|
forum.optyczne.pl
|
 |
Sklepy i promocje - O zakupach -z Chin w internecie
dcs - Czw 23 Sty, 2014 Temat postu: O zakupach -z Chin w internecie http://wyborcza.biz/bizne...postraszyl.html
fatman - Czw 23 Sty, 2014
Zamówiłem tydzień temu z Chin filtry IR.
Czemu z Chin? Bo tylko 2 firmy na świecie je sprzedają i nawet amerykańskie sklepy na e-bayu sprzedają, zeznając jawnie, że towar pochodzi od nich właśnie.
Napiszę kiedy przyjdą.
Filtry IR jak wiadomo nie mają klawiatury ani OS więc nie grozi mi case "Pana Adama"
Ryzykuję jedynie 18$.
Zobaczymy.
Andrzej.M. - Czw 23 Sty, 2014
Przy 18$ może cła nie trzba płacić, ale przy wyższych kwotach niż... (lepiej sprawdzić na stronach Urzędu Celnego), cło może być do uregulowania. Więc może być niekoniecznie opłacalne. A w zabawy z "chińską ciocią" lepiej się nie bawić...
Lucas1981r - Czw 23 Sty, 2014
A ja uwazam ze warto - wielu moich znajomych robi czesto zakupy tam przez internet i nie narzekaja
adam55 - Nie 26 Sty, 2014
Jak kupują i gdzie?
cobalt - Pon 27 Sty, 2014
Przez internet kupiłem lampę YN-568 EX - 149$. Żadnego cła, sprzęt sprawny.
Podobnie z gripem do Canona 650D 80$ i wszystko OK.
Usjwo - Pon 27 Sty, 2014
adam55 napisał/a: | Jak kupują i gdzie? |
sprawdz priv.
Lucas1981r - Pią 31 Sty, 2014
Usjwo, przeslij mi takze info na priv - ciekaw jestem Twoich namiarow
fatman - Czw 06 Lut, 2014
Filer IR zamówiony 16.01.2014 przyszedł 3 lutego.
Po odprawie, bez żadnego otwierania, elegancko w kopercie jak załączonym obrazku.
zefirek - Sro 11 Mar, 2015
Usjwo napisał/a: | adam55 napisał/a: | Jak kupują i gdzie? |
sprawdz priv. |
Ja też poproszę o namiary
Pozdrawiam!
Wojmistrz - Sro 11 Mar, 2015
Namiary na Chiny? Byle eBay czy Amazon.
zefirek - Czw 12 Mar, 2015
Myślałem bardziej o sklepach.
Wojmistrz - Czw 12 Mar, 2015
To są sklepy. Najczęściej pod setką nazw, jest jeden i ten sam sklep. Zapewne każdy pracownik sprzedaży, wystawia towar pod inną nazwą i ma z tego prowizje. Raz nawet przez to "bekłem", bo zamówiłem sporo towaru z różnych sklepów na eBay, aby przyszły w osobnych paczkach, a przyszły w jednej, z jednego magazynu i musiałem zapłacić cło i VAT.
komor - Czw 12 Mar, 2015
Wydaje mi się, że zefirek pyta o sklepy, które mógłby odwiedzić osobiście podczas wizyty w Chinach. Ale wyraźnie tego w sumie nie napisał. zefirek? Jeśli tak, to napisz może jakie miasto/miasta będziesz odwiedzał.
moronica - Czw 12 Mar, 2015
Digitalrev wydaje sie godny zaufania, znajomy tam czasem zamawia i wcale nie jakies drobiazgi i nie ma problemu z clem, vatem itd
Wojmistrz - Czw 12 Mar, 2015
60D u nich kupiłem, ale oni to konkretnie Hong-Kong.
vatazhka - Sro 18 Mar, 2015
Kupowałem kilka razy różne drobiazgi (wężyk spustowy, przejściówki do obiektywów itp.) za pośrednictwem AliExpress. Ceny takiego drobiagu są zwykle dwukrotnie niższe niż na Allegro czy eBayu, a do tego dostawa jest za darmo! Przesyłka była u mnie najdalej po 2 tygodniach od zapłaty - czasem rozdarta "na cle", czasem nie.
Ponieważ AliExpress wymusza na sprzedawcach darmową wysyłkę towaru, mają oni tendencję do grupowania wielu zamówień w jedną przesyłkę, co może spowodować problemy "na cle"
Jeżeli chodzi o jakość, to nie ma co narzekać - wybierałem produkty JJC / Kiwifotos i byłem pozytywnie zaskoczony. Ta marka dba nawet o estetyczne opakowania (ascetyczna ekotektura z prostym czarnym nadrukiem - żadne tam blistry)!
|
|