

przemeczek49 napisał/a:
gdzie mógłbym wrzucić większa ilość zdjęć aby nie łamać regulaminu?
do działu nasze zdjęcia możesz wrzucać do woli , regulamin nie mówi o jakichś ograniczeniach ilościowych w tym miejscu ( z tego co mi wiadomo).

jedyne ograniczenie co do ilości dotyczy galerii, czyli zdjęć pojawiających się na głównej - jedno dziennie.

przemeczek49 - Pon 13 Sty, 2014

dzięki wielkie za odpowiedź :) każdy ma swój styl,ale możecie mi powiedzieć coś o moich zdjęciach? były zrobione na szybko co prawda, później postaram wrzucić troszkę więcej różnych zdjęci, chciałbym wiedzieć co o nich sądzicie
Fawu - Wto 14 Sty, 2014

przemeczek49 napisał/a:
dzięki wielkie za odpowiedź każdy ma swój styl,ale możecie mi powiedzieć coś o moich zdjęciach? były zrobione na szybko co prawda, później postaram wrzucić troszkę więcej różnych zdjęci, chciałbym wiedzieć co o nich sądzicie

I jeszcze to: fotki numerujemy, za "koleją" w tym temacie :razz: i w innych też :smile:

evanduril - Sob 18 Sty, 2014

Wąskotorówka w Piasecznie.

6.

7.

8.

9.

moronica - Wto 13 Maj, 2014

10

cybertoman - Wto 13 Maj, 2014

moronica napisał/a:
10
Ciekawe! Troj-rytmiczne.
pioroon - Wto 13 Maj, 2014

Domki prowadzą do pociągu, dobra kompozycja.
mozer - Wto 13 Maj, 2014

No nie wiem, dla mnie jakoś średnio czytelne...
Czytnik - Wto 01 Lip, 2014

11. Sochaczew

12. Rogów - peron wąskotorówki

13. Rogów - mini towar