|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze obiektywu - Prosze o pomoc. Co to za obiektyw?
piero - Pon 31 Mar, 2014 Temat postu: Prosze o pomoc. Co to za obiektyw? Witam
Mój dziadek przepisał na mnie swój sprzęt fotograficzny,a szczerze mówiąc nie jestem fanatykiem fotografii dlatego chciałem sprzedać parę obiektywów. Jak wcześniej wspomniałem nie znam się na fotografii więc proszę o pomoc, informacje co to za obiektywy i ile są warte.
pozdrawiam i dziękuje za informacje
moronica - Pon 31 Mar, 2014
ten pierwszy pewnie dosc groszowe sprawy, poszukaj na ebayu, powinno byc sporo aukcji
ten drugi za to moze byc sporo wart - obiektyw typu PC i to od leiki. tez ich widze sporo na ebayu wiec samemu poszukaj zamiast czekac az ktos to zrobi za ciebie
piero - Pon 31 Mar, 2014
dzieki za info szukalem na allegro nic z tego. nie pomyslalem o ebay-u
komor - Pon 31 Mar, 2014
Uzupełniając, co napisała Moronica, żeby wspomóc niezorientowanego. Ten pierwszy Canon jest na starym mocowaniu FD, żebyś nie pomylił z analogicznym modelem 70-200/4L z aktualnym mocowaniem EF.
Leiki szukaj pod PC-Super-Angulon R, system R firmy Leica. Czy jakieś aparaty do tego też są? W szczególności Leica z serii R?
I tak przy okazji. Zamiast w jednej ręce trzymał obiektyw a drugą fotografował, to proponuję postawić na stole obiektyw, bagnetem do dołu i fotografować dwoma rękami. Fotki 2, 3, 4 są do wyrzucenia, tylko 1 i 5 są przydatne.
piero - Pon 31 Mar, 2014
tak mam jeszcze 3 aparaty( jeden wiem ze canon) i około 8 obiektywów. Niestety teraz jestem caly tydzień poza domem wiec dopiero wszystko sprawdze jak wróce
|
|