|
forum.optyczne.pl
|
 |
Sklepy i promocje - Nikon Cashback
siosio - Nie 08 Cze, 2014 Temat postu: Nikon Cashback Nikon Cashback ruszył 26 maja i trwa do 31 sierpnia.
http://www.nikon.pl/promocje/
Akcja wyróżnia się tym od Canon Cachback, że dotyczy wyłącznie wybranych modeli aparatów oraz tym, że nie ma określonej puli udzielanych rabatów na dany model - więc np. na Nikona D7100 nie ma ograniczenia, że tylko 200 czy ileś tam pierwszych osób, które zgłoszą się do akcji, otrzyma określony rabat w postaci zwrotu gotówki....
Ale aby uzyskać rabat to trzeba (nie tak jak w Canon Cashback) otrzymać przy zakupie aparatu z dystrybucji polskiej specjalny formularz (zwany kuponem promocyjnym), który jest wymagany w akcji. Z tego co się zorientowałem to nie wszystkie sklepy mają te formularze! Na pewno w akcji biorą udział takie sklepy jak: Fotojoker, Foto-Plus, Fotoceny.
MM - Nie 08 Cze, 2014
Fajne bzdury.
Canon też ma w promocji określone modele i też bez limitu kupujących.
Jak nie wiesz to głupot nie wypisuj.
Sunders - Nie 08 Cze, 2014
http://www.canon.pl/cashback/
kozidron - Nie 08 Cze, 2014
ja tak poza tematem, dawno nie widziałem tak kiczowatej reklamy jak ta, w canonie chyba pomysły się kończą
mozer - Nie 08 Cze, 2014
kozidron, Ty chyba zapominasz na kim zarabiają firmy foto
siosio - Pon 09 Cze, 2014
MM napisał/a: | Fajne bzdury.
Canon też ma w promocji określone modele i też bez limitu kupujących.
Jak nie wiesz to głupot nie wypisuj. |
Chodziło mi, że Nikon daje zwrot wyłącznie za aparaty (Canon daje przede wszystkim - choć nie tylko - na obiektywy).
Co do twierdzenia, że nie ma limitu dla kupujących - to zapoznaj się z pkt. 5 ustęp 3 regulaminu Canon Cashback - strona 5 ta
Pula premii w Canonie została opisana i jest ograniczona.... A u Nikona w regulaminie Cashback nie pisze nigdzie, że pula premii jest ograniczona...
Ilość premii możliwych do udzielenia w Canonie akurat na dwie lustrzanki, które biorą w akcji jest spora (1000 i 1500 sztuk) ale na obiektywy już takich ilości nie ma - na niektóre jest tylko 30 sztuk premii do rozdania.
http://www.canon.pl/Image...125-1153339.pdf
mozer - Pon 09 Cze, 2014
siosio, a tych kuponów to Nikon wydrukował nieskończoną liczbę?
dcs - Pon 09 Cze, 2014
mozer, drukowanie nieskończonej ilości kuponów trwa wiecznie.
mozer - Pon 09 Cze, 2014
dcs, liczby, nie ilości.
siosio - Pon 09 Cze, 2014
mozer napisał/a: | siosio, a tych kuponów to Nikon wydrukował nieskończoną liczbę? |
Ale przynajmniej w regulaminie akcji Nikona nie pisze, że są ograniczenia ilościowe i jak już dostaniesz kupon to masz pewność, że otrzymasz zwrot - no chyba, że nabazgrzesz wypełniając ten kupon i będzie nieczytelny.....
dcs - Pon 09 Cze, 2014
mozer, ale drukuje, a nie wydrukował
mozer - Pon 09 Cze, 2014
dcs, skąd wiesz - może pracuje u nich Chuck Norris?
dcs - Pon 09 Cze, 2014
Chuck pracuje dla mnie.
MM - Pon 09 Cze, 2014
Ten punkt regulaminu Canona jest wybitnie dla picu. Może chodzi o jakieś niuanse podatkowe.
Canon daje teraz jeszcze inną promocję. Jak sprzedasz swój sprzęt Nikona to masz zniżkę bodaj 10% ceny na nowe Canony. Do 20 koła czy jakoś tak. Dotyczy to oczywiście tylko wybranych sklepów.
geotard - Pon 30 Cze, 2014
Ehh te omijanie podatków, wszędzie to samo
|
|