forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Zdjęcia reklamowe typu "duch"

niemamloginu89 - Czw 13 Lut, 2014
Temat postu: Zdjęcia reklamowe typu "duch"
Witam,
musze zrobić zdjęcia pewnych rzeczy (koszulek) w postaci "ducha" czyli bez widocznego manekina, czy macie jakiś pomysł jak to zrobić?
Rzecz w tym, że będzie dużo zdjęć i musze znaleźć sposób aby zrobić to bez poprawiania rzeczy w photoshopie

chodzi o zdjęcia tego typu:

Istnieje jakaś możliwość?

jaad75 - Czw 13 Lut, 2014

niemamloginu89 napisał/a:
musze znaleźć sposób aby zrobić to bez poprawiania rzeczy w photoshopie
ale to się właśnie robi w Photoshopie... :roll:
mozer - Czw 13 Lut, 2014

niemamloginu89, może szkielet z drutu?

jaad75 napisał/a:
niemamloginu89 napisał/a:
musze znaleźć sposób aby zrobić to bez poprawiania rzeczy w photoshopie
ale to się właśnie robi w Photoshopie... :roll:

ale to jak robisz w photoshopie? na manekinie i później jak zrobić by był "środek" nałożony?

Szkielet z drutu? Właśnie myślałem o drutach tylko takiego chyba się nie da kupić ?

jaad75 - Czw 13 Lut, 2014

niemamloginu89, jest trochę tutoriali w necie. Ten środek wklejasz z wersji ubranej tyłem.

[ Dodano: Czw 13 Lut, 2014 21:56 ]
http://www.youtube.com/watch?v=Lyk4g_PhVWs

Teraz już rozumiem ;) Dzięki

i to jest pewnie raczej jedyna możliwość wykonania tego typu zdjęcia?

Matys-Studio - Sro 26 Mar, 2014

Hej, w tym przypadku i przy takim dekoldzie rzeczywiście optymalnym rozwiązaniem będzie zrobienie dwóch zdjęć i sklejenie ich w photoshopie. Jak znajdę chwilę, to wrzucę filmik na swojego bloga pokazujący sposób, w jaki montuję zdjęcia typu duch.
Tutejszyn - Sro 26 Mar, 2014

Matys-Studio, daruj sobie ten tutorial. Podobnie jak denną reklamkę w avatarze.
Matys-Studio - Sro 26 Mar, 2014

Tutejszyn napisał/a:
Matys-Studio, daruj sobie ten tutorial. Podobnie jak denną reklamkę w avatarze.

Słuchaj, Ty jesteś zaawansowanym fotografem i Tobie takie denne tutoriale nie są potrzebne, ale inni może skorzystają. Jak chciałbyś podzielić się swoim doświadczeniem w robieniu duchów, to zapraszam do dyskusji w temacie :) W tym temacie rozmawiamy o zdjęciach typu duch, a nie trollujemy. Pokaż, jak Ty robisz tego typu zdjęcia i przede wszystkim rozluźnij się ;)

Tutejszyn - Czw 27 Mar, 2014

Matys-Studio napisał/a:
Słuchaj, Ty jesteś zaawansowanym fotografem i Tobie takie denne tutoriale nie są potrzebne, ale inni może skorzystają.
Naprawdę uważasz, że trzeba pokazywać ludziom, jak zrobić wytnij i wklej? A może dla Ciebie jest to jakiś wyczyn, który opanowałeś i teraz z dumą chcesz go przekazać światu?
Wybacz, że jestem niemiły, ale reklamujesz się na chama, a to porządne forum jest.

Matys-Studio - Czw 27 Mar, 2014

Tutejszyn napisał/a:
Naprawdę uważasz, że trzeba pokazywać ludziom, jak zrobić wytnij i wklej?

Ja robię nieco inaczej, a to o czym piszesz, to chyba Twoja technika.

Tutejszyn napisał/a:
A może dla Ciebie jest to jakiś wyczyn, który opanowałeś i teraz z dumą chcesz go przekazać światu?

Z tego co się orientuję, to wiele osób nie potrafi tego precyzyjnie sklejać i wiele osób robi to niedbale. Podaj mi jakiegoś maila do siebie, to prześlę Ci małe porównanie i wtedy zrozumiesz o czym piszę. Nie chcę tu upubliczniać czyjejś pracy, bo kompromitowanie nie jest moim celem. Tobie też z chęcią prześlę fotkę do sklejenia. Chętnie zobaczę to Twoje kopiuj/wklej.

Tutejszyn napisał/a:
Wybacz, że jestem niemiły

E, tam... bardziej mnie to rozbawiło niż zdenerwowało. Daj na luz, nie wyczuwam w Tobie złości ;)

Matys-Studio napisał/a:
Chętnie zobaczę to Twoje kopiuj/wklej.
wejdź do mojej galerii. W tej odsłonie (często czyszczę zawartość galerii) wszystko wykonane ręcznie. Jest tam też kopiuj i wklej.

Twoją galerię widziałem, ale nie ma tam zdjęć o których rozmawiamy. Kopiuj i wklej w przypadku ducha, to spore uproszczenie :) Trzymaj się tematu, a nie mydlisz oczy renderami :) BTW, szacun dla Twoich prac, podobają mi się, ale nie mają one żadnego związku z tym tematem.

Matys-Studio napisał/a:
nie mają one żadnego związku z tym tematem.
Trochę jednak mają. Choć fakt, nie ma tam "duchów". Jednak posługuję się na tyle sprawnie szopem, aby móc w tej dziedzinie wyrażać swoje opinie, łącznie z tą dzisiejszą. Najważniejsze jest jednak to, że obawiam się, że więcej będzie w tym tutorialu, czy blogu reklamy "Matys-Studio", niż rzeczywistej porady. Szkoda, ze nie zalogowałeś się normalnie jak człowiek.
mozer - Czw 27 Mar, 2014

Tutejszyn, coś się człowieka przyczepił... Jeśli pisze na temat, to niech sobie ma w stopce, czy tam gdzie, cokolwiek. Szczególnie jeśli reklamuje coś swojego, a nie masowo na zlecenie...
kozidron - Czw 27 Mar, 2014

mozer napisał/a:
Tutejszyn, coś się człowieka przyczepił... Jeśli pisze na temat, to niech sobie ma w stopce, czy tam gdzie, cokolwiek. Szczególnie jeśli reklamuje coś swojego, a nie masowo na zlecenie...

mozer akurat tu Tutejszyn ma rację, idę się zabić własna pięścią :wink:

Matys-Studio, fajne masz te zdjęcia, chociaż czasem dość równo oświetlasz (przy produktówce) ale portrety są naprawdę fajne. Matys weź mi powiedz, stać Cię na taką obciachową pseudo reklamę?

mozer - Czw 27 Mar, 2014

Piekło zamarza ;)

Nie uważam, że posiadanie w stopce reklamy swojej firmy/działalności/bloga jest obciachowe.

W przyjaźni cenna jest bezinteresowność. Podchodzę z rezerwą do znajomych, którzy pod pozorem miłej rozmowy chcą wcisnąć mi coś przy okazji. Reklama w stopce nie jest obciachowa, tylko jakaś taka nie do końca w porządku.
kozidron - Czw 27 Mar, 2014

mozer napisał/a:
Nie uważam, że posiadanie w stopce reklamy swojej firmy/działalności/bloga jest obciachowe.

mozer stopek już nie ma :wink:

mozer tu jest mowa o całokształcie, zalogowaniu sie akurat na potrzeby tych dwóch dyskusji, sposobu prowadzenia dyskusji, odgrzebania dwóch starych wątków, z czego w obu padły już wystarczające odpowiedzi dla załozycieli a w jednym nawet punkt "pomógł". Tematy właściwie były wyczerpane. No i oczywiście reklama w avatarze + link do strony, w takim wypadku usunięcie stopki niczego nie zmieniło.

Tutejszyn, Ty to nazywasz reklamowaniem się, a ja nazywam to zwiększaniem swojej wiarygodności ;) To, że sprawnie posługujesz się photoshopem nie ulega żadnej wątpliwości i nie o tym rozmawiamy. Napisałeś jednak, że sklejanie ducha odbywa się na zasadzie kopiuj/wklej, a to podkreślam raz jeszcze duże uproszczenie. Jako człowiek jestem od kilku lat na tym forum, z czego nie zdajesz sobie sprawy. Postanowiłem jednak wyjść z cienia, jako "nieczłowiek", czy jak tam wolisz. I już tak na koniec - osiągnąłeś swój cel - skutecznie zwróciłeś na siebie uwagę - gratuluję. Na tym kończę swoje wypowiedzi, które nie są związane z tym tematem. Jak chcesz sobie ze mną podyskutować na tematy reklam, renderów i czegokolwiek, to zapraszam Cię na priv :mrgreen:

A tak na marginesie, czy Ty myślisz, że ja wśród fotografów szukam swoich klientów? Ja reklamuję się na innych portalach.

Tutejszyn - Pią 28 Mar, 2014

Matys-Studio napisał/a:
Napisałeś jednak, że sklejanie ducha odbywa się na zasadzie kopiuj/wklej
Aha, tak napisałem. Napisałem to do osoby, która wie, jak wykonać w szopie to zadanie, więc pozwoliłem sobie na daleko idącą nonszalancję. Za to patrz ile zaoszczędziłem słów (ha!), które.. teraz niestety marnuję z nawiązką...
Matys-Studio napisał/a:
I już tak na koniec - osiągnąłeś swój cel - skutecznie zwróciłeś na siebie uwagę - gratuluję.
To prawda. Cel osiągnięty. Zaraz nakleję kolejny znaczek na tablicy osiągnięć. Mam tych znaczków już całą masę, bo wiesz, na forum jestem od lat i wiele razy zwróciłem na siebie uwagę, niestety najczęściej w nieprzynoszący chluby sposób.
Matys-Studio napisał/a:
A tak na marginesie, czy Ty myślisz, że ja wśród fotografów szukam swoich klientów?
Nie. Wygląda to tak, jakbyś chciał podnieść pozycję swojej strony w wyszukiwarce, za pomocą kliknięć użytkowników forum... z grubsza rzecz ujmując, jakbyś chciał zamienić nas na pieniądze. To nie jest nic złego, jednak robisz to w sposób, który wywołuje mój sprzeciw. W pierwszym momencie pomyślałem, że jesteś robotem, który automatycznie loguje się na fora, aby... zresztą nieważne.