|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - lustrzanka i obiektywy do zdjec na portal miasta
el.ninjo - Wto 28 Sty, 2014 Temat postu: lustrzanka i obiektywy do zdjec na portal miasta witam. dostalem mozliwosc dorobienia sobie do wyplaty robiac zdjecia, ktore bylyby ode mnie kupowane i zamieszczane na portalu mojego miasta. w weekendy lub popoludniami w bibliotece, muzeum czy domu kultury odbywaja sie rozne spotkania, prezentacje, wystawy, koncerty i wlasnie je musialbym fotografowac. dochodzi do tego mecz zespolu z 4 ligi pilki kopanej, czasem jakas siatkowka czy koszykowka, czysto amatrosko (miasto ma 20 tys osob).
do zdjec rodzinnych wystarcza mi kompakt, zas w zakladzie do fotografii produktowej uzywam sluzbowego sprzetu wiec musze cos kupic. postanowilem na ten cel przeznaczyc 5 tys zlotych.
co proponujecie do takiej pracy? oczywiscie uzywki bo z nowym to nie poszaleje.
dodam tylko, ze zdjecia beda szly tylko na strone www wiec dluzszy bok to 900 px wiec nie potrzebuje niewiadomo ile mpix.
muzyk - Wto 28 Sty, 2014
Nikon d700 + jaki¶ tani ff poniżej 50 mm lub 50 mm, 80-200 f2.8, tylko obawiam się, że w 5000 zł trochę trudno będzie.
Może być jaka¶ tańsza Sigma 70-200 2.8.
Pentax k5 + 70-200 f2.8 Sigma + 17-50 2.8 Sigma
Canon 60d + 17-50 2.8 Sigma + 70-200 f4 L, b±dĽ j.w. Sigm 70-200 2.8
Canon 40d + j.w. b±dĽ ewentualnie nieco lepsze szkła.
|
|