|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Jaki wybrać aparat. Może Olympus OM-D E-M10 + 14-42 EZ?
Tomskiiiii - Wto 08 Kwi, 2014 Temat postu: Jaki wybrać aparat. Może Olympus OM-D E-M10 + 14-42 EZ? Witam. Rozglądam się już od jakiegoś czasu za aparatem. Początkowo szukałem jakiegoś kompaktu - już prawie chciałem kupić Sony RX100II, ale paru ludzi i sprzedawcy w sklepach pytali się:... dlaczego w tej cenie nie zdecydujesz się już na jakąś hybrydę i polecali Sony Nex3, Nex5? No i... teraz rozważam kupno bezlusterkowca, tylko nie wiem jeszcze jakiego, bo tyle ich jest. Chciałbym prosić Was o propozycje. Mam do dyspozycji około +/- 3000 zł. Aparat chcę kupić przed wypadem na wakacje w ciepłe kraje. Dotychczas korzystałem z wiekowej już cyfrówki. Jestem amatorem w dziedzinie fotografii, lecz chciałbym się rozwinąć. Aparat ma służyć do zdjęć wakacyjnych, innych wyjazdów, zdjęć na zjazdach rodzinnych, krajobrazowych itd. Zależy mi przede wszystkim na dobrej jakości zdjęciach, filmach przy okazji też, nie za dużych rozmiarach fizycznych sprzętu... No i chciałem zapytać o opinie na wspomniany w temacie Olympus OM-D E-M10 + 14-42 EZ? Ostatnio przykuł moją uwagę.
fatman - Wto 08 Kwi, 2014
Dobry wybór.
Rozważ też Panasonica GX-7.
Ten niepozorny aparat może jeszce więcej niż Olek, ale to sprawa potrzeb.
Powiem, że dla niego i dlatego, żeby na wakacjach nie dźwigać - pozbyłem sie Canona 5D mk II i całego plecaka pancernych szkieł.
|
|