|
forum.optyczne.pl
|
 |
Sklepy i promocje - Nowy cash-back canona od 1 marca
hubymac - Czw 28 Lut, 2008 Temat postu: Nowy cash-back canona od 1 marca Dotarly juz do Was newsy dot. jak w temacie? Wyczytalem na kilku portalach, brakuje mi jakos na optycznych dlatego dziele sie z Wami doniesieniami.
Puszka 5d - 200eu, 40d - 150eu, szkla od 50-80eu okolo
Jakos nie widze w tej chwili konkurencji dla takiego 40d ktory zejdzie w okolice 3000pln lub moze ciut mniej. Przy cenie ponad 5000 za d300 dla mnie wybor jest jeden choc bardzo osobiscie chcialbym zobaczyc podobny ruch ze strony N
Pozdrawiam
komor - Czw 28 Lut, 2008
Hehe, czyli może dostają w d$psko od D300 na rynku wyższym, i/albo od pozostałych firm na rynku niższym, skoro robią nowy cashback? Pojawienie się D3 też pewnie trochę im popsuło krwi...
MM - Czw 28 Lut, 2008
Nowa moda w Canonie. Jeszcze trwał poprzedni cash-back tej firmy a już się pisało o nowym mającym mieć miejsce właśnie około 1 marca. Jeżeli ta wiadomość się sprawdzi to bardzo mnie ucieszy. Najbardziej jak będzie duży zwrot na 35L albo 16-35L II
Wujek_Pstrykacz - Czw 28 Lut, 2008
Swietne wieści. Oby to tylko nie był żart "primaaprilisowy". A tak poważnie to dobrze że Canon robi takie promocje. To napewno pomaga w sprzedaży. Sam skorzystałem już parokrotnie z tej formy promocji i jestem zadowolony. Może kupie 5D.
goltar - Czw 28 Lut, 2008
http://www.photouniversal...08/canon_cb.pdf
Bardzo mnie cieszy ta informacja
Monastor - Czw 28 Lut, 2008
goltar, hmm, będzie okazja żeby nabyć taniej Canona 100 mm F/2.8 macro... choć z drugiej strony sklepy mogą podnieść ceny na wieść o cashbacku
Teraz mam niezły dylemat z zakupem
Paweł_G - Czw 28 Lut, 2008
Powiem że nie dziwi mnie ta informacja - skoro wierzyć danym zaprezentowanym w tym artykule:
http://tech.wp.pl/kat,100...79&ticaid=15716
to mogą chcieć utrzymać swoją wysoką pozycję w statystykach sprzedaży, a najlepsze ku temu jest obniżanie ceny. Ja na moje 380 zł za 70-200 czekam jednak już drugi miesiąc
5kbFlashMemory - Pią 29 Lut, 2008
Fajnie, dobrze że wstrzymałem się z kupnem obiektywu, może coś fajnego będzie na wyprzedaży
Smolo - Pią 29 Lut, 2008
Sweet info Zważywszy, że właśnie zamierzam sobie kupić Canona 40d Oby to nie była tylko plotka.
MM - Pią 29 Lut, 2008
Widziałem dzisiaj jakie to są promocje. Ludzie mogą się znowu zabijać o 40D.
mavierk - Sob 01 Mar, 2008
40d za 2.9k... d90 musi być niewiele słabsze i wiele tańsze wyczuli to
goltar - Sob 01 Mar, 2008
Znamy już obniżki w zł:
http://www.cyfrowe.pl/promocja_canon.php
Smola - Sob 01 Mar, 2008
Mogliby zrobić cash back na 85 1.8. To by było "ciacho" - jak to kobitki mowia.
Paweł_G - Sob 01 Mar, 2008
Widzę że dobrze zrobiłem kupując 70-200 w poprzednim cash backu bo teraz dają tylko 180 zł zwrotu. Za to zwrot na body 40D to naprawdę może być kiler marketingowy w segmencie semi-pro. W sumie to nic mnie interesującego nie jest objęte promocją - no chyba że 100-400 ale to odległe plany. Za to jakby dali zwrot na 85 f/1,8, 50 f/1,4 lub Speedlite 430 ex to bym chętnie coś zamówił a tak lipa
007areka - Pon 03 Mar, 2008
...moze by tak ludziom powyplacali najpierw za zeszla promocje a pozniej oglaszali nowa moje przyjeli do realizacji 12 lutego i nic 850 zlotyszy jescze nie zobaczylem ...oj bo sie zly robie
MM - Wto 04 Mar, 2008
Nie marudź tylko czekaj. 2 miesiące to norma.
5kbFlashMemory - Wto 04 Mar, 2008
Ale mnie Canon w ch... zrobił gdybym wiedział o takim dużym zwrocie to bym poczekał z zakupem lustrzanki ...
007areka - Wto 04 Mar, 2008
MM napisał/a: | Nie marudź tylko czekaj. 2 miesiące to norma. |
...no dobra, bede czekal...to i tak sukces ze list doszedl...(bo ostanio zamiast zwrotu od canona to poczta bulila odszkodowanie za zgubienie listu...)
climbwork - Sro 05 Mar, 2008
Jako "żółtodziub" prosze was o pomoc zakupiłem 400D 5 marca lecz pudełko i opis promocji w załączeniu jest do promocji z roku 2007 pod tamtym adresem rejestracyjnym jest info iż promocja się skończyła i co tu dalej rejestrować się tam czy jest inny link do promocji na 2008 ? a pozatym jak to wygląda z zakupem na firmę ? pozdrawiam i błagam o odpowiedzi bo na waciki 215zł sie przyda ))) pozdrawiam
007areka - Sro 05 Mar, 2008
...pytaj specjalisty MM,
...ale jak dla mnie to guzik mnie obchodzi co pisze na pudelku...mam paragon z marca to promocja mnie obawizuje i łaski nie robia...ale pytaj slawetniejszych ode mnie, bo moze sie myle...
goltar - Sro 05 Mar, 2008
climbwork napisał/a: | czy jest inny link do promocji na 2008 ? | LINK
climbwork - Czw 06 Mar, 2008
Dzięki wielkie jednak był inny link pozdrawiam
Przemo - Pon 10 Mar, 2008
Canon wreszcie nabyty Teraz pora wysłać list do Irlandii.
Pytanie do tych, którzy już to robili. Jakim listem to wysyłaliście? Wystarczy zwykły list priorytetowy czy lepiej poleconym?
Pozdrawiam
Przemek
007areka - Pon 10 Mar, 2008
...polecony priorytet za potwierdzeiem odbioru i z zadeklarowana wartoscia ...i wtedy spisz spokojnie ...chyba ze konczyles wydzial prawa(np jak ja) i chcesz sie pouzerac z molochem pocztowym o odszkodowanie to prosze bardzo wyslij listem zwyklym ...ja osobiscie nic nie pozostawiam przypadkowi....pozdro.
Przemo - Wto 11 Mar, 2008
Tak też wysłałem, zobaczymy teraz jak długo to potrwa.
Wysłane 11 marca a dzisiaj już wiadomość, że zgłoszenie przyjęte do realizacji Oby kasa też tak szybko przyszła.
Pzdr.
Przemek
007areka - Czw 13 Mar, 2008
...podobno dwa miesiace
[ Dodano: Czw 13 Mar, 2008 ]
...mnie wlasnie zrealizowali przelew 845zl wyslane chyba 20 stycznia, pzryjeli 12 lutego, dzis wplynelo
goltar - Pią 21 Mar, 2008
No to dziś zając przyniósł mi prezent. Zwrot z nowej promocji za 40D w wysokości 720 zł (a powinno być 540 zł). Do tego cała procedura (od momentu wysłania do przelewu) trwała tylko 13 dni Dzięki zwrotowi 40D kosztował mnie 2780 zł
MM - Pią 21 Mar, 2008
Goltar... a w jakim pudełku dostałeś to 40D?...
MM napisał/a: | Goltar... a w jakim pudełku dostałeś to 40D?... | Pewnie wiesz w jakim Zestaw 40D + 28-135. Wydaje mi się że z tego tytułu to 720 zamiast 540, choć obiektyw ten nie jest objęty promocją. Wysłałem tylko kod od body.
MM - Pią 21 Mar, 2008
Wniosek z tego taki, że warto kupować w tym sklepie.
007areka - Pią 21 Mar, 2008
...echhh
MM - Pią 21 Mar, 2008
Mam świetną wiadomość dla chcących kupić 40D. W wiadomym sklepie dla forumowiczów będzie on dostępny w cenie 3400 zł
MM napisał/a: | Wniosek z tego taki, że warto kupować w tym sklepie. | Nic innego mi nie wypada jak tylko polecić Mogą taką reklamę umieścić : "U nas zyskujesz więcej niż myślisz ! "
MM napisał/a: | Mam świetną wiadomość dla chcących kupić 40D. | No nie taka świetna dla wszystkich - wynika z niej że przepłaciłem
007areka - Sob 22 Mar, 2008
...hmmm taaakk ja mam 40d od 21 grudnia, iiii.... dopiero teraz spadki cen i nowy caschback dogonily moja cene ze starym caschback'iem....a i dodam ze calkiem legalnie byl kupiony wiec dobra cena to rzecz wzgledna
MM - Sob 22 Mar, 2008
007areka napisał/a: | ...hmmm taaakk ja mam 40d od 21 grudnia, iiii.... dopiero teraz spadki cen i nowy caschback dogonily moja cene ze starym caschback'iem....a i dodam ze calkiem legalnie byl kupiony wiec dobra cena to rzecz wzgledna |
Ale kolego teraz na 40D jest 540 zł zwrotu. Jak sobie od 3400 odejmiesz 540 zł to płacisz za 40D około 2900 zł. To już jest moim zdaniem rewelacyjna cena i sonolta może się schować.
007areka - Sob 22 Mar, 2008
...prawde mowiac to Cie ne rozumie...
wiem ile jest zwrotu teraz a ile bylo wczesniej i uwzglednilem to...
...sonolta?? chodzi o a700 /- pomijajac kryterium ceny i tak wedlug mnie moze sie schowac...
...owszem cena jest rewela, no moze juz nawet przebila moja bo mnie konicem grudnia wyszlo 3000 a tu juz jest 2900 a i jeszce raz dzieki za doradzenie wymiany z 30d na 40d...
Przemo - Wto 08 Kwi, 2008
I po sprawie, zgłoszenie wysłane 11 marca, 19 marca otrzymali mój list, dziś tj. 8 kwietnia kasa na koncie. Wszystko trwało dokładnie 4 tygodnie, więc wg. mnie tragedii nie ma.
vdr - Czw 10 Kwi, 2008
takie pytanko - kupował ktoś aparat/obiektyw na fakturę na firmę?
jak wtedy wypełniać formularz cashback? wpisywać dane firmy czy swoje?
007areka - Czw 10 Kwi, 2008
...chyba dane z faktury bo przedstawiasz ksero z reszta dokumentow, moze zadzwon no wa-wy do canona
vdr - Czw 10 Kwi, 2008
007areka napisał/a: | ...chyba dane z faktury bo przedstawiasz ksero z reszta dokumentow, moze zadzwon no wa-wy do canona |
dzwonilem, ale oni nie bardzo wiedzą
odsyłają na info o cashbacku do irlandii, a tam cały czas zajęte, nie sposób się dodzwonić
007areka - Czw 10 Kwi, 2008
...standart w canon Polska....poczytaj jescze raz warunki promocji i jesli nic nie posza o osobach fizycznych i prawnych trzeba traktowac wszystko na rowni i pisac dane z faktury, a jeszce jak bys podal konto firmowe to by bylo wszystko tak samo z nazwy...chyba... tak mi sie to wydaje...
vdr - Czw 10 Kwi, 2008
007areka napisał/a: | ...standart w canon Polska....poczytaj jescze raz warunki promocji i jesli nic nie posza o osobach fizycznych i prawnych trzeba traktowac wszystko na rowni i pisac dane z faktury, a jeszce jak bys podal konto firmowe to by bylo wszystko tak samo z nazwy...chyba... tak mi sie to wydaje... |
no generalnie nic nie piszą o jakimś ograniczeniu tylko do osób fizycznych itp.
ale w formularzu są rubryki First Name i Last Name
Dingo - Pią 11 Kwi, 2008
vdr napisał/a: | no generalnie nic nie piszą o jakimś ograniczeniu tylko do osób fizycznych itp.
ale w formularzu są rubryki First Name i Last Name |
vdr, jestem w identycznej sytuacji jak Ty - kupowałem na firmę. Zamierzam w rubryki First Name i Last Name w formularzu cashback wpisać odpowiednio swoje imię i nazwisko (jest ono na fakturach) oraz podać mój firmowy rachunek do przelewu środków. Nie sądzę, żeby były jakieś problemy.
vdr - Pią 11 Kwi, 2008
Dingo napisał/a: | vdr napisał/a: | no generalnie nic nie piszą o jakimś ograniczeniu tylko do osób fizycznych itp.
ale w formularzu są rubryki First Name i Last Name |
vdr, jestem w identycznej sytuacji jak Ty - kupowałem na firmę. Zamierzam w rubryki First Name i Last Name w formularzu cashback wpisać odpowiednio swoje imię i nazwisko (jest ono na fakturach) oraz podać mój firmowy rachunek do przelewu środków. Nie sądzę, żeby były jakieś problemy. |
no to ja mam o tyle gorzej że nie ma mojego imienia i nazwiska na fakturze, sama nazwa firmy
edit:
udało mi sie wreszcie dodzwonić na polską infolinię: 022 583 43 07
kobieta twierdzi, że nie musi być zgodności między danymi w formularzu a danymi firmy na fakturze - w formularzu swoje imię i nazwisko należy wpisać.
Dingo - Pią 11 Kwi, 2008
vdr napisał/a: | udało mi sie wreszcie dodzwonić na polską infolinię: 022 583 43 07
kobieta twierdzi, że nie musi być zgodności między danymi w formularzu a danymi firmy na fakturze - w formularzu swoje imię i nazwisko należy wpisać. |
Ufff, no to ulga. Dzięki vdr za informację! Teraz jestem bardziej spokojny, bo w międzyczasie odkryłem, że na jednej z faktur do cashbacka mnie też brakuje nazwiska. Miejmy tylko nadzieję, że kobieta z infolinii wie co mówi...
vdr - Sob 12 Kwi, 2008
[quote="Dingo"] vdr napisał/a: | Miejmy tylko nadzieję, że kobieta z infolinii wie co mówi... |
oby
maksik - Sro 14 Maj, 2008
mam mały problem, kupiłem 70-200 4L a na fakturze wypisali mi na 2.8L IS.
Co teraz mam zrobić, za 2.8L IS mam 360 zł zwrotu, natomiast za 70-200 4L 180 zł. Czy prosić o korektę faktury, żeby wpisali mi 4L czy wysyłać tak jako 2.8 IS ? nr seryjny to numer seryjny więc nie wiem... Pudło mam od 4l oczywiście więc się teraz zastanawiam ...
Co poradzicie?
Pozdrawiam
MM - Sro 14 Maj, 2008
Jak to co zrobić? Idź do sklepu i zrób korektę paragonu. Na jego podstawie możesz nawet nie mieć uwzględnionej naprawy gwarancyjnej no bo niby z jakiej racji...
maksik - Sro 14 Maj, 2008
Dzięki, masz rację, nie zdawałem sobie sprawy, że przecież roczna gwarancja jest na podstawie faktury(paragonu).
komor - Pon 19 Maj, 2008
Ja bym tam poszedł do sklepu i żądał wydania obiektywu zgodnego z fakturą...
Przy udanej próbie olałbym już cash-back...
maksik - Pon 19 Maj, 2008
No niestety poszedłem wcześniej i poprosiłem o korektę faktury... niech to miałbym 70-200 2.8 IS to byłby potwór...
Choć nie mam co żałować bo 70-200 4 jest rewelacyjne i ma małą wagę.
Swoją drogą testowałem 70-200 2.8 .. to jest duże, ale po jednym dniu można było się przyzwyczaić.
Choć nie ukrywam, że jak podczepiłem do tego jeszcze (również pożyczone) dwa extendery canona 1.4 i 2.0 to się działo .. i ważyło trochę, doliczając jeszcze, że mam 40d czyli jeszcze razy 1.6
= 900 mm
|
|