|
forum.optyczne.pl
|
 |
Sklepy i promocje - Raty 0% w Fotojoker do 22.06.2014
siosio - Nie 15 Cze, 2014 Temat postu: Raty 0% w Fotojoker do 22.06.2014 Do 22 czerwca w każdym sklepie Fotojoker są raty 0% w Sygma Bank.
Są dwie możliwości:
1/ 10 rat 0% bez ubezpieczenia (chyba, że chcemy)
2/ od 3 do 60 rat 0% z obowiązkowym ubezpieczeniem - jego koszt to 0,6% od kwoty kredytu razy ilość rat.
Na kredyt do kwoty 14 tysięcy złotych można ubiegać się na oświadczenie (nie jest potrzebne zaświadczenie o dochodach).
[ Dodano: Wto 24 Cze, 2014 13:22 ]
Oferta została przedłużona do 30 czerwca.
bogdanek - Nie 06 Lip, 2014
Miałem do czynienia z tym bankiem , dziękuję ,postoję.
Rafin852 - Wto 08 Lip, 2014
Ja też miałem do czynienia i jakoś źle tego nie wspominam. Może coś się zmieniło w tej kwestii o czym nie wiem.
mozer - Wto 08 Lip, 2014
Czy w ogólności można dobrze wspominać kredyt?
komor - Pią 18 Lip, 2014
mozer, można.
mozer - Pią 18 Lip, 2014
komor, no tak - bank wspomina dobrze
kozidron - Pią 18 Lip, 2014
mozer napisał/a: | komor, no tak - bank wspomina dobrze |
mozer można mieć tez do tego neutralny stosunek i przestać myśleć o kredycie jak o kuli u nogi bo satysfakcja ze spłacanej rzeczy jest większa niż rata
dcs - Pią 18 Lip, 2014
mozer, jak już spłacisz...
Wojmistrz - Sob 19 Lip, 2014
Życie mnie nauczyło - nigdy więcej kredytów, pożyczek i rat. Omijam wszelkie takie "promocje" z dala. Nie masz kasy - nie kupuj, ale każdy uczy się na własnych błędach. Jedynym odstępstwem jest własne eM.
mozer - Sob 19 Lip, 2014
Wojmistrz napisał/a: | Jedynym odstępstwem jest własne eM. |
Popieram. Dokładnie to samo chciałem napisać.
krzychupas - Sro 30 Lip, 2014
Ktoś może skomentować ten bank? Faktycznie jest tak źle?
Andrzej.M. - Sro 30 Lip, 2014
Dlaczego od razu źle? Miałem z nim do czynienia dwa razy - korzystałem z "darmowego" kredytu 10 rat 0% , później "normalnego" z możliwością spłaty w 6 ratach bez kosztów i z tego skorzystałem . Miałem mały problem z ostatnią ratą , bo interfejs internetowy harmonogramu spłat był dość nieczytelny i źle ustawiłem te ratę która nie poszła w danym dniu. Ale szybko skontaktowałem się z bankiem i wyjaśniłem sprawę i zgodzili się zaakceptować późniejszą wpłatę jako zakończenie kredytu bez przejścia na normalną umowę (z kosztami i ubezpieczeniem). Ale to oczywiście wszystko oprócz telefonów również potwierdzone mailowo. Mogłem kupić za gotówkę/lub płacić kartą, ale że nie było możliwości negocjacji ceny - to skorzystałem z darmowego kredytu. A kasa została na lokacie. Opłaciło się.
Tyle że trzeba pamiętać o tym by spłaty były dokonywane w wyznaczonym terminie (czyli 2-3 dni wcześniej z racji poślizgów w przelewach i księgowaniu - co często jest wpisane w umowie).
Jak ktoś jest nieterminowy - to odradzam wszelkie kredyty w jakimkolwiek banku , bo nieterminowe wpłaty pociągają za sobą dość spore koszty.
Tutejszyn - Sro 30 Lip, 2014
bogdanek napisał/a: | Miałem do czynienia z tym bankiem , dziękuję ,postoję. | Ale jakie to ma znaczenie, przy tego typu kredycie? Bank może być najgorszy na świecie, albo jeszcze gorszy. Skoro moje z nim kontakty, to comiesięczny przelew... Nie rozumiem, w czym problem?
Wojmistrz napisał/a: | Życie mnie nauczyło - nigdy więcej kredytów, pożyczek i rat. Omijam wszelkie takie "promocje" z dala. Nie masz kasy - nie kupuj, ale każdy uczy się na własnych błędach. Jedynym odstępstwem jest własne eM. | Kredyt, to kredyt. Skoro potrafisz położyć głowę pod szafot, biorąc kredyt na eM, to śmiesznie wygląda wzdraganie się przy kredycie na dwa tysiące. Coś jak mówienie, że spódnica powyżej kolan to skandaliczna niemoralność, zwłaszcza przed wyjściem na swing party w stylu sado-maso.
kozidron - Sro 30 Lip, 2014
Tutejszyn napisał/a: | Ale jakie to ma znaczenie, przy tego typu kredycie? Bank może być najgorszy na świecie, albo jeszcze gorszy. Skoro moje z nim kontakty, to comiesięczny przelew... Nie rozumiem, w czym problem?
|
to nie jest takie proste do końca, czasem są takie umowy o jakich wspomniał AndrzejM.Makuch a bank w regulaminie kredytu ma: "że ważna jest data zaksięgowania" a nie data przelewu, nawet jak zrobisz go 3 dni przed terminem. W takim wypadku jak chcesz coś spłacić przed terminem (w 6 rat zamiast 12) i wychodzi ci to taniej a ktoś nagle ostatnią ratę za ksiegował 5 dni później i jestes powiedzmy na całym kredycie jedną rate w plecy, mimo iż wcześniej wszystkie 5 rat było księgowane w dniu przelewu, czyli 3 dni przed terminem a tu nagle problem jest tylko z ostatnią. Dodatkowo bank cie o tym nie informuje, że za ksiegował to później, uczciwe to czy nie?
Tutejszyn napisał/a: | Kredyt, to kredyt. Skoro potrafisz położyć głowę pod szafot, biorąc kredyt na eM, to śmiesznie wygląda wzdraganie się przy kredycie na dwa tysiące. |
o i tu się zgodzę w 100% ale porównanie mogłeś sobie juz darować
Wojmistrz - Sro 30 Lip, 2014
Tutejszyn, z zasady człowiek musi zadbać o pożywienie, odzienie i schronienie. Widocznie nie widzisz różnicy między bezdomnością, a kaprysem. Łatwo się krytykuje jeśli się ma własne lokum, tym bardziej odziedziczyło lub dostało za komuny i wykupiło za 5% wartości. Inaczej myślą młode pokolenia pracujące za minimalną pensję i żyjącym na wynajętym mieszkaniu.
Ja pisałem o generalnej zasadzie - nic za nieswoje pieniądze.
Usjwo - Sro 30 Lip, 2014
Wojmistrz napisał/a: |
Ja pisałem o generalnej zasadzie - nic za nieswoje pieniądze. |
Tu kolega polozyl na lopatki caly biznes i wiekszosc gospadarek swiatowych
dobra zasada mowi: konsumpcja za swoje, inwestycje na kredyt.
mozer - Sro 30 Lip, 2014
Usjwo, wg Ciebie to takie świetne dla gospodarek światowych, że funkcjonują na kredyt?
kozidron - Sro 30 Lip, 2014
mozer napisał/a: | Usjwo, wg Ciebie to takie świetne dla gospodarek światowych, że funkcjonują na kredyt? |
mozeru ale tu nie ma co tego rozważać w kategorii dobra lub zła, tak po prostu jest
mozer - Sro 30 Lip, 2014
kozidron, ja się odnoszę do uwagi, że brak kredytowania rozłożyłby gospodarki
Usjwo - Sro 30 Lip, 2014
Rzad bez kredytu/obligacji moze przetrwac tylko w dyktaturach, gdzie i tak nikt nic nie ma do powiedzenia. W "normalnej" demokracji trzeba placic za glosy i kupowac nastepne. Bez kredytu rzady zmienialyby sie co kilka tygodni, a to rozlozyloby kazda gospodarke. cnd
Cytat: | ja się odnoszę do uwagi, że brak kredytowania rozłożyłby gospodarki |
|
|