|
forum.optyczne.pl
|
 |
Obiektywy fotograficzne - Mocowanie obiektywu SIGMA
basmarcin - Wto 01 Kwi, 2014 Temat postu: Mocowanie obiektywu SIGMA Witam,
Posiadam obiektyw SIGMA 28-200 z mocowaniem do aparatów SIGMA, chciałbym go przypiąć do korpusu CANON EOS i pytanie czy są jakieś konwertery, tuleje redukcyjne czy inne tego rodzaju "dynksiki" które pozwalają na taki zabieg? znalazłem też w internecie informacje że bardzo łatwo można zmienić mocowanie takiego obiektywu z sigmy na canon ef czy ktoś wie gdzie można coś takiego zrobić, lub gdzie znaleźć może taką "przejściówkę" mocowań?
Na allegro nie bardzo mają?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Pozdrawiam
komor - Wto 01 Kwi, 2014
basmarcin, obawiam się, że koszty związane z szukaniem/kupowaniem/zlecaniem takich operacji przekroczą próg, dla którego to ma sens. Ta Sigma 28-200 nie jest raczej jakimś wybitnym szkłem, dla którego warto byłoby szukać rozwiązania.
muzyk - Wto 01 Kwi, 2014
basmarcin napisał/a: | Posiadam obiektyw SIGMA 28-200 z mocowaniem do aparatów SIGMA, chciałbym go przypiąć do korpusu CANON EOS i pytanie czy są jakieś konwertery, tuleje redukcyjne czy inne tego rodzaju "dynksiki" które pozwalają na taki zabieg? znalazłem też w internecie informacje że bardzo łatwo można zmienić mocowanie takiego obiektywu z sigmy na canon ef czy ktoś wie gdzie można coś takiego zrobić, lub gdzie znaleźć może taką "przejściówkę" mocowań?
Na allegro nie bardzo mają?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje. |
Odłóż na półkę, albo... dokup sobie Sigmę SD 14.
RB - Sro 02 Kwi, 2014
Zadne przejściówki, Sigma Ci to zrobi... ale na pewno nie w tym obiektywie.
http://sigma-global.com/e...ndex.html#mcs01
masz tam napisane w jakich obiektywach zmieniają. Dużo tego nie ma.
BTW - gdzieś było coś też o cenach usługi. AFAIR od 300 do 1000 zlotych. Plus transport do i z Japonii, wysyłka przez Sigmę, a wiec nie przyoszczędzisz, pójdzie jak nic drugie tyle.
Tak więc weź sprzedaj to i kup... coś lepszego na Canona.
|
|