|
forum.optyczne.pl
|
 |
Edycja zdjęć cyfrowych i oprogramowanie - Pakiet Adobe- Lightroom5/Premiere Elements 12
stepmarek - Pią 06 Cze, 2014 Temat postu: Pakiet Adobe- Lightroom5/Premiere Elements 12 Witam wszystkich,
dostałem ten pakiet jako dodatek do Canona 6D, ale sam tego nie mam zamiaru używać.
chętnie oddam go za rozsądną cenę. Na terenie Warszawy mogę przekazać oryginalnie zapakowane przez Canona dyskietki z ręki do ręki.
Nie umieszczam tego w rubryce sprzedam ponieważ jest ona przeznaczona tylko do sprzętu
stepmar@gazeta.pl
komor - Pią 06 Cze, 2014
Nie jestem pewien, czy oprogramowanie OEM dostarczone w pakiecie ze sprzętem można legalnie odsprzedać w Polsce. No chyba że polski ustawodawca poszedł tą samą drogą co niemiecki, bo pamiętam, że w Niemczech kiedyś po jakiejś akcji organizacji konsumenckich zalegalizowano ten proceder.
kufel - Pią 06 Cze, 2014
komor napisał/a: | Nie jestem pewien, czy oprogramowanie OEM dostarczone w pakiecie ze sprzętem można legalnie odsprzedać w Polsce. | a to jest wersja OEM? zawsze myślałem ze dodawana jest wersja box'owa, ale tez jakoś nie wgryzałem sie zanadto w temat.
kozidron - Pią 06 Cze, 2014
stepmarek, też mi się zdaje, że u nas nie mozna tego sprzedać, jednak wiadomo prawo swoją drogą, życie swoją, pewnie taki czyn jest nie do wykrycia
Komor czyli oddanie komuś za free też będzie przekroczeniem licencji producenta, będę się smażył na wolnym ogniu
pioroon - Pią 06 Cze, 2014
kozidron, już masz zarezerwowany kocioł
Jak zejdziemy w podobnym czasie to będę gasił
kozidron - Pią 06 Cze, 2014
pioroon jestem przestępcą
pioroon - Pią 06 Cze, 2014
kozidron nie martw się, nie zrobię 'uprzejmie donoszę'
Mógłbyś jeszcze PS'a dostać na zbyciu
komor - Pon 09 Cze, 2014
kufel napisał/a: | a to jest wersja OEM? zawsze myślałem ze dodawana jest wersja box'owa |
W jakim to pudełku przychodzi to nie wiem, ale chyba ważniejsze jest co w licencji stoi. Jest do tego jakaś osobna specjalna licencja Canon/Adobe?
stepmarek - Pon 09 Cze, 2014 Temat postu: Pakiet Adobe- Lightroom5/Premiere Elements 12 Ten pakiet nie jest w pudełku - to są dyskietki lub dyskietka w kartonowych okładkach z obrazkami Adobe i logo Canona w rogu. Po jednej stronie jest Lightroom, po drugiej Premiere.Elements 12. Jest to ofoliowane, folii nie ruszałem. Jest na tym napis po angielsku, że nie ma tego w sprzedazy jako osobny pakiet. Jest dodawany jedynie do 6D lub 5DMkIII
|
|