|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Aparat cyfrowy dla małego dziecka (4 lata)
evanduril - Nie 09 Mar, 2014 Temat postu: Aparat cyfrowy dla małego dziecka (4 lata) Temat może brzmieć niepoważnie, ale moja 4-letnia latorośl wykazuje ciągoty do mojego Nikona i potrafi już odpowiednio złapać temat (mamę, kwiatek), wcisnąć do połowy przycisk, żeby złapała się ostrość i następnie docisnąć, żeby zrobić zdjęcie. Później to zdjęcie sobie ogląda na LCD i komentuje
Ponieważ jednak mój sprzęt nie nadaje się dla dziecka (ciężar, koszt), pomyślałem, żeby jej kupić jakąś tanią małpkę, ustawić na Auto i niech sobie pstryka. Tyle, że na małpkach się kompletnie nie znam.
Pomożecie?
Założeń w zasadzie jest tylko kilka:
1) Ekran LCD z tyłu (nie musi mieć gigantycznej rozdzielczości)
2) Tanie (do 300 zł, używane) (patrz: UPDATE)
3) W miarę wytrzymałe
4) Żeby można było przyczepić pasek do założenia na szyję
5) Małe i lekkie
Update: zerknąłem sobie w zdjęcia testowe aparatów do 200 zł i jest to jakość dla mnie nie do przyjęcia, nawet biorąc pod uwagę, że będzie te zdjęcia robić dziecko - moim telefonem da się zrobić lepsze. Natomiast zerknąłem na zdjęcia na przykład z Canon A3400 IS (używany kosztuje 200 zł na Allegro) i jest to w 100% jakość wystarczająca. Tak więc zmieniam zdanie i poszukuję używanego aparatu w tej cenie.
Tutejszyn - Nie 09 Mar, 2014
Hmm.. Może używany Canon A3400 IS będzie dobry? Na Allegro kosztuje 200 zł.
hijax_pl - Nie 09 Mar, 2014
Ja swojemu młodszymi kupiłem nikona s30. Teraz jest s32 juz... Dla malucha idealny sprzęt
(Jakością bym sie nie przejmował tak bardzo)
evanduril - Pon 10 Mar, 2014
hijax_pl napisał/a: | Ja swojemu młodszymi kupiłem nikona s30. Teraz jest s32 juz... Dla malucha idealny sprzęt
(Jakością bym sie nie przejmował tak bardzo) |
Ooo... to może być to, choć ten Canon kusi.
fatman - Sro 12 Mar, 2014
Poczułem się bardzo, bardzo staro...
evanduril - Pią 14 Mar, 2014
Stanęło na Nikonie, który działa tak, jak zakładaliśmy. Córka zrobiła już 100 zdjęć. Żeby tylko był trochę tańszy...
|
|