|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Aparat dla kobiety do 1000zł - całe życie na auto.
zawiczek - Pon 21 Kwi, 2014 Temat postu: Aparat dla kobiety do 1000zł - całe życie na auto. Cześć wszystkim,
Ubzdurałem sobie że sprawie mojej lepszej połówce prezent, żeby miała czym "pstrykać" sobie zdjęcia z wakacji i rodzinnych imprez. Rzeczony aparacik jak nic spędzi całe swoje życie w trybie auto, dobrze by więc było, żeby radził sobie w tych warunkach jako tako (Zdjęcia w plenerze, czasem coś pod domową żarówką lub uliczną latarnią).
Dotychczas moją uwagę zwróciły Fuji Finepix XF1 i Canon PowerShot S110, nie jestem pewny czy do tych zastosowań warto w ogóle rozważać coś jeszcze droższego jak np. Olympus XZ-2. Może coś tańszego? Jak myślicie? Co wybrali byście na moim miejscu?
WojciechW - Pon 21 Kwi, 2014
Chyba obydwa są całkiem dobre. Fuji jest troszkę jaśniejszy, ale ma nieco mniejszy zakres tele. Dla Lepszej Połowy istotne mogą być również dostępne kolory?
Serdecznie pozdrawiam i życzę Wesołego Dyngusa,
WojciechW
wisłok - Pon 21 Kwi, 2014
Ja z swojego doświadczenia polecić mogę fuji finepix HS30EXR, mam taką maszynke od pół roku i jego automacik radzi sobie całkiem całkiem, a na upartego do bardziej ambitnych celów też się nada. Wada; jego kształty i gabaryty są mało kieszonkowe.
zawiczek - Pon 21 Kwi, 2014
Dzięki za szybką odpowiedź pomimo świąt. Kolor tak naprawdę nie ma wielkiego znaczenia (mam szczęście być z pragmatyczną kobietką). Fuji wydaje się być bardziej stylowy (podoba mi się to retro body), we wszystkich porównaniach które czytałem przegrywa jednak z Canonem. Z drugiej strony interesuje mnie głównie auto a jako że nigdy nie tykałem Fuji czuje że mógłbym faworyzować Canona. Pozostaje mi więc pewnie wycieczka i macanie sprzętu. Chyba że ktoś ma jeszcze jakieś ciekawe uwagi, sugestie?
PS.
Ja również życzę wszystkim Wesołego Dyngusa
Edit:
Dzięki wisłok za sugestię, niestety szukam czegoś bardziej poręcznego, zdecydowanie wygodniej biega się po świecie z czymś lekkim, a jak nic i tak mi w zaszczycie przypadnie targanie sprzętu
|
|