forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Canon EOS 60D czy 70D

Barti - Sro 26 Mar, 2014
Temat postu: Canon EOS 60D czy 70D
Witam, planuje kupić nowy aparat za pare dni i zastanawiam się nad modelem 70D. Z tego co wiem, jest to następca 60D. Poza dotykowym wyswietlaczem, autofocusem w flmach i lekko zwiekszoną matrycą w opiniach uzytkowników czytam, ze duzej różnicy nie ma. Natomiast jest różnica w cenei około 1000 pln. Myślicie, ze warto dac tysiąc wiecej?

Dodam, ze poprzedni aparat jaki miałem to 600D i ogolnie jestem z Canonów zadowolony, bardzo ładne filmy kręcą i na tym bazuje.

Czekam na opinie, to moj pierwszy post wiec wypada sie przywitać- CZEŚĆ JESTEM BARTOSZ :)

pioroon - Sro 26 Mar, 2014

Barti napisał/a:
bardzo ładne filmy kręcą i na tym bazuje

Dlatego 70D

Andrzej.M. - Sro 26 Mar, 2014

Nie , no - jak nowy aparat to tylko Pentax! :razz:

Barti napisał/a:
lekko zwiekszoną matrycą w opiniach uzytkowników czytam, ze duzej różnicy nie ma.

Tak jak między nim a 600D... poza kilkoma szczegółami. :roll: :lol:
A poważnie - różnica jest kolosalna - choć jak widać po komentarzach "znawców" które czytałeś - dla nich niewidoczna. Ale widocznie nie robią zdjęć w trudnych warunkach żeby te różnice zobaczyć. Bo w dobrym świetle wielu zadowoli się ... tabletem, a jakość sprzętu wychodzi tam gdzie jest trudniej.

muzyk - Sro 26 Mar, 2014

70D, co za pytanie?
Jest lepszy i wart dołożenia, mimo, że jak i 60/6D ma nieergonomiczny kółkowybierak z tyłu.

Wujek_Pstrykacz - Sro 26 Mar, 2014

Bartosz, Pentaxa sobie daruj, odczujesz spory dyskomfort pracy AF, ja wybrałbym 70d. :grin:

Wujek_Pstrykacz napisał/a:
Pentaxa sobie daruj

To kolega nie doczytał dalej? Z kontekstu chyba jest jasne że też jestem za 70D? Wiem że jasno tego nie napisałem, mea culpa... :roll:

Wujek_Pstrykacz - Sro 26 Mar, 2014

Doczytał, doczytał, ale niepotrzebna była ta wstawka, nawet z tą emotikonom. :razz:

To teraz zmieniamy avatary na Cwanon i wszędzie polecamy 70D? :wink:
pioroon - Sro 26 Mar, 2014

AndrzejM.Makuch napisał/a:
To teraz zmieniamy avatary na Cwanon i wszędzie polecamy 70D?

Nie, to za miesiąc :twisted:

Barti - Sro 26 Mar, 2014

Prawdę mowiąc to 60D wielokrotnie mialem w rękach i bardzo pasuje mi body i ogolnie aparat. Gdy w fotojokerze wziałem do łapy 70 praktycznie nie odczułem różnicy. Naprawdę warto dać aż tysiąc wiecej?
muzyk - Sro 26 Mar, 2014

Barti napisał/a:
Naprawdę warto dać aż tysiąc wiecej?

Napisałem.

Sam pójdź do sklepu i porównaj bezpośrednio oba aparatu.
Tak... rzetelnie. :idea:
pioroon napisał/a:
Nie, to za miesiąc :twisted:

Za miesiąc będzie

PentaX RELOADED +

:twisted: :lol: :mrgreen: :twisted: :lol: :razz:

nienietaktak - Czw 27 Mar, 2014

Barti napisał/a:
Naprawdę warto dać aż tysiąc wiecej?

Ja twierdzę, że tak.