|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - potrzebna kabura/ładownica
TOUAREG - Czw 16 Sty, 2014 Temat postu: potrzebna kabura/ładownica Witam.
Brzmi to nieco militarnie jednak szukam "torby" mocowanej do paska spodni która swobodnie zmieści średniego bezlusterkowca z krótkim zoom'em a nie jest typową typu topload przeznaczoną na lustrzanki o zwężającym się ku dołowi profilu.
Widziałem "takie coś" u pewnego reportera jeszcze pod koniec XX w. było to raczej w stylu ładownicy, w zasadzie chyba bez specjalnych wewnętrznych wyściółek amortyzujących, z klapą na klamrę/napę dość głębokie by nawet w pozycji odpiętej zabezpieczać sprzęt ale dać równocześnie szybkość dobycia jak kabura
Nie wiem kto to produkuje/ował ale może: Tenba, Billingham, Tamrac, Domke, na pewno nie Lowepro czy N.G. - nie mogę znaleźć.
Proszę o pomoc.
FotoTomek - Pią 17 Sty, 2014
Coś w tym stylu?
Crumpler
TOUAREG - Sob 18 Sty, 2014
Nie do końca. Quick Escape jest następcą serii Jimmy Bo z której posiadam najmniejszą "200" jakość wykonania jest bdb. Jednak do NEX'a jest za duża, nie da się jej nosić na pasku spodni tylko jako biodrówka lub naramienna. Poza tym po rozsunięciu zamka jest szeroko otwarta i grozi upadkiem aparatu.
Szukam torby prostopadłościennej zamykanej klapą dość głębokiej i dopasowanej.
Jako opcję, do przeróbki, biorę pod uwagę miekki pokrowiec na średni obiektyw (tak, wiem on jest cylindryczny) gdzie aparat można niemal dosłownie wrzucić i nie martwić się ciągłym za/odpinaniem.
[ Dodano: Pon 27 Sty, 2014 23:56 ]
Znalazłem - http://www.tiffen.com/res...tablename=domke
W PL też gdzieniegdzie są dostępne.
|
|