forum.optyczne.pl

Nasze zdjęcia - ZDJĘCIA NOCNE 2014

Wujek_Pstrykacz - Sro 01 Sty, 2014
Temat postu: ZDJĘCIA NOCNE 2014
Zapraszam.
foxx1973 - Czw 02 Sty, 2014

W takim razie:
Szczęśliwego Nowego Roku
Happy New Year
Glückliches Neues Jahr
Bonne Année
Šťastný Nový rok

1.

2.

Pozdrawiam.

Rippingtons - Sob 04 Sty, 2014

3.
Fawu - Nie 05 Sty, 2014

Rippingtons napisał/a:
Happy New Year II.jpg
4. Happy New Year !

Ciekawy efekt :smile: odbicie w szybie wystawowej?

jacekwrrr - Nie 05 Sty, 2014

5.

6.

7.

fazi75 - Nie 05 Sty, 2014

7-najlepsze, ale kolumna zaraz się obali :wink:
Fawu - Wto 07 Sty, 2014

Mnie podoba się 5, przyciął bym trochę dołu i też chyba minimalnie leci w prawo.
Rippingtons - Wto 07 Sty, 2014

Fawu napisał/a:

Ciekawy efekt :smile: odbicie w szybie wystawowej?

Fawu, to nie odbicie. Jedna klatka, długi czas naświetlania, aparat w ruchu i błysk :-)

Stuku - Pon 13 Sty, 2014

8.

Olsztyn, WOŚP 2014 - światełko do nieba ;)

pyton 44 - Sro 15 Sty, 2014

trochę późno zamieszczam, ale tak właśnie nowy rok się zaczął u mnie w pracy
9

Tomek8 - Czw 16 Sty, 2014

8! super, następne 7
mercier01 - Wto 21 Sty, 2014

10.

11.

muzyk - Wto 21 Sty, 2014

Czy tan jest JPII na tym plakacie?
mercier01 - Wto 21 Sty, 2014

tak, to kanoniczna w krakowie.
mavierk - Wto 21 Sty, 2014

Moje zdjęcie nocne troszkę z innej bajki, ale serio, był środek nocy :mrgreen:

12.

muzyk - Wto 21 Sty, 2014

Mavierk, świetnie wyszło.

P.S Szkoda, że ten słup po prawej się napatoczył :wink:

z3ro - Wto 21 Sty, 2014
Temat postu: Coś od siebie...
Zdjęcia zrobione kompaktem FujiFilm więc rewelacji nie ma, poza tym pierwsze moje zdjęcia wrzucone tutaj więc proszę o wyrozumiałość.:)

13.
http://wstaw.org/m/2014/01/21/DSCF0608.JPG

14.
http://wstaw.org/m/2014/01/21/DSCF0637.JPG

15.
http://wstaw.org/m/2014/01/21/DSCF0645.JPG

16.
http://wstaw.org/m/2014/01/21/DSCF0656.JPG

zmieniłem na linki ze względu na nieregulaminową wielkość

Intimate - Wto 21 Sty, 2014

Nie regulaminowy rozmiar zdjęć, jedno bokiem. Nie ładnie, nie ładnie...
z3ro - Wto 21 Sty, 2014

Masz racje, nie mogę już wyedytować posta żeby poprawić. Sorki, następnym razem się poprawię:)
Intimate - Wto 21 Sty, 2014

Spoko. Mam parę sugestii ale pamiętaj, że mogę się mylić bo doświadczenia też mi brakuje.
1. Na zdjęciach za dużo sie dzieje. Przykład 13: tu Rower tam drzewa (dwa czarne pasy przecinają biały budynek) jasny budynek z którego biją 3 mocne światła. Na początek łatwiej jest sie skupić na pojedyńczych tematach .
2. Jeszcze sam tego nie testowałem ale podobno żeby ograniczyć blask latarni można mocno przymknąć przysłonę, 20 może i nawet więcej(nie sprawdzałem jeszcze tej teorii). Statyw oczywiście obowiązkowy.
W 14 moim zdaniem nie ma kompletnie nic ciekawego. Zielony baner pralnia ? Co Cię skłoniło, żeby je wrzucić na forum ?
Ps. babka w 14 mnie przeraża

z3ro - Sro 22 Sty, 2014

Masz rację, 14 nie powinno się znaleźć;p tak na szybkiego wybrałem, jeżeli chodzi o przymknięcie przysłony to na razie mój kompakt nie umie ustawić przesłony tak wąsko:) ale pracuję nad aparatem teraz nowym to będę testował:) Jeżeli chodzi o 16 to taki był w sumie zamiar zdjęcia. Chciałem żeby budziło lekki niepokój :)
kudlatypawelek - Sro 22 Sty, 2014

Poznań/Stare Miasto wieczorem
cybertoman - Sob 25 Sty, 2014

mavierk napisał/a:
12.
Swietne! Jak żeś Ty to wypatrzył?
Soniak10 - Sro 29 Sty, 2014

Ja głosuję na 1, 10 i 11. Chociaż Poznań nocą też mi się podoba.
Dokładam Bydgoszcz:

kudlatypawelek - Czw 30 Sty, 2014

Podziękował. Sympatyczna to Opera - jakie nastawy dałeś, bo albo masz o niebo lepsze szkło, albo leciałeś ze statywu i mniejsze ISO - wyraźnie widać większą ostrość całgo kadru niż na moich fotkach
mozer - Czw 30 Sty, 2014

kudlatypawelek, takie zdjęcia robi się wyłącznie ze statywu i na niskim ISO.
kudlatypawelek - Czw 30 Sty, 2014

Cóż, w takim razie wstyd się przyznać, ale ja działałem "ręcznie", a i tak raz na mnie trąbili bo wlazłem na jezdnię :D
Fawu - Czw 30 Sty, 2014

Soniak10 napisał/a:
21. Opera Nova zimową nocą

Ładna ta opera (fota) :wink:

matys - Czw 30 Sty, 2014

22

Lisbon at night

mozer - Pią 31 Sty, 2014

matys, przyjemny klimat, ale prostowałbym do tego mostu, bo dziwnie wygląda zjeżdżający w dół;)

23.

matys - Pią 31 Sty, 2014

Rzeczywiście, most był krzywo(1,5st) wyprostowałem go już ale poprzedniego posta nie mogę edytować pozwolę sobie wrzucić jeszcze raz.
Dzięki mozer :wink:
Twoje Toronto ? wygląda bardzo czysto/klarownie. Ja nie potrafię uzyskać takiego efektu.
24

Lisbon at night

witkot - Pią 31 Sty, 2014

matys-magiczny kwadrans. To lubię nawet bardzo.

mozer-tym razem ciut brakuje mi dołu ale moment na zdjęcia jak u kolegi idealny.

Pozd.

Soniak10 - Pią 31 Sty, 2014

Fawu napisał/a:
Ładna ta opera (fota)

Dzięki :smile:

kudlatypawelek napisał/a:
jakie nastawy dałeś, bo albo masz o niebo lepsze szkło, albo leciałeś ze statywu i mniejsze ISO

W zasadzie mozer już Ci odpowiedział. Dodam tylko, że ustawione było f/5 i ISO 800 (w dzisiejszych czasach to już wcale nie tak dużo) a mimo tego czas naświetlania wyniósł 20 sekund! No więc sam rozumiesz, że bez statywu nie ma szans, nawet jeśli miałoby się bardzo dobre szkła - ja używam Zeissa 16-80mm.
Pozdrawiam

kudlatypawelek - Pią 31 Sty, 2014

No to ja robiłem zdjęcia przy iso 1600 i przysłonie 5.6, czasem jaśniej, a i tak najlepszu czas to 1/15, reszta dłuższej no i z ręki. Statyw został w innej lokalizacji niż pracuję, ale chyba jednak będę musiał się z nim przeprosić

Toronto i Lizbona me gusta :mrgreen:

Koks - Sob 01 Lut, 2014

Witam kolegów. I ja ostatnimi czasy próbowałem po ciemku coś ustrzelić. Proszę o konstruktywną krytykę i porady na przyszłość.
mozer - Sob 01 Lut, 2014

matys napisał/a:
Twoje Toronto ? wygląda bardzo czysto/klarownie. Ja nie potrafię uzyskać takiego efektu.

To Auckland. A jak obrabiasz foty?

witkot napisał/a:
tym razem ciut brakuje mi dołu

Też tak pomyślałem, ale dół wydawał mi się mało ciekawy.

Koks, 27 fajne. Szkoda, że kadr nie poszedł trochę bardziej w lewo.
28 trochę za bardzo "zagęszczone" jak dla mnie.

Andrzej.M. - Sob 01 Lut, 2014

Też jestem zdania że mosty mają być poziome. :wink:

Lubię z ręki, więc może trochę szumieć... :wink:
30.

31.

32. Kolęda (albo Cijichaa nooc...)

33. Noc romantyków

Obiecuję że zapodam też coś ze statywu (jak mówią "po Bożemu").

fatman - Sob 01 Lut, 2014

Koks,
27 - super !
29 - Czy mnie wzrok nie myli cz to most Rocha w stolicy Pyrlandii?
Też go robiłem.
U mnie wyszedł tak:

34.

Soniak10 - Sob 01 Lut, 2014

Koks napisał/a:
Proszę o konstruktywną krytykę i porady na przyszłość

No więc pomysły fajne, ale 25 i 29 obciąłbym zarówno od góry jak i od dołu: takie duże czarne powierzchnie nie są tym zdjęciom potrzebne.
Natomiast 27 - tak jak mówi mozer i dodatkowo obcięcie z góry - mniej-więcej w połowie między górną krawędzią fotki a oświetlonymi dymami. :roll:

Fawu - Nie 02 Lut, 2014

Cytat:
33. Noc romantyków

Bardzo mnie się podoba ten blik na drzewie :idea:

forrest - Nie 02 Lut, 2014

mozer, bo elektrownia opole na razie jest bardzo kompaktowa :wink: , ale właśnie wczoraj oficjalnie ruszyła jej rozbudowa.
Koks - Nie 02 Lut, 2014

Koks, 27 fajne. Szkoda, że kadr nie poszedł trochę bardziej w lewo.
28 trochę za bardzo "zagęszczone" jak dla mnie.[/quote]

Z Bełchatowa mam więcej zdjęć i na pewno są kadry przesunięte w w bok :) ) Da się poprawić.
28 no cóż w Opolu takie zagęszczenie. Nie sposób było tego uniknąć. Objechałem do okoła i lepszej strony nie było. :) )

Cytat:
29 - Czy mnie wzrok nie myli cz to most Rocha w stolicy Pyrlandii?

No nie myli Cię. Ale pogoda była straszna mimo że 22 to na moście Jadwigi ruch jak diabli, wszystko się trzęsło. Twoje mi się znacznie bardziej podoba. Miszę jeszcze spróbować z wału z tej samej strony co Twoje, co by więcej mostu objąć :)

Dziękuję wszystkim za uwagi, popracuję dalej nad swoim warsztatem i znów coś wrzucę :)

Andrzej.M. - Nie 02 Lut, 2014

35.

Nie bardzo rozumiem czemu to zdjęcie robi się takie jasne po wrzuceniu na serwer... może to w załaczniku zachowa jasność. Zobaczymy.

Wojmistrz - Nie 02 Lut, 2014

35 chyba Google odmówiło współpracy :D
Andrzej.M. - Nie 02 Lut, 2014

Nie odmówiło , tylko kilka razy wysyłałem - bo jak widać coś rozjaśniało fotę. 3 razy wrzucałem i ciągle to samo...
matys - Nie 02 Lut, 2014

Naaa Jowisza! Ale matryca upaćkana, skąd ten kurz w środku ultraszczelnej K5.
Andrzej.M. - Pon 03 Lut, 2014

Rzeczywiście - przepraszam - przeoczyłem. :oops:

matys napisał/a:
skąd ten kurz

Z codziennego mieszania słoikami... :razz:

To powinno być trochę lepsze.
36.

Usjwo - Wto 04 Lut, 2014

23, mozer z wiezy zdecydowanie lepszy widok, i skoczyc na linie mozna :grin:
axidus821 - Nie 09 Lut, 2014

37. Elektrownia Rybnik
T.B. - Nie 09 Lut, 2014

AndrzejM.Makuch napisał/a:
Nie odmówiło , tylko kilka razy wysyłałem - bo jak widać coś rozjaśniało fotę. 3 razy wrzucałem i ciągle to samo...

Poradziłeś już sobie z tym?
Kiedy Google+ przejęły kontrolę nad moją Picasą (i zaczęły ją zastępować wbrew mojej woli), też zaczęły "ulepszać" przesyłane zdjęcia. Okazało się, że domyślnie ustawiona jest "autokorekta" i inne śmieci. Trzeba to wyłączyć - rozwijane menu po lewej stronie i tam "Ustawienia".

[ Dodano: Nie 09 Lut, 2014 03:36 ]
(Dopóki to "ulepszanie" działa, albo jeśli już zostało wykonane, po wyświetleniu zdjęcia i najechaniu na nie kursorem można przywrócić wersję oryginalną - chociaż tyle. Oczywiście trzeba być zalogowanym i można to robić tylko ze swoimi zdjęciami.)

mozer - Nie 09 Lut, 2014

T.B., jak się zalogujesz do google+, to automatyczne ulepszanie można wyłączyć.
T.B. - Nie 09 Lut, 2014

Wydawało mi się, że właśnie o tym napisałem :smile:
mozer - Nie 09 Lut, 2014

T.B., tak, ale z Twojej wypowiedzi nie wynika wprost, że trzeba być "zapisanym" do google+ i nie wystarcza bycie zalogowanym użytkownikiem Picasy. Chciałem tylko uściślić :)
T.B. - Nie 09 Lut, 2014

Aha.
Tylko to wszystko jest przez Wielkiego Brata robione tak po diabelsku, takimi podchodami, że ja właściwie nie przypominam sobie mementu. w którym świadomie i dobrowolnie przeszedłem na Google+. No i te domyślnie powłączane funkcje, o których powinna być tylko czytelna informacja, że istnieją - to mnie denerwuje (w wielu podobnych przypadkach).
No dobra - wszystko jasne. Bo nas wyrzucą za offtopic.

mozer - Nie 09 Lut, 2014

T.B., ja przeszedłem właśnie głównie z powodu tej autokorekty - całe to google+ mi po kij. :)
bhpchmiel - Nie 09 Lut, 2014

axidus821, 37 jest ok :wink:
axidus821 - Nie 09 Lut, 2014

dzięki.
fazi75 - Nie 09 Lut, 2014

axidus821, 37- Ostatnio w necie pojawiło się sporo zdjęć o podobne tematyce. Na tle innych które widziałem Twoje prezentuję się naprawdę fajnie. Podoba mi się sam kadr, a najbardziej kolorystyka. Jedynie delikatnie mogę przyczepić się do gwiazdek. Trochę za bardzo odwracają uwagę.
Jakie to szkło?

axidus821 - Pon 10 Lut, 2014

dzięki fazi75
szkło to 28mm f1.8 na 5DmII

no to dodam jeszcze jedno.

39.

matys - Pon 17 Lut, 2014

Teraz ja trochę pospamuje :mrgreen: Moje wypociny z wczoraj :wink:
40.

41.

42.

43.

44.

45a.

45b.

46

pyton 44 - Pon 17 Lut, 2014

matys

bardzo fajny secik londyński
też się zastanawiam, które z 45 lepsze... w każdym razie przez chwilę musiałem się zastanowić co jest na zdjęciu... mimo że to rzecz oczywista:)

wybieram się wkrótce do Londynu, ale chyba bez statywu, choć apetytu na focenie nocne mi narobiłeś.

fazi75 - Pon 17 Lut, 2014

matys, Bomba! Trudno wybrać faworyta.
Mańkosław - Wto 18 Lut, 2014

matys, no super to wyszło, kadry, ekspozycja, obróbka. Bajecznie :)
matys - Wto 18 Lut, 2014

Dzięki. Fajnie, że się podoba. :) Ja do końca nie jestem aż taki zadowolony, kilka rzeczy zauważyłem dopiero w domu na monitorze. Jak zrobi się trochę cieplej to wybiorę sie jeszcze raz nad Tamizę
90s - Wto 18 Lut, 2014

43 najbardziej mi się podoba, ale wolałbym więcej dołu bo góra nic nie wnosi i może jeszcze trochę dłuższy czas by wodę wygładzić.
Ale i pozostałe zdjęcia ciekawe.

witkot - Wto 18 Lut, 2014

Co więcej dodać.
Bardzo dobra seria.

matys - Sro 19 Lut, 2014

43 to też faworyt mojej dziewczyny. Dołu się już bardziej nie dało bo zaczyna się brzydki betonowy brzeg na którym ustawiłem statyw. Co do czasu, to faktycznie mogłem nieco wydłużyć.
suso - Pon 24 Lut, 2014

kopenhaga
47

48
49

przemeczek49 - Czw 27 Lut, 2014

50.

51.

multics - Pią 28 Lut, 2014

Takie 4 strzały z dzisiejszen nocy. Miejsce to Longniddry, East Lothian (okolice Edynburga w Szkocji)
52.

53.

54.

55.

foxx1973 - Pią 28 Lut, 2014

przemeczek49, Ta wieża na 50 to chyba nie w Pizie, tamta wydaje mi się być okrągła.
Wyprostuj to, bo aż razi.

maziek - Pią 28 Lut, 2014

Multics, piękny żorżyk :) . Naocznie był widoczny?
multics - Pią 28 Lut, 2014

maziek, dzieki. Naocznie az takiego szalu nie bylo, ale spokojnie mozna bylo powiedziec gdzie jest zielona wstega a gdzie jej nie ma. No i czerwony byl dosyc wyrazny.
przemeczek49 - Pią 28 Lut, 2014

foxx1973 napisał/a:
przemeczek49, Ta wieża na 50 to chyba nie w Pizie, tamta wydaje mi się być okrągła.
Wyprostuj to, bo aż razi.

foxx1973 dzięki za słuszną uwagę nawet nie zwróciłem na to uwagi, szczerze zacząłem zwracać na to uwagę, po poście w zakładce bodaj że architektura gdzie w kadrze był budynek (pod skosem) ,a trawa "szła" w linii prostej. Jeśli pominiemy fakt krzywej wierzy zdjęcie jest w miarę ok?

pawel23 - Wto 11 Mar, 2014

Zmiana klimatu :)

56.

57.

pyton 44 - Wto 11 Mar, 2014

pawel23

57 - bardzo mi się podoba to zdjęcie
to w Polandii?

pawel23 - Sro 12 Mar, 2014

Dzięki pyton 44, zdjęcie było zrobione w Columbus (Ohio).
muzyk - Sro 12 Mar, 2014

57. Ktoś koło do Pentaxa potrzebował chyba.
Se wziął :razz:

pawel23 - Sro 12 Mar, 2014

muzyk napisał/a:
57. Ktoś koło do Pentaxa potrzebował chyba.
Se wziął :razz:

i siodełko :mrgreen:

bhpchmiel - Sob 22 Mar, 2014

Księżycowe halo z zeszłej niedzieli:
58.

59.

:wink:

Jar - Pon 24 Mar, 2014

58.,59. bardzo ładne i tylko to halo nie halo, bo... wieniec:
http://pl.wikipedia.org/w...sko_optyczne%29
Halo ma zawsze ustaloną średnicę kątową i jest znacznie większe:
http://pl.wikipedia.org/w...sko_optyczne%29
Pozdr.
-J.

bhpchmiel - Pon 24 Mar, 2014

Jar, no widzisz - człowiek się całe życie uczy :wink:

Dzięki za wyjaśnienie :lol:

axidus821 - Pią 28 Mar, 2014

60.
robocop45 - Pon 14 Kwi, 2014

61

pyton 44 - Sro 30 Kwi, 2014

62

co sądzicie?
i pytanie techniczne- czy takie równoległe pasma jak na niebie robią mi się z powodu kompresji fotki czy ze złej obróbki? na pełnym formacie nie widzę ich...

marcin2781 - Pon 12 Maj, 2014

Witam to może ja się pochwalę MOJE MIASTO

63.

64.

65.

66.

Pozdrawiam :wink:

Fotograf1234 - Pon 12 Maj, 2014

63. - pomysł jest
64. - bez pomysłu, co chciałeś tym zdjęciem pokazać?
65. - mogłeś z niższej perspektywy, za dużo jezdni
66. - za dużo dolnej części kadru wypełnia asfalt
Robiąc zdjęcia nocne, należy pamiętać, że sam fakt, że są robione nocą nie wystarczy.

Fotograf1234 napisał/a:
Robiąc zdjęcia nocne, należy pamiętać, że sam fakt, że są robione nocą nie wystarczy.
No proszę napisz mi bo może o czymś nie wiem . Po pierwsze zdjęcia nie są robione nocą chyba nie odróżniasz pory dnia ale to twój problem .
Fotograf1234 napisał/a:
65. - mogłeś z niższej perspektywy, za dużo jezdni
Według ciebie to z jakiej perspektywy jest robione ?
Fotograf1234 napisał/a:
63. - pomysł jest
I już dalej nie wiesz co napisać?

PS .Fotograf ja już dalej nie mam już zamiaru i nie będę tobie odpisywał bo to niema sensu bo masz kompletny brak wiedzy na ten temat wręcz zerowy .Pokazałeś to w innym dziele w ASTROFOTOGRAFII i nie tylko :cool:
Umiesz pisać bzdury to może pokaż co potrafisz i zrób podobne zdjęcia i tylko proszę nie pisz mi że ja mam zrobić astro bo nie zrobię bo nie chcę wolę sobie pospać :mrgreen: i tyle w temacie .

mozer - Pon 12 Maj, 2014

marcin2781, 65 jest wg mnie za jasne, a poza tym strasznie się w oczy rzuca, że przeprostowałeś - budynki rozszerzają się ku górze.

63 też chyba ciut za jasne, a poza tym coś jakość szwankuje.

mozer napisał/a:
65 jest wg mnie za jasne
Tutaj ekspozycji nie ruszałem tak jak aparat wypluł tak zostawiłem.
mozer napisał/a:
a poza tym strasznie się w oczy rzuca, że przeprostowałeś - budynki rozszerzają się ku górze.
To nie jest moja dobra strona kombinowałem na różne sposoby :wink:
mozer, Dzięki

mozer - Pon 12 Maj, 2014

marcin2781 napisał/a:
jak aparat wypluł tak zostawiłem.

Ale Ty jesteś fotografem, czy aparat? ;)

mozer napisał/a:
Ale Ty jesteś fotografem, czy aparat?
Tak wiem pisałem ekspozycji nie ruszałem ,tylko światła przygasiłem i tak zostawiłem , taki miałem gust a o gustach i tak dalej .... ale dzięki za rady :wink: które są miło widziane :lol:
hofman - Pon 12 Maj, 2014

67

68

Fotograf1234 - Sro 14 Maj, 2014

marcin2781 - jakie bzdury piszę? Zarzucasz mi brak wiedzy, bo ci skrytykowałem twoje zdjęcia. O astrofoto i astro to masz takie pojęcie jak niedźwiedź o gwiazdach, nie obrażając niedźwiedzia.
To śpij sobie, ja nie mam zamiaru latać po łące i produkować te same makro.

komor - Sro 14 Maj, 2014

Panowie Fotograf1234, marcin2781, niestety ale nic nie skutkuje rozmowa na PW. Obaj oskarżacie się nawzajem o ataki osobiste, a obaj je w stosunku do siebie stosujecie. Rozdałem wam obu ostrzeżenie, radzę albo zaprzestać wzajemnego komentowania zdjęć, albo definitywne zakończenie odnoszenia się do siebie, a nie do zdjęć.

Przepraszam, ale czuje się pokrzywdzony to marcin zaczął. Ja się go na siłę nie czepiłem.
marcin2781 - Sro 14 Maj, 2014

Sorry miałem nie odpisywać ale mogć dostać bana możecie mnie z forum wyrzucić.Fotograf1234, Kłamiesz jak z nut szukasz winnego aby samemu nie być winnym i co to ja ciebie zaczepiałem to proszę wszystkim pokażę co mi pisałeś na PW niech mają zdanie o tobie . A i chciał bym zaznaczyć że on pierwszy zaczął mnie przezywać

Proszę wiadomość z 8 maja od kolegi F...1234
Fotograf1234 napisał/a:
Zluzuj z tonu bo pękniesz. Widzę, że nie umiesz sobie poradzić z kulturą osobistą, prostaku.

Następna wiadomość też 8 maj
Fotograf1234 napisał/a:
A i w przeciwieństwie do ciebie posiadam takie rzeczy jak szacunek do drugiego człowieka i kulturę osobistą buszmenie. :mrgreen:

Kolejna wiadomość
Fotograf1234 napisał/a:
Śmieszny jesteś. Nie widzisz nawet co to szacunek i kultura osobista, a próbujesz jej innych uczyć. Sam pokazujesz, że jesteś prostakiem

I jeszcze jedna Teraz to prowokacja z jego strony
Fotograf1234 napisał/a:
I nie odpisujesz może to i nawet dobrze, najlepiej odejdź z tąd bo widać, że nie potrafisz utrzymać kultury osobistej.

I co dalej uważacie że kolega F....1234 jest nie winny i bez winy to macie dowód .
A teraz pozdrawiam . Pozdro dla KUMATYCH :wink:

I dalej popisujesz się chamstwem, kłamiesz, nie widzisz, że innych obrażasz i próbujesz zwalić winę na innych podajesz wyrwane odpowiedzi, to ja pokażę odpowiedź na mój apel do ciebie. To ty się mnie zawsze czepiasz i obrażasz, nie widzisz tego i udajesz winnego. I nudny jesteś z tym pozdro dla kumatych, a widać że sam taki nie jesteś. Nie wiem za co ja dostałem ostrzeżenie, chyba za jego wycieczki osobiste na mnie. Najlepiej go zablokujcie jak się będzie dalej czepiał, bo tylko zaśmieca się forum tą dyskusją.
Intimate - Sro 14 Maj, 2014

Kogo..
Kogo....
Kogo to obchodzi ?
Panowie pierwszy raz w internecie ? Pierwszy raz napotykacie (tutaj wrzucić epitety jednego na drugiego) ?
W internecie takich kłótni jest pełno i nikt z tego forum nie chce ich widzieć jeszcze tutaj. Uwaga spoiler: nikogo Wasze sprzeczki nie interesują (choć przyznam, że PW zabawne:) ). Do pewnego momentu mają może sens ale po chwili stają się tylko spamem. Darujcie nam tych bezsensownych dyskusji. Komor już chyba wszystko wyjaśnił.
marcin2781 nie widziałem postu mówiącego, że ktoś uważa Fotografa1234 za nie winnego...
No i masz jeszcze mnie wciągnęli...Intimate out !

komor - Czw 15 Maj, 2014

Fotograf1234, wypowiedzi typu „prostaku” czy „buszmenie” absolutnie są niedopuszczalne i wyrywanie ich z kontekstu nie ma znaczenia. To jest ostatni post w tej dyskusji, każdy następny będzie skutkował kolejną cegiełką. Wracamy do zdjęć.
fazi75 - Czw 15 Maj, 2014

Muszę stanąć w obronie Marcina. Otóż na forum Fujiklub jakiś czas temu pojawił się Fotograf1234. Zaczął publikować swoje zdjęcia(choć inaczej powinienem je nazwać) Ale wiadomo, jak to bywa z nowicjuszem forumowicze postanowili mu pomóc w robieniu lepszych zdjęć. Między innymi marcin2781, to czynił. Mimo wielu porad i wytkniętych błędów Pan Fotograf nadal prezentował swoje nie najwyższych lotów "prace" nie zwracając kompletnie uwagi na to co piszą mu inni. Od czasu do czasu zaczął pojawiać się na forum ze swoimi osobistymi wycieczkami do osób, które kiedyś próbowały mu pomóc, ba niektórym doświadczonym forumowiczom wytykał błędy, nie muszę zaznaczać, że tylko on je widział. Były wymiany prywatnych wiadomości, prośby i pouczenia. Nic, Kompletnie nic do Fotografa nie docierało. Były ostrzeżenia i końcu przyszedł Pan Ban. Piszę to trochę na usprawiedliwienie marcin2781, ale także dla informacji o tym jak zachowywał się Fotograf1234.
Oczywiście nie mówię tu o poziomie toczącej się między nimi dyskusji, bo jaki jest, to wszyscy widzą.

marcin2781 - Czw 15 Maj, 2014

komor, Spoko sorry :wink:

fazi75, Podziękował

Wracamy do zdjęć

69.

70.

Pozdrawiam. :wink:

diamond - Czw 15 Maj, 2014

70 ładne tylko bym pod prostował bo trochę się wali :wink: na prawo
robocop45 - Sob 14 Cze, 2014

70 Elektrownia Rybnik

90s - Nie 22 Cze, 2014

71.
Shanghai 2 by Sanches90s, on Flickr

Usjwo - Pon 23 Cze, 2014

72. To samo misto z dolu ;)

90s - Pon 23 Cze, 2014

Usjwo no to mnie zaskoczyłeś bo byłem i nie zwróciłem uwagi że dachami leci oświetlenie.
Super potencjał i strzał.

gratki kolego i dzięki raz jeszcze za pomoc i wspólny plener;)

Usjwo - Wto 24 Cze, 2014

90s napisał/a:
dzięki raz jeszcze za pomoc i wspólny plener;)

Szkoda ze nie mialem wiecej czasu :( , ale przed urlopem zawsze tak jest. Dawaj te zdjecia z wiaduktu, w koncu nienadaremnie zycie narazalismy ;)

[ Dodano: Wto 24 Cze, 2014 18:07 ]
A na otwieracz musze pojsc, ale poczekam do pazdziernika, az pogoda bedzie lepsza :)

73.

74.