forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Proszę o pomoc w wyborze aparatu

_roland_ - Pon 13 Sty, 2014
Temat postu: Proszę o pomoc w wyborze aparatu
Witam wszystkich. Planuje zakup aparatu którego będę używał głównie na imprezach okolicznościowych, w domu, na urlopie.
Mój poprzedni aparat to Sony H9 byłem z niego zadowolony chociaż zdjęcia robione w domu i przy kiepskim oświetleniu nie były zbyt dobrej jakości.
Poszukuje aparatu małych rozmiatów który zrobi mi zdjęcia lepszej jakości niż mój poprzedni.
Poszperałem trochę w necie i wybrałem cztery modele. Proszę o pomoc w wyborze trzech najlepszych
Camon PowerShot SX280 HS
Sny DSC-HX50
Canon PowerShot S110
SAMSUNG NX1000
Nikon 1 S1
Jeżeli ktoś ma inne propozycje proszę pisać

komor - Pon 13 Sty, 2014

_roland_, określ budżet jaki chcesz przeznaczyć na ten cel, a następnie zerknij do odpowiednich, istniejących już tematów w tym dziale (Pomagamy w wyborze kompaktu) oraz np. Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu bez lustra z wymienną optyką, bo wymienione przez Ciebie Samsung NX1000 czy seria Nikon 1 to bezlustrowe aparaty z wymienną optyką. Jeśli są w Twoim budżecie, to warto się zastanowić nad bezlusterkowcami, ze względu na lepszą jakość obrazowania.
miałczyk76 - Wto 14 Sty, 2014

Witam .Potrzebuję aparatu mniejszego od tego co teraz posiadałem czyli Fuji FUJI FILM S6500 FD
Napiszę teraz co mnie denerwowało w nim to będzie łatwiej dobrać .Jakość zdjęć do iso800ok potem straszna kupa,brak stabilizacji ,strasznie wolny af i brak możliwości zrobienia kilku fotek w ciągu 2-3 sec .Jakość fotek wyśmienita .Wszystkie programy auto do kitu tylko trzeba samemu pokombinować za wielki i ciężki ,kiepski wizjer Teraz chcę kupić coś nowego i mniejszego z większym trochę zumem i dobrą jakością fotek .Tak aby kręcił filmy w HD .Może ktoś doradzi na jaki zwrócić uwagę tak ok 1000zł
Ideałem tak mi się zdaje że będzie Sony DSC-HX20V ale już nie dostępny .Jest coś w tej cenie ?
znalazłem jeszcze taki COOLPIX S9500

_roland_ - Wto 14 Sty, 2014

A pomijając bezlusterkowca co polecacie