|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Test lornetki Eschenbach trophy AS/P 10x50 B Ww
Arek - Pią 21 Lip, 2006 Temat postu: Test lornetki Eschenbach trophy AS/P 10x50 B Ww Na naszych stronach pojawił się kolejny test - tym razem zainteresowaliśmy się lornetką
Eschenbach trophy AS/P 10x50 B Ww. Link do testu poniżej:
http://www.optyczne.pl/in...netki&test_l=91
Arek
Kmiernik - Pią 21 Lip, 2006
Taka mała uwaga co do żartobliwych wniosków. Niemiecka solidność czy japońska pracowitość to pytanie bez odpowiedzi. Wydaje mi się bowiem, że wszystkie trzy lornetki (tj. Eschenbach, Nikon i Minolta) są robione w Chinach.
Arek - Pią 21 Lip, 2006
No własnie wydaje mi się, że Eschenbachy nie są robione w Chinach. Stylistyka nie ta i
ceny nie te, bo najdroższe modele z serii trophy sięgają ceną ponad 2000 zł, a w ogóle
najdroższe Eschenbachy siedzą z poziomem cenowym na ponad 3000 zł. Poza tym te lornetki
sprawiają naprawdę pancerne wrażenie - są w większości przypadków bardzo ciężkie,
a to nie jest to do czego przyzwyczaiły nas chińskie fabryki.
Arek
Kmiernik - Pią 21 Lip, 2006
Osobiście posiadam jedną starą dachową lornetkę Eschenbach Arena 8x32 Ww. Moja była wykonana w Japonii, ale pochodzi z czasów kiedy lornetki się robiło tam, a nie w Chinach. W każdym razie Eschenbach nie robi chyba lornetek u siebie w kraju.
Inna sprawa, że nie darzę sympatią tej firmy. Napisałem do nich maila z pytaniem o rok produkcji mojej lornetki (kupowałem ją z drugiej ręki), podałem numer seryjny i wszystkie szczegóły. Nigdy nie odpowiedziano mi. Nie byli łaskawi nawet powiedzieć, że nie mają takich informacji, albo, że nie mogą jej znaleźć.
|
|