forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Niedrogi kompakt z obsługą FullHD

mblazkie - Pią 24 Sty, 2014
Temat postu: Niedrogi kompakt z obsługą FullHD
Witam
Proszę o pomoć w doborze niedrogiego kompaktu, może być nawet używany. Aparat będzie głównie używany przez żonę do kręcenia filmów dziecku (typowo amatorsko) więc dobrze by była to jakość fullHD, pewnie będzie chciała też nim porobić fotki. Z góry dziękuję za pomoć przy wybraniu odpowiedniego modelu który spełni oczekiwania.

Wojmistrz - Pią 24 Sty, 2014

Dla jednego niedrogi to 200zł, dla innego 2000zł.
To dziecko to noworodek, czy szkolniak, któremu mamusia będzie kręcić filmiki na meczach?
Polecam przejrzenie oferty sklepów i wybranie interesujących was modeli, łatwiej będzie nam wytknąć wady i zalety danego aparatu. Oczywiście polecam YouTube do oglądnięcia testów, z tym, że amatorowi ciężko rozpoznać czy dany film ma usunięte drgania programowo.

mblazkie - Pią 24 Sty, 2014

Faktycznie, cena to pojęcie względne. Aparat ma służyć do kręcenia filmików noworodka, przedział cenowy to ok. 400 zł w grę wchodzi używka. Myślę, że jak dla zwyczajnego amatora który chce mieć jakieś filmiki swojej pociechy to w zupełności powinno wystarczyć. Przechodząc dalej przeglądałem już allegro i zainteresował mnie Nikon Coolpix P500. Myślałem także o jakimś kompakcie Canona ale myślę, że znajdą się jeszcze jakieś propozycje.
Wojmistrz - Pią 24 Sty, 2014

Kilka dni temu pisałem w innym wątku do 600zł, ale za 400 powinno się dać znaleźć używki. http://forum.optyczne.pl/...ghlight=#442121