|
forum.optyczne.pl
|
 |
Warsztat foto, literatura, teoria, art - Sony NEX 5 robienie portretów
pytka321 - Czw 13 Lut, 2014 Temat postu: Sony NEX 5 robienie portretów Witam niedawno stałem się posiadaczem owego aparatu no i zostałem ojcem i bardzo chciałbym zrobić synkowi fajną sesję może doradzicie jak na tym aparacie zrobić fajne portrety, jakich ustawień użyć bo ja jestem amatorem w tych sprawach cały czas się uczę ale wiadomo wszystko przychodzi z czasem a moze jest jakiś poradnik na forum ? z góry dziękuje pozdrawiam;)
Tutejszyn - Czw 13 Lut, 2014
To działa inaczej. Nikt nie zrobi tutaj kursu fotografii. Przeczytaj instrukcję. Wykorzystując informacje tam zawarte, zrób zdjęcia najlepsze jakie potrafisz, zamieść w odpowiednich wątkach, a powinieneś dostać odpowiedź, co możesz poprawić.
mozer - Czw 13 Lut, 2014
Może jeszcze inaczej - nie ma przepisu na udane zdjęcie. Trzeba obserwować, ćwiczyć itp. itd. Każdy ma inną wizję i o to w tym wszystkim chodzi.
komor - Pią 14 Lut, 2014
Jeszcze inaczej. Nie ma przepisu na portrety z Sony NEX 5. Każdym aparatem z wymienną optyką robi się to podobnie. Generalnie poczytaj trochę na portalach takich jak http://www.szerokikadr.pl lub wpisz do Google odpowiednią frazę.
Przenoszę do działu warsztatowego.
|
|