|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Prośba o edycję zdjęcia
k.kowalski777 - Wto 25 Mar, 2014 Temat postu: Prośba o edycję zdjęcia Witam!
W związku z tym, że jestem komputerowym beztalenciem, a zbliżają się urudziny mojej córki (zapalonej fanki Rockyego) mam do Was ogromną prośbę. Proszę o edycję zdjęcia tak, aby nadawało się do nadrukowania (w dobrej jakości) na koszulce, rozmiar nadruku 30x42 cm. Próbowałem sam działać w tym kierunku, ale pan w firmie drukującej powiedział mi, że z takim zdjęciem nic z tego nie wyjdzie.
Męczę się z tym pare dni a czas nagli, dla Was to pewnie dwie minuty pracy. Jeśli ktoś będzie na tyle miły, proszę o kontakt przez prywatną wiadomość, podam swój kontakt na który wysłać zdjęcie.
Z góry dziękuję za pomoc
moronica - Wto 25 Mar, 2014
jak to mowia - 2 minuty pracy i kilka lat doswiadczenia. do ciebie do roboty tez przychodza po takie 2-minutowe przyslugi?
z tego zdjecia nie wyjdzie ci wydruk takich rozmiarow dobrej jakosci. lepiej po prostu sie rozejrzyj za czyms gotowym http://allegro.pl/t-shirt...4065683242.html
pes - Wto 25 Mar, 2014
Sly
k.kowalski777 - Sro 26 Mar, 2014
moronica,
mógłbyś mi podać jakieś parametry zdjęcia, które nadawałoby się do takich zabaw?
rozmiar, format, czy inne rzeczy od których to zależy.
moronica - Sro 26 Mar, 2014
http://tiporama.com/tools/pixels_inches.html - tu mozesz sobie przeliczyc cale na piksele. dpi optymalnie powinno byc 300, im nizej tym gorsza bedzie jakosc
multics - Sro 26 Mar, 2014
moronica, 300DPI jest zalecane przy wydruku na papierze fotograficznym, nadruk na koszulke chyba nie potrzebuje az takiej rozdzielczosci.
Jasne nie zaszkodzi zdobyc takie zdjecie, ale najlepiej zeby k.kowalski777, skonsultowal sie z kims w drukarni w celu uzyskania informacji o DPI przy wydrukach na koszulki.
mavierk - Sro 26 Mar, 2014
Bez przesady, ewidentnie po Sylwestrze widać, że budzi grozę nawet lekko nie wyraźny.
Wrzuć to, co masz - wyjdzie jakieś 60dpi więc prawdopodobnie odpowiednio.
A kędziory na klacie możesz potem flamastrem poprawić żeby wyglądało bardziej realistycznie.
dragossani - Sro 26 Mar, 2014
Załączam nieco poprawione zdjęcie - na t-shirt powinno starczyć. Tło usunięte żeby można nadrukować na koszulkę dowolnego koloru.
k.kowalski777 - Sro 26 Mar, 2014
dragossani, dziękuję za pomoc
|
|