|
forum.optyczne.pl
|
 |
Obiektywy fotograficzne - Mamiya Sekor 135mm f1:2.8
Netmaniak - Pon 28 Kwi, 2014 Temat postu: Mamiya Sekor 135mm f1:2.8 Hejka, upatrzylem sobie taki wlasnie obiektyw na gwint m42. Generalnie obiektywy o tych parametrach sa deklasyfikowane przez "jedyny sluszny" CZJ sonnar 135mm a przeciez jest ogromny wybor 135mm. Zastanawiam sie czy ktos z Was mial moze z nim stycznosc. Znalazlem gdzies na forum pentaxa osobe ktora go poleca ale niestety to tylko jedna osoba, troche za malo. Fakt ze malo jest ich w sprzedazy moze swiadzczyc albo o dobrej jakosci, albo o mizernej mam okazje wyrwac go w DOBREJ cenie (jak na 135mm) i sie zastanawiam czy brac w ciemno i najwyzej wrzycic go do szuflady czy spasowac. Pozdrawiam
muzyk - Pon 28 Kwi, 2014
Netmaniak napisał/a: | a przeciez jest ogromny wybor 135mm. |
Jest np. Vivitar/Weltblick 135 1.8 - kosztuje niemało...
Netmaniak napisał/a: | Generalnie obiektywy o tych parametrach sa deklasyfikowane przez "jedyny sluszny" CZJ sonnar 135mm |
No ten 135 f3.5 jest jednym z najlepszych 135 w¶ród m42 itp.
Poza tym, zalukaj tutaj.
Netmaniak - Pon 28 Kwi, 2014
Znam ta stronke i to dobrze wlasnie o ten watek mi chodzilo, jedna osoba poleca ten obiektyw. Chyba go wciagne, lezy sobie spokojnie w tzw. Charity shopie za parenascie funi, najwyzej oprawie w ramke jak mi sie nie spodoba. Ostatnio do mojej kolekcji dolaczyl Vivitar 28mm f1:2.8 http://offer.ebay.co.uk/w...=p2047675.l2565 . Cena chyba okazyjna
|
|