forum.optyczne.pl

Inne akcesoria fotograficzne - Głowica do obiektywu Nikon Nikkor 70-200 mm f/2.8

ming44 - Nie 29 Cze, 2014
Temat postu: Głowica do obiektywu Nikon Nikkor 70-200 mm f/2.8
Dzień dobry,

niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem obiektywu Nikon Nikkor 70-200 mm f/2.8 i statywu Vanguard Alta 234AB. Dołączona głowica nie odpowiada moim potrzebom, dlatego że obiektyw nie jest na niej wystarczająco stabilny. W stopce, na której trzyma się obiektyw, znajdują się dwa otwory o takiej samej średnicy. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć głowicy z dwiema identycznymi śrubami. Czy taka głowica w ogóle istnieje? Jeśli tak, to jaka byłaby dla mnie odpowiednia? A jeśli nie – dlaczego producent zdecydował się na umieszczenie w stopce dwóch otworów i jaką głowicę powinienem nabyć, aby sprzęt był stabilny?

Dziękuję i pozdrawiam

moronica - Nie 29 Cze, 2014

ming44, rozejrzyj sie wsrod glowic kompatybilnych z arca-swiss, bedziesz mogl do nich dobrac taka plytke jaka ci pasuje - krotka z jedna srubka do krotszych szkiel i dluzsza z dwiema do tego 70-200
melanie4 - Pią 18 Lip, 2014

Niestety nie wiem czy taka głowica istnieje. Może zapytaj się bezpośrednio u producenta albo w jakimś serwisie. Mi kiedyś odpadła klapka na baterie od mojego Nikona i jakimś cudem udało mi się znaleźć na [wymoderowano] . Może tam będzie, chyba, że już przeszukałeś cały internet i nadal nic nie ma. Wtedy najlepiej bezpośrednio u producenta się dowiedzieć i może ci coś doradzą.
Andrzej.M. - Pią 18 Lip, 2014

ming44, to proste - wchodzisz na stronę http://www.vanguardworld....ist-1-4-25.html , wybierasz płytkę i albo zamawiasz osobiście (przez internet) u producenta, albo przez sklep z tym sprzętem.