|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Lornetka Nikon Action Series 10-22x50
leum - Nie 02 Mar, 2008 Temat postu: Lornetka Nikon Action Series 10-22x50 Mam zamiar kupić lornetę co by się nadwała do oglądania nieba, widoków na jeziorze i w ogólne turystycznie. Wg mnie dobre paramentry ma lornetka Nikon Action Series 10-22x50 i chciałbym ją zamówić w USA ale nie jestem pewien czy to dobry sprzęt. Jeśli ktoś mógły się w tym temacie wypowiedzieć byłbym bardzo wdzięczny.
http://www.opticsplanet.n...on10-22x50.html
Arek - Nie 02 Mar, 2008
Radzę unikać lornetek zoomów. No chyba, że jest to Leica Duovid, Minox czy Eschenbach farlux, ale to już inna klasa cenowa.
RD11 - Pią 21 Mar, 2008
Nie zakładam nowego tematu bo byłby identyczny.
Potrzeby są takie: dzień i przed wieczorem duże powiększenie min 12 max 22 (oczywiście przy oparciu lornetki) a wieczorem do zapadnięcia zmroku aby zobaczyć choć trochę to 8 do 10 i wyszło, że zoom. Obiektyw 50. Budżet 500,- no może 800,-
Przy takich ograniczwniach i wymaganiach nie mam chyba wyjścia jak zoom bo 2 lornetek nosił nie będę.
Pytanie czy ktoś widził DO Silver 8-20x50, Nikon 10-22x50 lub Eschenbach GT/P 8-24x50 jak w nich widać. Coć tego Eschenbacha już nie widzę w ofertach chyba przestał istnieć, więc pozostają dwie.
Arku, a Ty co o tym sądzisz ?
Arek - Pią 21 Mar, 2008
Ja mam jedną i krótką opinię o zoomach w tej cenie. Unikać.
Chcesz dobrego zooma, kup Leicę Duovid.
|
|