forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Canon IXUS 155

uśmiech_zabity - Nie 01 Cze, 2014
Temat postu: Canon IXUS 155
Hej! Przeszukałam już multum stron dotyczących porad jaki aparat wybrać i zamiast w jakimś stopniu poszerzyć swą wiedzę w tym zakresie, mam jeszcze większy mętlik w głowie. Tego jest po prostu za dużo! Matryca, zoom, parametry obiektywów to dla mnie czarna magia. Z ciężkim sercem muszę przyznać, że jestem lekko upośledzona technologicznie. Dlatego mam wielką prośbę do wszystkich, którzy są obeznani z nowoczesną technologią ;) . Potrzebuję niedrogiego (+- 500 zł) aparatu dla amatora, żeby uwieczniać spotkania towarzyskie, koncerty i chwile z codziennego życia. Niestety Pan Bóg nie obdarzył mnie zacięciem artystycznym, dlatego nie chciałabym wydawać fortuny na sprzęt, którego nie umiałabym nawet obsłużyć. W trakcie poszukiwań trafiłam na Canon IXUS 155, i po przeczytaniu informacji producenta stwierdziłam, że w sumie czegoś takiego właśnie potrzebuje. Ponieważ jak już wcześniej wspomniałam zupełnie się na tym nie znam, jestem podatna na sugestie i łatwo mi wcisnąć kit :( . A co na to eksperci? Warto inwestować w tego Canona, czy lepiej poszukać czegoś innego? Jeśli tak, to czego? Z góry dziękuje za wszystkie sugestie! :)