|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lampy błyskowe i oświetlenie - Lampa 5600HS - zastosowanie do Canon'a
Mildo - Sro 27 Lut, 2008 Temat postu: Lampa 5600HS - zastosowanie do Canon'a Witam wszystkich Forumowiczów.
Jestem przed zmianą całego system. Obecnie jeszcze KM - a chęć zmiany na .... . Na podstawie wszystkich dotychczasowych przemyśleń + przewidywany zakres użytkowania, wymyślony zestaw to Canon 40D + 24-70 2,8 L USM + 70-200 2,8 L IS USM + 580 EX II.
Aktualnie posiadam lampę 5600 HS Program D, z której jestem zadowolony, dobrze służy, duża moc. I tu rodzi się pytanie zasygnalizowane w temacie: czy można zastosować 5600 do systemu Canon? Ja wiem, że część Forumowiczów zgani mnie za pomysł (a może nie?! ), ale może ktoś ma doświadczenia, lub spotkał się z adapterem - przejściówką. Chętnie poznam.
Nie znam różnic pomiędzy systemami KM - C jeżeli chodzi o elektronikę, z teoretycznego punktu widzenia .... . Nie jestem mocno zżyty z dotychczas używaną lampą, ale już ją mam. Wiem, że przy całości wydatku na nowy system to najmniejszy z wydatków, ale próbuję zasięgnąć języka, zdobyć wiadomości.
Będę czekał na wszelkie informacje, podpowiedzi.
Ps.
Od pewnego czasu tematy na forum należą do mojej lektury. Wielki ukłon w stronę uczestników forum, moderatorów i redaktorów za potężną wiedzę.
|
|