|
forum.optyczne.pl
|
 |
Nasze zdjęcia - FOTOGRAFIA KOLEJOWA 2014
Wujek_Pstrykacz - Sro 01 Sty, 2014 Temat postu: FOTOGRAFIA KOLEJOWA 2014 Zapraszam.
Fawu - Sro 01 Sty, 2014
1.
[ Dodano: Czw 02 Sty, 2014 17:50 ]
2.
icterus - Pią 10 Sty, 2014
Ciekawiej byłoby gdyby ta fotografia była z przed II światowej. Orzełek miałby koronę i rok byłby 1919 i fabryka nie byłaby w ruinie.
Fawu - Pią 10 Sty, 2014
icterus napisał/a: | Ciekawiej byłoby gdyby ta fotografia była z przed II światowej. Orzełek miałby koronę i rok byłby 1919 i fabryka nie byłaby w ruinie. |
Czy aby na pewno byłoby ciekawiej, a może jednak nudniej bo wszystko byłoby tak normalnie :Ty to chyba taki gdybacz jesteś, tak?????
fazi75 - Pią 10 Sty, 2014
3. Warszawa Zachodnia
Fawu - Sob 11 Sty, 2014
fazi75 napisał/a: | 3. Warszawa Zachodnia |
Ciekawy widoczek i dobra fotka.
bhpchmiel - Sob 11 Sty, 2014
fazi75, trójeczka jest extra - jak kolejka w domu
Intimate - Sob 11 Sty, 2014
Ad3.
Czy tylko ja tam widzę spore mydło ?
Intimate, zdjęcie nie grzeszy ostrością, ale jak dla mnie broni się klimatem
maziek - Sob 11 Sty, 2014
Intimate napisał/a: | Ad3.
Czy tylko ja tam widzę spore mydło ? | Bo oglądasz pixele a nie zdjęcie ...
lexus - Sob 11 Sty, 2014
bhpchmiel napisał/a: | Intimate, zdjęcie nie grzeszy ostrością, ale jak dla mnie broni się klimatem |
Jesteś wyjątkowo subtelny jak dla mnie.
icterus - Sob 11 Sty, 2014
Fawu napisał/a: | icterus napisał/a: | Ciekawiej byłoby gdyby ta fotografia była z przed II światowej. Orzełek miałby koronę i rok byłby 1919 i fabryka nie byłaby w ruinie. |
Czy aby na pewno byłoby ciekawiej, a może jednak nudniej bo wszystko byłoby tak normalnie :Ty to chyba taki gdybacz jesteś, tak????? |
Odniosłem się tylko do aspektu historycznego, a nie do jakości Twojego zdjęcia. Wycieczkę osobistą w moim kierunku uważam za objaw złych manier lub niepotrzebnej nerwowości.
lexus napisał/a: | bhpchmiel napisał/a: | Intimate, zdjęcie nie grzeszy ostrością, ale jak dla mnie broni się klimatem |
Jesteś wyjątkowo subtelny jak dla mnie. |
No i jest very najs
fazi75 - Sob 11 Sty, 2014
Intimate napisał/a: | Ad3.
Czy tylko ja tam widzę spore mydło ? |
lexus napisał/a: | bhpchmiel napisał/a:
Intimate, zdjęcie nie grzeszy ostrością, ale jak dla mnie broni się klimatem
Jesteś wyjątkowo subtelny jak dla mnie. |
Matko Boska Matrycowa Czy dla wszystkich najważniejsza jest jakość zdjęcia? Nie widzicie tutaj nic innego poza mydłem? Ludzie opanujcie się
Zdjęcie jest zrobione Fujifilm Hs-10, który mam malutką matrycę i meeega zoom, który na długim końcu jest mydlany. W dodatku jet to delikatny croop. Miałem dać w BW i trochę ziarna, ale zaraz znowu by ktoś wyskoczył i zarzucił, że nie ma czarnego, tylko popielaty A tak na serio to szkoda mi było światła.
lexus - Sob 11 Sty, 2014
fazi75, w jakim celu wstawiasz zdjęcia?
lexus, Napisz do fuji, że słabe aparaty robią
lexus - Sob 11 Sty, 2014
fazi75, odbierasz to zbyt personalnie. Nie każdy będzie oceniał Twoje prace tak jak Ty.
lexus napisał/a: | fazi75, odbierasz to zbyt personalnie. Nie każdy będzie oceniał Twoje prace tak jak Ty | Otóż mylisz się i to bardzo. Po pierwsze zdjęcia robię dla przyjemności. I to, że pokazuję swoje zdjęcia nie jest oznaką mojej "próżności" , a jedynie jest to chęć podzielenia się z innymi. Fakt są to zdjęcia w działach do oceny, bo lubię się dowiedzieć o swoich pstrykach czegoś więcej niż wiem ja.
Zdaję sobie sprawę z tego, że zdjęcie z jakością jest na bakier, ale według mnie posiada walory dla których zdjęcie się tu znalazło. I tyle.
Fawu - Sob 11 Sty, 2014
icterus napisał/a: | Odniosłem się tylko do aspektu historycznego, a nie do jakości Twojego zdjęcia. Wycieczkę osobistą w moim kierunku uważam za objaw złych manier lub niepotrzebnej nerwowości. |
Co tu ma do rzeczy "aspekt historyczny" po drugie nie masz poczucia humoru
przemeczek49 - Nie 12 Sty, 2014 Temat postu: Elbląg Zdrój 4.
Intimate - Nie 12 Sty, 2014
fazi75
Jestem zółtodziobem, forum przeglądam aby nabrać technicznej wiedzy i pojęcia z czym się fotografię je. Moje pytanie nie było opinią - ja na prawdę zastanawiałem się czy obraz jest mydlany (czy potrafię rozpoznać mydlany obraz). Fakt - następnym razem powinienem zaznaczyć, że moje pytanie jest pytaniem, a nie oceną.
Pozatym. Cytat: | Ludzie opanujcie się | Moim zdaniem to Ty się powinieneś opanować przed takimi wypowiedziami. Każdy może mieć swoją odmienną opinię.
Fawu - Pon 13 Sty, 2014
przemeczek49 napisał/a: | Wysłany: Wczoraj 17:03 Elbląg Zdrój |
Czemu ta fotka akurat do "kolejowego" tematu to dworzec jest czy "cóś"?
przemeczek49 - Pon 13 Sty, 2014
5.
Witam
Fawu fotografia przedstawia stary dworzec w Elblągu ,pociąg tamtędy kursował wzdłuż mierzei na trasie Elbląg-Suchacz-Braniewo. chciałem zrobić inne ujecie,ale zaczął padać deszcz. Jestem nowy, przygode z fotografią zacząłem 2 tygodnie temu. Chciałem, zaistnieć na Waszym forum gdzie mógłbym wrzucić większa ilość zdjęć aby nie łamać regulaminu? na facebooku mam całą swoją dotychczasową galerie
pozdrawiam serdecznie
Przemysław Kulwicki
kufel - Pon 13 Sty, 2014
przemeczek49 napisał/a: | gdzie mógłbym wrzucić większa ilość zdjęć aby nie łamać regulaminu? | do działu nasze zdjęcia możesz wrzucać do woli , regulamin nie mówi o jakichś ograniczeniach ilościowych w tym miejscu ( z tego co mi wiadomo).
jedyne ograniczenie co do ilości dotyczy galerii, czyli zdjęć pojawiających się na głównej - jedno dziennie.
przemeczek49 - Pon 13 Sty, 2014
dzięki wielkie za odpowiedź każdy ma swój styl,ale możecie mi powiedzieć coś o moich zdjęciach? były zrobione na szybko co prawda, później postaram wrzucić troszkę więcej różnych zdjęci, chciałbym wiedzieć co o nich sądzicie
Fawu - Wto 14 Sty, 2014
przemeczek49 napisał/a: | dzięki wielkie za odpowiedź każdy ma swój styl,ale możecie mi powiedzieć coś o moich zdjęciach? były zrobione na szybko co prawda, później postaram wrzucić troszkę więcej różnych zdjęci, chciałbym wiedzieć co o nich sądzicie |
I jeszcze to: fotki numerujemy, za "koleją" w tym temacie i w innych też
evanduril - Sob 18 Sty, 2014
Wąskotorówka w Piasecznie.
6.
7.
8.
9.
moronica - Wto 13 Maj, 2014
10
cybertoman - Wto 13 Maj, 2014
Ciekawe! Troj-rytmiczne.
pioroon - Wto 13 Maj, 2014
Domki prowadzą do pociągu, dobra kompozycja.
mozer - Wto 13 Maj, 2014
No nie wiem, dla mnie jakoś średnio czytelne...
Czytnik - Wto 01 Lip, 2014
11. Sochaczew
12. Rogów - peron wąskotorówki
13. Rogów - mini towar
|
|