forum.optyczne.pl

Inne akcesoria fotograficzne - Karta Lexar CF Premium 4GB czy Sandisk Ultra II 4GB?

piotr_u. - Sob 23 Lut, 2008
Temat postu: Karta Lexar CF Premium 4GB czy Sandisk Ultra II 4GB?
Która lepsza? Chodzi mi o całokształt, nie tylko o szybkość? Pytam, bo kupiłem pierwszą z nich tylko za 12 euro więcej niż kosztowała Ultra II Sandisk ale o pojemności 2GB, przy czym sprzedawca strasznie wychwalał tą drugą argumentując, że jakoby z marką Sandisk nic nie może się równać... Na forum nie znalazłem za wiele o kartach Lexar, dlatego o to pytam, ale jeśli to głupie pytanie, to proszę o jego usunięcie.
Pozdrawiam

MM - Nie 24 Lut, 2008

Zarówno Lexar jak i SanDisk to światowa czołówka. Karty o porównywalnych parametrach są moim zdaniem klasyfikowane podobnie. Sam używam obu marek i... nie mam zamiaru używać innych :wink:
piotr_u. - Nie 24 Lut, 2008

Czyli dobrze, że ją kupiłem. :grin: Dzięki za odpowiedź MM - tyle mi wystarczy :)
vdr - Pon 24 Mar, 2008

MM napisał/a:
Zarówno Lexar jak i SanDisk to światowa czołówka. Karty o porównywalnych parametrach są moim zdaniem klasyfikowane podobnie. Sam używam obu marek i... nie mam zamiaru używać innych :wink:

ja ze swoich doświadczeń mogę polecić też firmę Transcend - w Polsce może mało znani, ale też najwyższa klasa.