forum.optyczne.pl

Wolne tematy - 303 zdjęcia, które musisz znać

PiotrBławicki - Pią 03 Sty, 2014
Temat postu: 303 zdjęcia, które musisz znać
Tak nazywa się album, który prezentuje najważniejsze wydarzenia w Polsce z ostatnich 25 lat widziane oczami fotoreporterów. Od wyzwolenia się z komunizmu w 1989 roku do dnia dzisiejszego. Mam w tym albumie również swój udział.

[b]Album nie jest wydawnictwem komercyjnym, nie trafi do sprzedaży, lecz będzie rozsyłany do osób, redakcji, firm i instytucji, które mogą pomóc w promowaniu fotografii prasowej.[/b] - mam nadzieję, że admin weźmie to pod uwagę i nie wywali linka do tych kilku albumowych zdjęć. Dla wielu, to jedyna opcja zobaczenia czegokolwiek z tego albumu.

Wyjątkowość tego albumu polega też na tym, że wybrane zdjęcia pochodzą z trzech konkurujących ze sobą polskich agencji fotograficznych jak East News, Forum i Reporter. Wydawcą jest firma Press znana fotografom z corocznego konkursu Grand Press Photo. W publikacji znajdują się 303 naprawdę świetne fotografie znanych i doświadczonych fotoreporterów. Jest tam też 6 moich zdjęć, jedno z nich prezentuję poniżej:

Są to derby Śląska, mecz Ruch Chorzów - GKS Katowice, 28 marca 1998 r. Kibice Ruchu wbiegają na murawę i gonią za piłkarzami GKS. Do akcji wkracza policja. Armatkami wodnymi i pałami policja zagania pseudokibiców do ich sektora. Na tym meczu było szalenie niebezpiecznie. W powietrzu latały fragmenty boiskowych reklam i kostki brukowe. Jedną z kostek zostałem trafiony w biodro, tylko dzięki bardzo grubej kurtce uniknąłem wtedy obrażeń.

[color=red]wymoderowano[/color]

90s - Pią 03 Sty, 2014

dlaczego nikt tego nie chce wydać?

chętnie bym kupił taki album

Tomek8 - Wto 07 Sty, 2014

niektóre robią naprawdę wrażenie