|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe kompakty - najwiekszy zoom optyczny??
mr.banach - Pią 23 Maj, 2014 Temat postu: najwiekszy zoom optyczny?? Witam!
obecnie widzę że największy zoom optyczny to x60.
Coś się zapowiada na coś większego?
Przed zakupem chciałbym się upewnić, bo ostatnio kupiłem x18 a mac ppóźniej
w sklepach pojawiły się x30... Załamałem się...
komor - Pią 23 Maj, 2014
mr.banach, każde kolejne zwiększenie zoomu optycznego w kompaktach to jest kolejne pogorszenie jakości. Używasz tego zoomu x18 w swoim aparacie? Jeśli tak, to do czego, bo każde kolejne zwiększenie tego zoomu to np. coraz większe problemy ze stabilnym utrzymaniem tego w ręku.
mr.banach - Pią 23 Maj, 2014
Czy ja wiem... z recenzji p520 nikona wychodzi ze fajne zdjęcia...
poza tym żyłem w przekonaniu ze tylko cyfrowy zoom pogarsza jakość...
no ale nie o tym w temacie, szykuje się coś lepszego?
TomPL2 - Pią 23 Maj, 2014
Samoloty coraz wyżej latają, a sąsiadka się przeprowadza na druga ulicę?
Największy to aktualnie ma chyba Sony H400 - ponad 63x. Ale czy koledze chodzi o współczynnik "x" czy o najdłuższą ogniskową?
Co ten Soniak taki tani? Pewnie gorszej jakości zdjęcia od canona? 500zl roznicy
[ Dodano: Pią 23 Maj, 2014 12:31 ]
Jestem na ntronie photographyblog.com gdzie znajdują się przykładowe zdjęcia aparatu h400.
Wyjaśni mi ktoś o co chodzi z opisami?
a) 1/1250 sec
b) f/3.4
C) 25 mm
d) ISO 80
Proszę o wyrozumiałość, jestem w tym zielony...
komor - Pią 23 Maj, 2014
mr.banach, musisz w takim razie kupić sobie jakąś książkę o fotografii albo poczytać jakieś tutoriale internetowe o ekspozycji.
a) czas ekspozycji
b) przysłona
c) ogniskowa
d) czułość
Chyba będę musiał...
co waszym zdaniem jest lepsze dsc h400 czy coolpix p6000??
Tutejszyn - Pią 23 Maj, 2014
mr.banach napisał/a: | co waszym zdaniem jest lepsze dsc h400 czy coolpix p6000?? | lepszy będzie zimny okład na czoło.. Ochłoń trochę. Lepsza już będzie pompka do powiększania penisa, ale nawet tutaj "x63" da marne rezultaty.
Barany jednak są wszędzie... po co się to wogole rodzi... brak słów...
Proszę o poradę w wyborze, pomoże ktoś??
krisv740 - Pią 23 Maj, 2014
komor, a ja bym proponował banować takich b..ów , którzy tylko inwektywy znają.... a za grosz rozsądku brak w głupiej głowie....
TomPL2 - Pią 23 Maj, 2014
mr.banach napisał/a: | Barany jednak są wszędzie... po co się to wogole rodzi... brak słów...
Proszę o poradę w wyborze, pomoże ktoś?? |
Ja bym ci pomógł w trochę mniej dosadny sposób niż Tutejszyn, ale się boję, bo już mi jeden kolega zarzucił, że ćwiczę tylko swoje zdolności lingwistyczne:
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=24889
Pytanie pomocnicze: co jest lepsze Porsche Carrera GT czy Jeep Grand Cherokee?
Przez całe życie nie spotkałem tylu śmiesznych ludzi co na tym forum w jeden dzień...
nie miałeś okazji użytkowania któregokolwiek z tych aparatów to na ch*** sięodzywasz??
hijax_pl - Pią 23 Maj, 2014
mr.banach, opanuj się.
To forum techniczne, nie dziw się, że jak ktoś pyta o wątpliwej jakości aparaty, których jedyną zaletą jest eksponowanie zooma, spotyka się z taką reakcją. Megazoomy to mega kompromisy. Cokolwiek nie wybierzesz będzie tak samo kiepskie. Jeśli jakość zdjęć Cię nie razi - każdy z tych aparatów będzie ok.
Dooobra... zamknięcie temat.
idę na inne forum,
|
|